Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit.

A vádlottak társasága 2018 februárjában Dövényben a kocsmában szórakozott. Itt beszélgetés közben szóváltásba keveredtek a későbbi sértett férfival. Mivel a sértett kijelentéseit sértőnek találták, a két férfi és a nő elhatározták, hogy megölik. Az italozás során felajánlották neki hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz. A gépkocsiba előre bekészítettek késeket és egy bozótvágót a cselekmény elkövetéséhez.

Velük tartott a sértett élettársa is, aki nem akarta párját egyedül elengedni a vádlottakkal, tudva erőszakos természetükről.

Az éjszakai órákban indultak el az autóval, amit a vádlott nő vezetett, mellette ült a sértett élettársa. Hátul ült a sértett és a két vádlott férfi. Út közben nem a tervezett úti cél, hanem Putnok felé fordultak, amit a sértettek jeleztek is. Ekkor az egyik férfi a bekészített késsel elvágta a sértett nyakát. Élettársát életveszélyesen fenyegetni kezdték.

Putnokon egy lakóház pincéjénél álltak meg, ahová erőszakkal lerángatták az erősen vérző sértettet és a halálra rémült nőt. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval test szerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit, miközben vádlott társuk a nő mobiltelefonnal világított nekik a sötétben.

A sértett élettársát kényszerítették, hogy végig nézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, ahol volt élettársa lakott. Felébresztette a nőt és kérte, hogy segítsen eltüntetni a holttestet. Egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztő gödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről.

A sértett halála során az átlagosnál jóval meghaladó testi fájdalmat és lelki gyötrelmet szenvedett el.

A vádlottakat még aznap elfogták és előzetes letartóztatásba kerültek.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Ügyészség

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
"Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott."
Ügyészeink ennyire nem tisztelik az eltérő kultúrát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Madácsi Pali
@Pálinkás Pál: olvasd el saját irásod 11:17-ről, ha még nem felejtettél el olvasni is közben... És most fussunk neki mégegyszer. Szerintem minden elkövetőt a biróság dolga elitélni faji, vallási, bőrszin, nemzetiségi szerinti megkülönböztetés nélkūl. Az áldozatokat, ártatlanokat kel a civil szervezeteknek védeni, segiteni mindenféle faji, vallási, bőrszin, nemzetiségi megkülönbõztetés nélkül. Tudon ez merőben ellentétes az orbáni propagandával, csak szimplán emberi.
F_Viktor
@Madácsi Pali: Írod:
"Tudon ez merőben ellentétes az orbáni propagandával, csak szimplán emberi."

+ megfelel minden nemzetközi jognak amelyet Magyarország ratifikált, amelyet Magyarországnak is be kellene tartania.
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: Változatlkanul nem látom itt hogy jogvédők elítélték volnaeme tettet...kimondva hogy cigány az elkövető...ők csak akkor veszik a szájukra a cigány szót ha az az "áldozat"...de látom hiába írom neked,mert nem tudod felfogni!!
Borsodi
Elmondhatjuk nem migránsok és nem Magyarok voltak csak a megszokott nehezen be illeszkedő cigányok akiknek nem vissza tartó erő a börtön.Ez már Borsodban megszokottá kezd válni,erre kéne megoldás nem a katonaság vissza állítására.Ez a veszély ránk nézve nem Soros Gy. Stop erőszak,stop gyilkolás,Béke jólét nyugalom megbecsülés.
teuton
@Pálinkás Pál: Olvasni meg mindig nem tanulta meg? Hallucinaltad, hogy ciganyok voltak? En azt mondom, MAGYAR allampolgarok, nem nem muszlimok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.