A kormány javaslata szerint 25 százalékos bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé kedden kerülő adótörvény – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium az MTI-t.

Bevándorlási különadót vetne ki a kormány

MTI Fotó: Földi Imre

Azt írták:

a kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól.

A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.

A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellett, adópolitikai eszközökkel is fel kíván lépni a migráció szervezése ellen

- írták.

Az illegális migráció elleni védekezés jelentős pénzügyi terheket jelent a magyar költségvetésnek, így közvetve a magyar embereknek – fogalmaztak. Ezért a kormány azt javasolja, hogy a közteherviselés jegyében a bevándorlást segítő szervezetek fizessenek bevándorlási különadót, amelynek mértéke 25 százalék. A bevándorlási különadóval kapcsolatos feladatok – mint ahogyan minden adóval kapcsolatos feladat – az adóhivatal hatáskörébe tartoznak majd – írták.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Földi Imre

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
még jobb, ha egyenesen Tomcsinak fizetnek! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
még jobb, ha egyenesen Tomcsinak fizetnek! =))
tulipan
Ezek a narancsosok egyszerűen nevetségesek, ezzel a migráncsfóbiájukkal!
tulipan
@RonaGyuri: Miért ne egyenesen a dagadék vezérnek???
RonaGyuri
@tulipan: tudod az ajtónállóknak is kell a suska! =)
eszegfu
Arra azért kiváncsi vagyok, hogyan határozzák meg majd a törvényben: melyek a "bevándorlást segitő szervezetek", akikre ez vonatkozhat?! Tulajdonképpen a Bevándorlási Hivatal engedélye, ill. bizonyos okmányok kiadása szükséges ahhoz, hogy valaki megkapja a bevándorlás M.o-ra, vagyis teljesen mindegy, hogy egy "házinéni", vagy egy szervezet segiti őket, hiszen ha nem akarják, akkor kiutasitják az országból... most akkor miről is szól ez az ujabb adó?!
Hellcat
És a kötvényeseket betelepítő offshore cégek? Ki dönti el hogy bevándorlást segítő vagy sem?
CsipkeRózsa
Ezt az adót senkinek nem kell megfizetnie, hiszen senki nem támogatja a bevándorlást, csak a bevándorlókon segít, ha szükséges.
csak úgy....
Isten (állítólag) a káoszból teremtette a világot ...,na ugyan ezt csinálja az orbán kormány csak fordítva...
eszegfu
@CsipkeRózsa: Mondod Te, mert ugye a logika ezt "diktálja"! Pont ezért lesz érdekes hogyan fogja a törvény "minősiteni", ill. milyen kritériumok megléte mellett kell adóznia egy szervezetnek!
Ha annyira hiányzik a bevétel a költségvetésnek, akkor pl. nem kell ujabb 1 %-kal levinni az SZJA és bevezetni a sávos adózást... de sajnos szerintem itt egész másról van szó...
papa.49
@RonaGyuri: Megelőztél én is erre lennék kíváncsi mennyit dob be a tonyo !!!
cikicakk55
Akkor már kezdhetik is pengetni azokat az elmaradt adózásokat. Ők engedtek be fű alatt fene tudja már hány migránst? Volt,hogy 2500-at mondtak,volt,hogy 1500-at. Lényeg,hogy ők engedték be. 25.000 pedig pénzért engedtek be amit azok fizettek,de az közpénz lenne,viszont Csotrogány Tóninál,meg Nehabozz Árpádnál elakadt.Természetesen vissza fizetni viszont majd közpénzből kell. Nem is értem ez a törvény mi a francnak kell. A Stopp Soros-ban már annyi féle megtorlást kitaláltak a civil szervezeteknek,hogy ennél több nem is kell. Plussz ott a kerítés, a jelenleg felfegyverkező nagyon erős és stramm Magyar Hadsereg, szuper fegyverzettel,szuper emberekkel. Minek még ide egy adó is? Majd kitalálják,hogy minden termékből amit megveszünk 2 forintot kötelesek vagyunk befizetni a migránsok elleni küzdelemhez,mert a tejfölből és a kenyérből is támogatjuk a migránsokat,ezért adózzunk is.
Nessy
Megelőztetek! Én is arra lettem volna kiváncsi ki és mennyit fizet a kötvényesek után! Azt már tudjuk, hogy a visszafizetés kamatostól a plebs feladata a költségvetésből!
Hiteltelen, rabló társaság!
babp1982
Akkor arogáns Tóni pénztárhoz meg a “Geci,, is fizethet mert ő is beengedett több mint 1300 migráncsot:-)))
kereső
@Horizont: nem tudom miért van olyan érzésem, hogy valami nagyon nagy kaki van a palacsintában.Mert,most ismét mire fel ez a nagy migráncsozás?,holott a szavazás után olyan jótékony csönd volt.Miért kapcsoltak már megint rá?Vagy ismét kampány van?
eszegfu
@Horizont: 17:21 Nyertél!!! Pontosan ilyesmire gondolok én is!
papa.49
@kereső: Mára kiderült záródik az EU. csap, az ország meg saját magában már életképtelenre van szerelve !!!
terlasz
@durbincs: Könnyen beszélsz, mert te már nem érdekled a NAV-ot, hacsak nem kapsz adózatlan jövedelmet a fidesztől a lojalitásodért (látod, udvarias vagyok veled), de ez sem baj, mert kimosnak az elvtársak.
terlasz
A bevándorlás segítésének minősül az az eset, ha valaki ételt italt ad a szerencsétlen rászorult embertársának? Ezért kellett az alaptörvénybe foglalni Mo. keresztény kultúrájának védelmét?
Pálinkás Pál
@terlasz: Azokról a "szerencsétlen rászorult embertársak" -ról beszélsz akik Iphonokkal rohangálnak...és nagy összegeket fizetnek ki az embercsempészeknek???
tulipan
@terlasz: Miért, hát, nem EZ a keresztény kultúra??
tulipan
@Horizont: EGY DIKTÁTORNAK, ugyan mi lehet más célja, mint miden hatalmat, egyedül a saját kezébe kaparintani???
terlasz
@Pálinkás Pál: Nem azokról, mert ők nem szorulnak egy kis ételre vízre vagy tiszta ruhára. Mint tudjuk, a világ nem fehér és fekete. Ha a humánum kiveszik belőlünk, akkor lehúzhatjuk a rolót.
faktor.hu/faktor-tobb-szazezer-halott-nepirtas-es-elkepeszto-radikalizalodas-a-sziriai-haboru-ot-evenek-merlege#lg=1&slide=0
lusta
@Pálinkás Pál: Csak nem ArRogánS Toncsiról beszél?
Pálinkás Pál
@terlasz: Már pillanat...azért mert ezek a primitív népek írtják egymást évszázadok óta,nekem kéne kényelmetlenül érezni magam?? lassan már a világ civilizált fele azért dolgozik hogy segélyeket küldjön ezeknek!!!Hagyni kell őket,oldják meg a problémájukat maguk...
terlasz
@durbincs: Fordítógép nélkül egyáltalán nem tudsz kommunikálni? Tisztelj meg minket azzal, hogy ne értelmetlen zagyvaságokat tegyél elénk!
tulipan
@terlasz: Milyen értelmetlenségeket kívánsz,egy agyatlantól! :)
terlasz
@tulipan: Ez egy kísérleti stádiumban lévő elfuserált robot. Szó szerint értem.
terlasz
@Pálinkás Pál: Lehet, hogy alamizsnát küld nekik a "civilizált világ", de előtte jól lerabolja őket (természeti kincsek, rabszolgamunka). A civilizált világ nem irtja egymást igaz? Akkor minek nevezzük a világ- és egyéb háborúkat, terrorizmust, holokausztot...?
Pálinkás Pál
@terlasz: Milyen kirablásról beszélsz??? Ha a fehérek nem termelnék ki,akkor még mindig a föld mélyén nyugodna,mert ásóbottal nehéz bányászni...
tulipan
@Pálinkás Pál: Szerinted, akkor évszázadokig mit is műveltek, pl. éppen Afrikban, ezek a "civilizást" rabló fehérek???
tulipan
@durbincs: Neked mennyi a béred, ezért a tömény naarncsos hülyeségért??
terlasz
@Pálinkás Pál: Arról sokat lehetne vitatkozni, hogy a nagyon civilizált fajta mit művelt a kevésbé civilizáltakkal. Persze, az übermencs gőggel szemben fárasztó az érvelés.
. A másik kérdésre pedig nem lehet jó válaszod, mert nagyvonalúan átugrottad.
tulipan
@terlasz: Egyetértek! Bányászatuk igen is volt, hiszen évszázadokig keresketek elöször Egyiptommal, aztán az arab világgal, nemesfémekkel és különféle dráfakövekke! Jah, hogy nem a mostani "ipari" szinten! Azért, akkoriaban még jócskán kevesebb volt a világ népessége is!
tulipan
@Qqberci: Hidd el,akadank azért, de nem ide akarnámk jönni, csak ugródeszkának használnák fel az oszágot, mert Németországnak még mindig túl magasak a segélyei és az afrikai családoknak még mindig megéri összedobni az akár l0 éves jövedelmüket tartalmazó, családi kasszát, hogy utána kaphassák a "kiküldött" tagjuktól a bevételt!!!
Pálinkás Pál
@terlasz: Nos...a terrorizmus azt hiszem abban megegyezhetünk...inkább a "szinesek" népi sportja mostanában... a holokauszt meg azt hiszem elég régen volt...azóta letelt pár emberöltő...
a pun háborút miért nem hozod fel???
Sámannus
Az összes ragacsos kezűt is meg kell adóztatni akik a kötvényen szedik hülyére magukat nagyokos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.