Ellenzéki képviselőket kérdeztünk fegyverletételről, a Fidesz politikájának ellenszeréről, és a szerdai alaptörvény-módosításról. Őszinte válaszokat kaptunk. 

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@görbetükör:
Anno azzal cikiztek minket statisztikusokat, Hogy "kis hazugság, nagy hazugság, statisztika". Ez mára még egy fogalommal bővült! Kis hazugság, nagy hazugság,statisztika, kormánypropaganda!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
@Shikari: FASISZTA, ez a magyarok szégyene!
Madácsi Pali
EMBER EBBEN A FASISZTA KOMÉDIÁBAN NEM VEHET RÉSZT!!! Aki bent marad a házban, nem bojkotálja az orbángyűlést, soha többé nem értdemel egyetlen demokrata szavazatot sem semilyen választáson! Ez után Orbán ellen csak az utcán lehet és kel politizálni.
Madácsi Pali
@Shikari: azt te vagy! Megvetem a fizmus minden megnyilvánulátát veled együtt! F@szkalap barom. Tőlem soha semki nem alvashatott egyetlen fasisztoid megnyilvánulást.
Clavigo
@Shikari: Szerintem te azt sem tudod,,hogy miről van szó,,szőröstalpú.
görbetükör
@Shikari: Ja, te egy okos ember vagy, tudod. Tisztességes, hazáját szerető ember mindig azt akarja, amit Orbán. Mert ő a legtisztességesebb és legjobban ő szereti a hazáját.
görbetükör
@Shikari: Tisztességes ember okos szóra hallgat. Az ország nyög, jajgat a nyomortól, a bajoktól.
A migráns veszély rikoltozása csak elkenése ennek a bajnak.
Nem a bevándorlás, a kivándorlás az igazi veszély.
görbetükör
@Shikari: Legyen neked így, de ne várd el, hogy más is ilyen hazugságban éljen.
Madácsi Pali
@Shikari: mert te tiszta faju orbán árja vagy!
Madácsi Pali
Büszke vagyok rá, hogy nem tartozom közétek. Te viszont nem látens vagy, hanem szemenszedett fasiszta! Gerinctelen pondró, mert minden krisztusi tanitást megtagadtál.
görbetükör
@Shikari: Ha itt élsz az országban, látnod kell. Ha mégsem akarod látni, akkor nincs az a bizonyíték, ami meggyőzne. Mert a zsebed vakká tesz.
Őszintén sajnállak.
görbetükör
@Shikari: Ha nincs elhazudva a statisztika. Mint pl. a kivándorlások száma, az egészségügy gyalázatos helyzete miatti halálozások, a hajléktalanok száma és halála.
Lufi a ti statisztikátok, dokumentumaitok.
De én itt befejezem veled, mert tudom, csak a munkádat végzed. Legyen benne annyi örömöd, hasznod, amennyit ezzel másoknak szerzel. :(
Nessy
@Shikari: Mint a kikapós menyecske, amikor rajta kapja a férj. "Te is inkább a szemednek hiszel, mint nekem!"
kereső
Aki erre a förmedvényre nem NEMMEL! szavaz, az tagozódjon be a fideszbe. Ott a helye, vagy a kdnp-ben.És fel se merje emliteni sem,hogy ellenzéki!
Nessy
@görbetükör:
Anno azzal cikiztek minket statisztikusokat, Hogy "kis hazugság, nagy hazugság, statisztika". Ez mára még egy fogalommal bővült! Kis hazugság, nagy hazugság,statisztika, kormánypropaganda!
Madácsi Pali
Ezt nem elég nem megszavazni! Ezt a gyalázatot bojkottálni kel. + az egész orbángyúlést amíg vissz nem vonja. Szavavás esetén részesévé válik mindenki, merd leöntik demokratikus mázzal.
Eriksson
Mi az konkrétan, amit a tisztességesek nem szavazhatnak meg?
görbetükör
@Eriksson: Azt csak a tisztességesek tudják.
Jozefina
Én úgy gondolom, hogy a szavazáson egyáltalán nem kellene résztvennie az ellenzéknek. Mind ahányan vannak ki kellene vonulniuk az ülésteremből, mert ha nemmel szavaznak azzal is elismerik a törvényt!!!
görbetükör
@Shikari: Kedves, én itt születtem és itt élek azóta is. :D Egyre jobban süllyedsz bele a hazugságokba.
kereső
@Madácsi Pali: azért nem irtam bojkottot, mert "az ellenzék" úgy irtózik ettől a tiltakozási formától, mint ördög a tömjéntől. Pedig az egész NER-rel szemben ez lehetne az egyetlen mód,ami hatásos lehetne.De nem, mert kell a pártfinanszorozási pénz, mint ahogy azt az mszp ujjonan megválasztott választmányi elnöke kendőzetlenül megmondta.
Nessy
@Shikari: Érdekes dolog a statisztika! Eleve mit mihez viszonyítok, más az eredmény. Egy mutató nem mutató. Nem mindegy kiket miről kérdezek, hány főt. Föl lehet úgy tenni a kérdést, hogy benne van a felmérő által elvárt válasz. Ha a bűnözést etnikai csoportokra akarod meghatározni, akkor az összes ismert bűnözői létszámból kell kiindulni, majd abból lehet rész viszonyszámot számolni. Aztán érdemes súlyozni az elkövetett bűnök számával, súlyosságuk, tipusuk szerin. Valamikor még nem unortodox módon tanítottak, igaz, akkor még "Marx Karcsinak "hívták az Alma matert.
Eriksson
@görbetükör: Akkor én nem vagyok tisztességes, mert magyarázatot kértem?
Szerintem a tisztesség a politikával kapcsolatosan nem ismert kifejezés.
Peller Anikó
@Jozefina: nálunk a bojkott semmit sem ér, ez legfeljebb normális demokráciákban működik ahol legalább adnak a látszatra. Itt már inkább azt próbálgatja a cigó meddig lehet elmenni. Csak előre menekülhet.
görbetükör
@Shikari: Megint hazugságot terjesztesz. Sosem pártoltam a bevándorlást, rengeteg veszélye van. Azonban Magyarországnak jelenleg a kivándorlás és a jelen kormány árt a legtöbbet.
Madácsi Pali
@kereső: aki csak a fideSS alamizsmájáért ellenzéki az kollaboráns! Soha semmilyen voksot egyetlen választáson sem érdemel.
Eriksson
@Peller Anikó: Itt állandóan azt emlegetitek kedves kommentelők, hogy normális demokrácia.
Az milyen?
Madácsi Pali
@Eriksson: a fasizmust! Az engedély nélküli határátlépés és annak segitése eddig is bűncswlekmény volt. Ezzel a törvénnyel megszegnek mi den menekültekre vonatkozó egyezményt. Az ofsoros zsebbe fizetőkre viszont nem vonatmozik. Hogy döntöd el ránézésre egy menekültről, hogy ő megkapta-e már az oltalmazotti státuszt? Mert ettől függ, hogy egy szülő nélkül érkező árva szomjas gyereknek ha adsz egy pohár vizet, akkor bűntényt vagy emberséges cselekedetet hajtassz végre? És ha ezt ráadásul civil szervezetként teszed Viktor Viktorovics Gecikov a mélyzsebü miniszterálnok az erre a cílra gyújtött adományaid negyedét lenyulja! Pusztán keresztény emberszeretetböl.
Eriksson
@Madácsi Pali: Mármint a 11:07-es hsz. magyarázat lenne?
Peller Anikó
@Madácsi Pali: negyedét?

@Eriksson: normális demokrácia? Köszönöm kérdésed, hát láss csodát:

1. Nem csaljuk el a választást
2. nem csaljuk el a választást
3. a kormány választott népképviseleti szerv és nem egyszemélyes önkényuralmi rendszer
4. a parlament a választók érdekeit képviseli és aszerint szavaz, legalábbis pártszinten
5. nem harácsolásra használjuk a nép által választott képviselőire bízott törvényhozói és végrehajtói hatalmat
6. nem visszaélésre használjuk a megkaparintott hatalmat mert ez esetben fel lesznek függesztve a gonosztevő gazember politikusok
7. szerinted pont fordítva?
Eriksson
@Peller Anikó: Köszönöm szépen a felvilágosítást.
Ezen gyönyörűen pontokba szedett ismérvek alapján kijelenthető, hogy Magyarországon soha nem volt normális demokrácia. Sőt elmondható, hogy sehol a világon. Így összehasonlítási alapunk sincs.
Madácsi Pali
@Peller Anikó: a 25%-os különadó pont annyi.
Peller Anikó
@Eriksson: valóban, a 6. pont megtorlása nem általánosan életszerű, de volt már rá példa.

A többire viszont van precedens amely közelíti az elvárható képviseletet. Ellentétben velünk ahol pont mindenben az ellenkezőjét közelítjük.

Tökéletes nem lesz, nyilván. De most pont a tökéletlen felé araszolunk.
Eriksson
@Peller Anikó: Namármost csak egy kérdés: Az normális demokrácia, amikor az Eu. olyan dolgokra kényszeríti Európa lakosait, melyekből csak hátrányaik származnak?
görbetükör
@Eriksson: hát, ha a tisztesség fogalmát sem ismered, a normális demokráciáét ugyan hogy is ismernéd?
Eriksson
@görbetükör: Hát bizony, a tisztesség elég tág fogalom, az mindenkinek a neveltetésével függ össze.
cikicakk55
Az a baj,hogy az összes ellenzéki párt,amelyik bejutott a parlamentbe,mind megélhetési politikát tart fenn. Legelső mindnek,hogy legyen biztos jövedelmük,már pedig ha kekeckednek a Fidesszel,akkor az bár mikor úgy dönthet,hogy nincs további támogatás( indokot talál rá ezret is.Polt meg leigazolja) Ezért szerintem talán a teljes ellenzéki bojkott még esélyessé tenni,hogy ne fogadják el ezt a törvénycsomagot. Minden normális Magyar ember tudja,hogy ide egyetlen migráns sem akar jönni,így megvédeni sem kell tőlük. Az EU sem akar kötelező kvótát már. Ők maguk ismerték be,hogy Magyarországnak elég,hogy őrzi a határt.így kötelező kvótával is felesleges riogatni. Az igazi veszély az egész Magyar népre Orbán és a Fidesz.
görbetükör
@Eriksson: Nem, a tisztesség Isten által szívbe írt törvény. De te ezt sem érted.
Eriksson
@görbetükör: Te egy igazán felsőbbrendű lény vagy. Mégiscsak tanultál valamit Kásler professzortól. :)))
görbetükör
@Shikari: Nem Soros az oka a bevándorlásnak. Orbán meg nem véd meg senkit, nem hogy Európát a bevándorlástól. Ami pedig tényleg veszélyes és sötét jövőt hoz.
Sorosnak stop-ot mondani nem azonos a bevándorlásnak stop-ot mondani. Ez csak politikai bűvészmutatvány.
Kell egy ellenségkép, ami alapján lehet szelektálni, ki az, akitől a hatalmát meg kell védeni és kell ideológia, amibe kapaszkodik. Mást sajnos nem tud kitalálni. De ez is bejön neki, hiszen nem kell hozzá sok ész, nem kell hozzá gondolkozni, elég egy rövid szlogen. Győztes csapatot meg ugye, nem szoktak lecserélni.
Hagyjuk már ezt a témát, mert most nem vak fidesz-fannal, vagy éppenséggel vak ellenzékkel beszélsz. Én gondolkozó egyén vagyok, aki igen nagyon szereti az igazságot.
görbetükör
@Shikari: Bár tudom, ha nem értek veletek feltétlenül és mindenben egyet, nagyon hamar ellenség leszek, bármit is gondolok.
görbetükör
@Shikari: Sajnos nem hiszek el mindent. Velem zátonyra futsz. :)
Nessy
Most a "Stop Soros" égisze alatt pártunk és kormányunk mindent belegyömöszöl az immár hetedik módosításnál tartó "gránit szilárdságú" törvény halmazba, amit zavaró tényezőnek tart a hatalma érdekében.
Volna egy kiegészítő javaslatom!
A jelenlegi passziv eutanázia mellé, választható opcióként szavazzák meg az aktív eutanáziát. Komoly megtakarítást eredményezne úgy a TB, mint a nyugdíj kasszánál. Ergo népgazdasági érdek!
A hívek ezt is megszavaznák gond nélkül, ha Orbán mondaná!
kereső
Úgy látom,csak a stop-soros meg a migráncsok lett a nóta vége.Pedig ennél súlyosabb dolog az alaptörvény módositása- a gyülekezési jog korlátozása.De hát erről az itt jelenlevő "szószátyárok" sikeresen terelnek.
görbetükör
@Shikari: Azoktól féltek, akik gondolkoznak. Mert azoknak nem lehet bármit bemesélni. Fogalmam sincs, hogy Soros kit és mit támogat. De abban nagyon bizonyos vagyok, hogy a migráció ettől függetlenül is van és veszélyt jelent. És hiba, sőt bűn nem odacsapni, ahova kell. A hatalom elveszi a józan észt sajnos. A civil szervezetek ellehetlenítése meg a rászorultak alól rántja ki a talajt. De semmi ár nem drága a hatalom megtartásáért.
Most ezt kapja az ország, mert ezt érdemli.
görbetükör
@kereső: Nem feltétlenül elterelés. Mert ha egyvalamiben hiteltelenek, akkor inog az egész talapzat.
görbetükör
@Shikari: Bárkire rá lehet fogni, hogy "álcivil". Sajnos ez olyan eszköz, ami hatásos.
A politikát ti akarjátok befolyásolni. Nem unod még, hogy semmiben nincs igazad? :)
Én tényleg be fejezem. Az utolsó mondat legyen nyugodtan a tiéd, hiszen megdolgozol a pénzedért, ezt el kell ismerni.
Peller Anikó
@görbetükör: Teljesen igazad van, nem unja. Sokszor eszembe jut a 4 évvel ezelőtti kampány amikor jött a fid-eszes agitátor azt vakkant: gondóókoggyon mááá.

Mert ő gondóókodik, lehet azóta is.
Nessy
Ha jól értem, akkor a CÖF az igazi civilszervezet, hiszen a saját maguk és környezetük javításán munkálkodnak, a mi pénzünkön. És politika még véletlenül sem szerepel a munkásságukban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.