Mandátumát megtartja, de kilép a pártból, mert tovább súlyosbították a választás után kirótt büntetését, miközben nem igyekeznek szembenézni a vereség okaival.

A 24.hu-n jelent meg szerda reggel az interjú, melyben Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke bejelentette, kilép a pártból.

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

Hadházy a párt etikai bizottsága két évre eltiltotta őt minden párttisztség viselésétől, mivel a választás előtt a koordinált jelöltállításra, valamint visszalépésekre buzdított, és ez nem tetszett a pártnak. A verdiktet nemcsak Hadházy, de az etikai bizottság is megfellebbezte, ők súlyosbítást kértek.

Olyan helyzet alakult ki a pártban, amelyben politikai nézetkülönbségeket igyekeznek fegyelmi úton elintézni. Nagyon veszélyes és szomorú, ha egy párt eljut idáig, mert ez mindig egy lejtőn való megindulást jelez.

Én kaptam az egyik legkeményebb büntetést, miközben semmilyen fegyelmi vétséget nem követtem el, nem folytattam titkos tárgyalásokat, és szerintem Szél Bernadett állítása sem igaz, hogy nem tartottam magam a párt bürokratikus előírásaihoz.

Egy bűnöm van: olyan súlyosnak tartottam a kormányzat körüli korrupciós helyzetet és a maradék demokráciát fenyegető veszélyt, hogy azt gondoltam, mindent meg kell tenni a kormány menesztéséért. Meggyőződésem volt és maradt is, hogy ehhez az ellenzéki tényezők széleskörű együttműködésére volt és van szükség, akkor is, ha mást gondolunk a világról, sőt akkor is, ha a kialakult helyzetért eltérő felelősségű pártok vannak az ellenzékben

- mondta el az interjúban.

Hadházy kitért arra, hogy nemcsak az ő, de az etikai bizottság saját fellebbezése is az etikai bizottság előtt fog landolni, mert az a fegyelmi bizottság feljebbviteli fóruma a pártban. Az etikai bizottság pedig súlyosbítani akarja a büntetését, ezt egészen elképesztőnek és az ötvenes éveket idézőnek tartja a politikus.

Ha viszont én komolyan akarok a korrupciós ügyekkel, az EU-ügyészséghez csatlakozás kikényszerítésével, a sajtószabadság, a demokrácia maradékának és a bíróságok védelmével foglalkozni, akkor még ez előtt az egészen ciki és méltatlan eljárás előtt ki kell lépnem a pártból. Akkor is, ha ez nagyon nehezemre esik, mert büszke vagyok arra, amit ezzel a párttal együtt véghezvittünk.

Meggyőződésem, hogy az LMP-nek helye van a közéletben, de ehhez – csakúgy mint a többi ellenzéki pártnak – be kell látnia, hogy maga is felelős a kialakult helyzetért, és be kell látnia, hogy a kialakult helyzet mennyire súlyos

- magyarázta.

(...) annak idején, amikor a Fidesz szekszárdi képviselőjeként a korrupció elleni harccal kezdtem foglalkozni, hamar rá kellett döbbennem, hogy a Fidesz nem akarja támogatni ezt a munkát. Most pedig be kell látnom, hogy az LMP a jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy támogassa ezt a fellépést

- tette hozzá az interjúban később.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
No, végre, hogy kiléptél. Ákos tisztelünk, mert otthagytad és leleplezted eredeti pártodat. De egyáltalán miért léptél be ide.
Téged azért büntetnek, mert a választások során nyerni akartál. Az lmp nevű fiókpárt ezt nem tűrheti.
Remélhetőleg azok, akik azért szavaztak az lmp-re, mert azt gondolták, hogy Hadházy és szél vezetésével egy hiteles váltópárt lehet, belátják, hogy tévedtek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rohács1926
No, végre, hogy kiléptél. Ákos tisztelünk, mert otthagytad és leleplezted eredeti pártodat. De egyáltalán miért léptél be ide.
Téged azért büntetnek, mert a választások során nyerni akartál. Az lmp nevű fiókpárt ezt nem tűrheti.
Remélhetőleg azok, akik azért szavaztak az lmp-re, mert azt gondolták, hogy Hadházy és szél vezetésével egy hiteles váltópárt lehet, belátják, hogy tévedtek.
Eladott Ország
"A pártot elhagyó, de általam intelligenciája miatt mindazonáltal nagyon nagyra becsült politikustársam (Schiffer András – szerk.) érveivel akkor sem tudtam azonosulni, amikor azt magyarázta, hogy ne nyomjuk teljes erővel a korrupciós történeteket, a rázósabbakat inkább írassuk meg újságírókkal, mert különben még kevésbé tudunk majd bejutni a kormányzati sajtóba, pedig az emberek többségét ma már csak azon keresztül lehet elérni. " Aki a NER-rel szennyes kis kompromisszumokra törekszik, az nem érti a helyzet súlyosságát. Sőt, az végső soron nem ellenzéki politikus, nem ellenzéki párt. Pont.
Zeta
Így aztán végképp nem lesz miért figyelni az LMP-re.
Mert az utóbbi időben csak miatta lehetett érdemben hallani az LMP ről. Minden más csak maszatolás volt.
volvós
" Mint a rossz kurva , ebben már ültem, ebben még nem ! " ( By Hofi G. )
wagabund
..."Hadházy Ákos kilép az LMP-ből"...

tisztul a levegő...

..."Mandátumát megtartja, de kilép a pártból, mert tovább súlyosbították a választás után kirótt büntetését, "...

a tévében bele a kamerába mondta, hogy kéri a büntetése súlyosbítását...hogy ez megtörtént, meglepődött?

asszem orvost kellene híni...
cikicakk55
Nagyon sajnálom Hadházit. Nekem szimpatikus volt a gondolkozása. Abban is egyet értettem ér értek vele,hogy akkor talán lett volna esély nyerni,vagy legalább is a 2/3-ot elkerülni,ha az ellenzék összefog. Ő legalább tudta,(de szerintem a többi is),hogy nagyon sok kamu párt indult,melyeknek a szavazatok feldarabolása volt a dolguk. Amennyiben össze adjuk a Fidesz szavazatokat és az Ellenzéki pártok,kamu pártok szavazatait,akkor ki is derül,hogy a Fidesz nem nyert. Sajnos a törvényt úgy alakították,hogy a töredék szavazatokat is Ők kapták,így esély sem volt Orbánékat letaszítani a trónról. Most már késő bánat,mert a megmaradt kis esélyeket is betömködik minden féle új törvénnyel és ha csak valami csoda nem történik,ebben az országban nem lesz kormányváltás. Én azért bízom benne,hogy nem minden értelmes fiatal hagyja itt az országot és még van esély,egy új komoly párt létrehozására.
wagabund
@cikicakk55: a kezdeti nyílvános szereplései óta kedvelem a pasit...de...ha figyelted, akkor az utóbbi fél évben széteső félben van, zavartan beszél, és mást beszél egy nap múlva, mint az előző este...mindezt ugyan abban a tévében..

nagy ám a baj...pihennie kellene..és nem repülni, mert ott nem lehet tévedni.
cikicakk55
@wagabund: Igen,ezt én is észre vettem,de azért nem foglalkozom vele,mert szinte mindegyik párt ilyen szétesőben van.Dúlnak a belső viszályok április 8 óta. Mindegyik tudja,hogy Ők is hibásak,az Ő pártjuk sem állt ki teljes mellszélességgel az összefogásért és most párton belül próbálják egymásra kenni a trutyit.Az LMP nem volt soha a kedvenc pártom,igaz inkább úgy mondhatnám,hogy nincs kedvenc pártom,de egyetlen egy pártot nagyon utálok és az a Fidesz.A többit sem tartom sokra,legalább is arra nem tartom alkalmasnak egyiket sem,hogy vezesse az országot. Egy olyan párt kéne,amelyikben nem ülnek a rendszerváltás előtti " komcsik" de még a szüleik se voltak azok. Például az én fiaim Tőlünk nem látták a párt imádatát,de az ellenszenvet sem a párt iránt.Szerettük Kádár a magunk módján,de nem volt napi téma a politika.Nem volt miért szidni,hisz mindenkinek adva volt a lehetőség,hogy megéljen tisztességesen.Most már lehetőség sincs rá,pedig sok ember szeretne legalább olyan stabil életet,mint 89- előtt volt. A fiaimat nem érdekli a politika,legalább is nem olyan szinten,hogy részt vegyenek benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.