Szlovákiában kényszerített egy magyar férfi és nő magyarországi kiskorú lányokat prostitúcióra. A párost tavaly fogták el, most jutott el a vádemelésig az ügy.

A Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály eljárást indított H. Zs. és Ó. T. novajidrányi lakosok ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók kerítés, illetve gyermekprostitúció kihasználása bűntett, továbbá kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésével – olvasható az ORFK közleményében.

"A 36 éves férfi és 28 éves nő gyerekvédelmi intézetben élő kiskorú lányokat anyagi haszonszerzés céljából Szlovákiába szállítottak, ahol fenyegetéssel és bántalmazással prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítették őket, a kapott összegeket elvették tőlük. A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2016 tavaszától több alkalommal kábító hatású anyag fogyasztására is kényszerítették a fiatalkorúakat.

H. Zs.-t és Ó. T.-t a KR NNI munkatársai a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével 2017. szeptember 6-án Miskolc belvárosában elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Bűnügyi őrizetbe vételüket követően őket a Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az eljárás folyamán beszerzett információk alapján a nyomozást kiterjesztették további fiatalkorú lányok sérelmére, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények felderítésére. Ennek eredményeként a rendőrök kerítés, továbbá gyermekprostitúció kihasználása bűntett miatt elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves G. R. és 25 éves L. K. gönci lakost, akik saját fiatal élettársaikat futtatták. Az ügyben gyermekprostitúció kihasználása bűntett elkövetése miatt hallgatták ki Cs. P. 68 éves gönci lakost, aki L.K-val szállította a fiatalkorú lányokat Szlovákiába.

A KR NNI a nyomozást befejezte, az ügy iratait 2018. június 15-én vádemelési javaslattal küldte meg a még előzetes letartóztatásban lévő H. Zs. és Ó. T-al, illetve a szabadlábon védekező G. R., L. K. és Cs. P-vel szemben az Encsi Járási Ügyészségnek" – olvasható a közleményben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Helyes, hogy lekapcsolták őket, csákányt, lapátot és napi teljesítmény szerinti élelmiszer ellátást nekik. Nem muszáj mindegyiknek "befektetési tanácsadónak" lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.