A nemzetközi piacon versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok a támogatásuk növelése és áfájuk csökkentése eredményeként – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a fesztiváloknak gazdaságélénkítő hatásuk van:

egy átlagos külföldi vendég 40-100 ezer forintot költ naponta.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt arról, hogy a Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százaléka fesztiválturizmus, minden nyolcadik-tízedik külföldi fesztiválozni jön.

Rétvári Bence kiemelte:

a fesztiválok óriási tömegeket vonzanak.

A Szigeten többségében külföldiek vannak és a Balaton Sound látogatóinak csaknem fele is külföldi. A nagyobb fesztiválok mellett igen széles a kínálat, különböző kulturális és gasztrofesztiválok vonzzák az érdeklődőket, és már kisebb települések is rendeznek fesztiválokat – fejtette ki az államtitkár.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
szent Bence napjára is szervezi kellene fesztivált, boszorkányégetéssel, napi 5 ájtatoskodással egybekötve. Biztosan lenne látogatottsága. Lehetne még szent fácánvadászat, helikopteres lőtt rénszarvas bemutatóval, isten szent nevében...
karma1
Igy kell szepen a nyilt szinen melyen benyalni a sajatlabu recsolkenek, aki ebbol irta a "diplomamunkajat",...
Mert ugyebar ha a fesztivalok annyira sok embert hoznak az orszagba, akkor maris igazolva latszik a falopo's tiborcz-nejnek az oriasi kutatomunkaja, es ki mast talalhatnanak a turizmus elere ratermettebbet, mint a divatdiktatornak keszulo kis bugrist?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.