Az Országgyűlés ma szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról, valamint a kormány "Stop Soros" csomag néven ismertté vált indítványáról. Nem várják meg a Velencei Bizottság állásfoglalását.

Ma dől el a "Stop Soros" csomag sorsa – megint változhat az alaptörvény

Fotó: Pixabay cco

Az Országgyűlés a kabinet javaslatára szerda délután dönt az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is

- írja az Origo.

A hétfőn elfogadott napirend szerint az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezután öt korábban aláírt nemzetközi szerződés kihirdetéséről tárgyalnak, majd a vízkivételekkel összefüggő törvénymódosításról tartanak általános vitát.

A parlament a napirendi pontok alakulásától függetlenül délután 15 órától tartja határozathozatalait, vagyis a szavazás akkor sem kezdődik el, ha korábban véget érnek az addigi viták, illetve szükség szerint azokat megszakítják ebben az időpontban.

A ház a kabinet javaslatára ekkor dönt az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is.

Az MTI híre szerint a kormány a "Stop Soros" néven ismertté vált csomaggal azt akarja megakadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.

A „Stop Soros” a rendőrségi és a menekültügyi törvény mellett a Büntető Törvénykönyv módosításait tartalmazza

- írja a 444.hu.

Ennek értelmében büntethetővé válik az, aki „menedékjogi eljárás kezdeményezését teszi lehetővé olyan személynek”, akinek a közvetlen üldöztetéstől való félelme nem megalapozott, akit határmegfigyelés szervezésén kapnak, vagy akit információs anyagok terjesztése miatt találnak bűnösnek. Bűncselekmény lesz a „jogellenes bevándorlás szervezésére irányuló hálózat építése vagy működtetése” is, és Btk.-ba kerül az is, ha valaki pénzt vagy más segítséget szolgáltat „jogellenes bevándorlás elősegítéséhez”.

A törvényjavaslatokat több nemzetközi szervezet és a hazai civil szervezet is elítélte – írja az euronews.

A Stop, Sorost keményen bírálta az ENSZ, az Európai Unió, valamint a Velencei Bizottság is. Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa kedden például felszólította Magyarországot, szüntesse meg a határon az úgynevezett tranzitzónákat, amelyekben véleménye szerint gyakorlatilag fogva tartják a háború és üldöztetés elől menekülő embereket

- írja a Népszava.

A Velencei Bizottság elnöke pedig azt kérte: várja meg a parlament az állásfoglalásukat, és ne szavazzon a törvénycsomagról – vagy legalábbis vegye figyelembe ajánlásaikat – teszi hozzá a lap.

Orbán Viktor kormányfő ugyanakkor kedden a Hír Tv kérdésére egyértelművé tette: nem várják meg a Velencei Bizottság véleményét, a kormánypárti képviselők szerdán mindenképpen megszavazzák a törvénycsomagot.

Van hozzá többség, tehát elfogadjuk

– jelentette ki.

Hozzátette: 

nem foglalkoznak azokkal pletykákkal sem, amely korábban a német sajtóban jelent meg, miszerint akár ki is zárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha nem várják meg az alkotmányjogi testület véleményét.

Forrás: MTI, 444.hu, euronews.com, HírTV, Népszava, Origo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Így kell ezt bazdmeg köpni mindenkire, baszni bele, megvan a többség szóval áttoljuk...aztán meg felháborodnak ha mondjuk csökkentik az ideáramló pénzt. idióta fasz banda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Így kell ezt bazdmeg köpni mindenkire, baszni bele, megvan a többség szóval áttoljuk...aztán meg felháborodnak ha mondjuk csökkentik az ideáramló pénzt. idióta fasz banda...
Madácsi Pali
NEM!!! MA AZ DŐL EL, HOGY ÁTALAKUL-E AZ ORSZÁG FASISZTA DIKTATÚRÁVÁ BÁB ELLENZÉKKEL
cikicakk55
Most teszik törvényessé,hogy csak ők engedhetik be a migránsokat,úgy ahogy eddig is tették.
Ezzel egy lendülettel vissza hozzák a letelepedési kötvényhez köthető okmányok kiadását. A pénzt természetesen nem a nép,hanem a kormány elitje kapja.A magyar nép kötelessége lesz majd vissza fizetni. Most hozzák törvénybe azt is,hogy nekünk a népnek,csak kötelességeink vannak,még a kormánynak jogai,kötelessége meg szinte semmi. Remélem nagyon megszívja ezt Orbán,mert ezért a törvényért,már így is szívják a fogukat az EU-ban. Attól tartok,hogy Orbánék ebből semmit nem fognak megérezni,mert nekik sok ezer milliárd van letétben,ráadásul nem is forintban,ami romlik,hanem Euróban,Frankban,Dollárban. Szegény Kádár forog a sírjában. Szerencsétlent diktátornak tartották,pedig akkor a népért dolgozott a kormány.
namihami
Na, mit gondoltok, mi lesz a szavazás eredménye? Csak reménykedhetünk, hogy a fideszesek nem gáncsolják el...
tudode
Ha úgy működne az EU parlament, mint a NER-é, labdába sem tudna rúgni a MI, szinten minden szinten KIS SZÁJHŐSÜNK. a PÁRTFEGYELEM JEGYÉBEN próbáljon bárki MÁSKÉPPEN gombot nyomni, IGEN, NEM-ET játszatva a PARANCS SZERINT!
.
Arról nem is szólva, hogy jelenlegi helyzetben AKÁR A STANCI NÉNI unoka húga kedvébe is járhatnának az ő KÖZVETLEN takaritóiI!
.
Az Ország Háza falai sírnának szégyenükben a MEGALÁZÁSUNK, semmibevételünk MIATT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.