Felmentették Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről június 30-i hatállyal – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben.

Hivatalos: Orbán kirúgta Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről

A hivatal 2015. január elsején állt fel, Pálinkás József akadémikus a kezdetektől vezette az intézményt.

Hivatalos: Orbán kirúgta Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről

Pálinkás vesztét valószínűleg az okozta, hogy kiállt a CEU mellett. Mint fogalmazott,

reméli, hogy az intézmény Budapesten marad, hiszen értékes kutatások folynak ott.

A kormánypárti Pesti Srácok a választás után közölte Bayer Zsolt cikkét, amelyben a Fidesz-tag publicista egyenesen az "Orbán-ellenes tudományos elit" szószólójának nevezte a Magyar Tudományos Akadémia volt vezetőjét – emlékeztetett a hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez van, ez az új világ. Taplók, tahók és elmebajos, elvtelen senkiháziak mondják meg, hogy mik a tudomángos és kultúrálus értékek. Természetesen egyszemélyben döntenek a fenti vezetőkről..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Még volt egy értelmes vezető,gyorsan ki kellett rúgni, nehogy a sok idióta rosszul érezze magát esetleg! Ezért kell megregulázni a Tudományos Akadémiát is! Még a végén okosabbak lennének a környezetében, mint az időközben egyre jobban elboruló Palkovics.
SystemError
Ez van, ez az új világ. Taplók, tahók és elmebajos, elvtelen senkiháziak mondják meg, hogy mik a tudomángos és kultúrálus értékek. Természetesen egyszemélyben döntenek a fenti vezetőkről..
Commenter
Pálinkás József remélem ha eddig még nem most már ráébredt végre hogy miféle csürhe az, akiknek tudósként sajnos a szolgálatában állt. A tudósok közül ő az első akivel orbán leszámolt-és nem az utolsó. Örüljön Pálinkás József hogy felmentették, és a további kutatómunkáját végezze külföldön.
human
A kormány az ellenzéki túlsúlyú média után az ellenzéki túlsúlyú professzorokra csap le. Pedig nehezen elképzelhető, hogy mondjuk a fizika törvényei ellenzékiek lennének. De ha Orbán feltaláltatja Nyergessel az antigravitációt már megérte listázni a professzorokat.
cs.n.
@Nessy: Ő is a kegyeltjük volt, nem egy renitens kezdetektől fogva. Megszabadulnak bárkitől, ha különvéleményt mer megfogalmazni. Vagy feltétlen seggnyalás és szervilizmus, vagy mehetsz. Egyéb opció nincs.
Rockxy
A ceuban nem folynak hasznos kutatások.
Láttam a honlapjukat.
Egyébként én is hivatalos vagyok.
Buliba.
Gauntlet
Biztos felszólalt az MTA intézetének beszántása miatt!
Nessy
Lassan elő lehet venni a már feledésbe merült 5 jótanácsot, értelmes emberek számára!
1. Ne gondolkodj!
2, Ha gondolkozol, ne mond ki!
3. Ha kimondtad, ne írd el!
4. Ha leírtad, ne írd alá!
5. Ha aláírtad, nézd meg magad!
Commenter
@Nessy: mit is keresünk még ezen a fórumon?
Nessy
@Commenter: Talán a római jog egyik törvényét, a Ius murmurandit még nem tiltották be. Igaz, ami késik, nem múlik, látva az elmúlt napok eseményeit.
Desischado
Régi fideszes nyalonc, elismerem a tudását, de nagyon utálom. Legalább most megtapasztalhatta, milyen, ha nem tart a csürhével.
RonaGyuri
Minek nevezzelek

Nem, nem csak a menesztés kapcsán merültek fel a különféle eposzi jelzők

Már abban is szerteágazóak a megfogalmazások, hogy: kirúgták, elcsapták, menesztették, etc. …. a derék Pálinkás elvtársat. Az igazi móka azonban az az, hogy milyen jelzővel illetik:
a magyar tudomány jó királya,
Orbán-elleneséggel vádolt
Az Orbán-ellenes tudományos-elit szószólója,
etc.
Ami ezt az Orbán-ellenes dolgot illeti persze – nincs ebben semmi különös – színesítik ország-ellenes, sőt nemzet-ellenes jelzők is.
Pedig ha jól meggondoljuk – szemben a „druszájával” - ő valóban egy hungarikum, még akkor is ha mind ő maga, mond pedig a sorsa egyáltalán nem egyedi. Lévén csak egy példája annak, ahogy a Kádári-éra vissza-köszönget a mai magyar rögvalóságban! =))
wagabund
..."Hivatalos: Orbán kirúgta Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről"...

akadémikus, az Akadémia volt elnöke lapáton? pfff...igencsak rossz fát tehetett a tűzre...

(sic transit gloria mundi)
justhpeter
A hozzáértő szakmunkások után lassan kezdhetnek csomagolni a tudósok és feltalálók is. Marad Orbán számára tudósnak Rezsi Szilárd, feltalálónak Rogán Tóni. De ennek sem lesz jelentősége, mert a kormányzás már régen gagyi.
Jozefina
A rendszer (orbán) ellenségeinek vélt embereket ugynúgy üldözik, mint törökországban!!!?? Lehet az pártkatona, vagy azon kívüli! Katasztrofális!!!
namihami
Mindegy, hogy ellenzék vagy vagy talpnyaló. Ha már nincs rád szükség, ez a sorsod.
Orbán-kiszolgálók, csak figyeljetek. Ki tudja, ki lesz a következő.
Sziszifusz
@Jozefina: 08:20
Despotákra jellemző történés.
kereső
Szegény Pálinkás József. Miért is nem fogadott be inkább vagy húsz "alibi" vállakozást a lakásába,ahelyett,hogy szót emelt a CEU-ért.
nezelodo
Szokásba jött, hogy a vezér rákacsint a Zsótira, vagy a bandzsamarcsira, aztán azok megírják, kit kell kirúgni. Könnyű nekik, előtte rájuk bökött a dakota.
sokanvagyunk
Legközelebb ha mondandója van, regisztráljon a propin... :D
nezelodo
@Desischado: Ha valakinek gondolatai vannak, és különösen ha ütősebb, és pláne nem egyezik a nemzetvezetőével, az még jól jár, ha csak repül. Ma Orbánnak a migráncsozó, libsibolsizó önálló gondolat nélküli robotok kellenek, akik hozsannázzák naphosszat. Lássuk be ezeknek a kritériumnak megfelelnek, még balesetként, tévedésből sem bővült a szókincsük, önálló gondolatot pedig még az UDZ RT sem tudna felfedezni náluk, az Akadémia pedig feleslegesen nem vesződik velük. (Egykor a Dunyhás testvérre se figyeltek, pedig az efféléknek is ki kellett volna tekerni már a megszületésükkor a nyakát.)
egyvandor
A gorbán bandával való kollaborálás kimagaslóan jövedelmez ugyan, de láthatóan nagy a rizikó faktor.
egyvandor
@SystemError: dojcstomikát vagy németsziszit a tudományos élet élére!!!
Fradigege
Még egy sértett. Aztán majd a fontosabb posztokat feltölti az M1-es időjárásjelentős kisgyerekekkel, mert már nem marad egyetlen szakember sem mellette. Igazi cigány-tempo.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 08:
Shikari román szekus csúszó-mászó féreg,kotri vissza a gazdatestbe,a lanymeleg szarba.
Ott a helyed.
advocat
Ez az ember valamikor nem Pallavicini volt. És hercegi család. Az egyiküket még a nyilasok végezték ki. Szóval mindig volt véleményük. Egy Orbánnal régen még szóba sem álltak volna. Hiszen nekik nem kellett pl:teknővájóval beszélgetni.
nezelodo
@egyvandor: Ma 10:27. Mindegyik kitűnő választás, még a csíkszívás sem kizáró ok, végül is nem gimisek Bfüreden...
tulipan
Megérdemli, aki szarba lép, szaros lesz, nincs miért sajnálni!!
mariaberta
Orbán nem kormányoz, hanem tobzódik a hatalomban. Hogy Pálinkást "kirúgta" -mert manapság ugyanis nem felmentünk,felmondunk , elküldjük stb-hanem " KIRÚGJUK"-. Bizonyára rászolgált, hisz csak egy kiművelt emberfő volt a sok között, de ...Egyszer majd rá is sor kerül és akkor nem leváltjuk, hanem??? természetesen KIRÚGJUK
gulyasgyula
Eddig 3 párt tagja volt ..Egy köpönyeg forgató szélkakas ...Nem kellet volna a CEU ügyben a száját járatni ...Egyébként is megérett a nyugdíjra ..Olyan mint Melár az is fogatja a köpönyeget ha pénzről van szó ...
kereső
@gulyasgyula: végignézve,és végigélve orbán és a fidesz harminc éve zajló pálfordulásait,köpönyegforgatását nem igazán értem ezeket az érveket Pálinkás professzorral szemben tőled, aki echte fideszes vagy.Talán először a saját házatok táján kéne szétnézned. És igen én nagyon sajnálom a professzor urat, egy tudós elme-aki úgy gondolta ,hogy azon a poszton is tehet valamit a hazájáért.Egyet nem ismert fel, azt,hogy orbán önmagát azonositja a hazával, az országgal-és nem tűr ellentmondást.Szervilis hülyékre van szüksége, és mára már olyanokra is e mellett, akiknek vaj van jócskán a füle mögött,ezért kézben tarthatóak. Pálinkás meg nem ilyen.
gulyasgyula
@kereső: ...Csak hogy tud Pálinkás 1991-ben belépet az MDF-be ,1996-ban a Magyrar demokrata néppárt tagja ..1998-ban kilépet ..egy évre rá belépet a FIDESZBE Orbán államtitkára lett ..2001-ben Oktatási miniszter a Fidesz kulturális tagozat elnöke ..2006-ban listán lett a Fidesz Hajdu Bihar megyei országgyűlési képviselője // LISTÁS // úgy nyomták be mert egyéniben nem nyert...2012-ben Debrecenbe DISZPOLGÁRT CSINÁLTAK BELŐLE ...Ezek után mond hogy nem Orbán embere volt , csak nem kellet volna a CEU ügyben beleszólni ...Oda szart ahonnan eddig evett ..Azt kapta amit érdemelt ..Ő Is egy FIDESZ diszpinty volt eddig ..
kereső
@gulyasgyula: A lényeget elkerülted a válaszadásnál-mármint orbán köpönyegforgatását.Nem igazán érdekel,hogy Pálinkás József kinek-minek volt tagja,a tudományos ,oktatói eredményei alapján meg jogos a diszpolgári cim. Én érdemének tudom be,hogy megszólalt a CEU kapcsán-sokan mások,ugyanilyen tudósok nem tették-az,hogy orbán ezért bosszút fog állni nem volt kétséges/előttünk/. A CEU-ról, mindazok akik értékeli a tudományt, a tudományos munkát,nem érzik úgy ,hogy Pálinkás J.megszólalása az ügyben asztalra szarást jelentett.Ellentmondani orbánnak,nem egyenlő ezzel.És ha már onnan evett, azt az ételt nem orbántól kapta,hanem tőlünk magyar állampolgároktól.Kár,hogy a magyar tudomány képviselői közül nem tették/teszik meg többen.Ugyanigy az MTA kapcsán se.Éretem én ,hogy neked is ellenség a tudás,és a tudomány be is vállaltad szépen.Nem értünk egyet na.
gulyasgyula
@kereső: ...Hát a lényeg az hogy másképpen látjuk a dolgokat ..Én tiszteletben tartom a Te véleményed ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.