Felmentették Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről június 30-i hatállyal – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben.

Hivatalos: Orbán kirúgta Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről

A hivatal 2015. január elsején állt fel, Pálinkás József akadémikus a kezdetektől vezette az intézményt.

Hivatalos: Orbán kirúgta Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről

Pálinkás vesztét valószínűleg az okozta, hogy kiállt a CEU mellett. Mint fogalmazott,

reméli, hogy az intézmény Budapesten marad, hiszen értékes kutatások folynak ott.

A kormánypárti Pesti Srácok a választás után közölte Bayer Zsolt cikkét, amelyben a Fidesz-tag publicista egyenesen az "Orbán-ellenes tudományos elit" szószólójának nevezte a Magyar Tudományos Akadémia volt vezetőjét – emlékeztetett a hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez van, ez az új világ. Taplók, tahók és elmebajos, elvtelen senkiháziak mondják meg, hogy mik a tudomángos és kultúrálus értékek. Természetesen egyszemélyben döntenek a fenti vezetőkről..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
Eddig 3 párt tagja volt ..Egy köpönyeg forgató szélkakas ...Nem kellet volna a CEU ügyben a száját járatni ...Egyébként is megérett a nyugdíjra ..Olyan mint Melár az is fogatja a köpönyeget ha pénzről van szó ...
kereső
@gulyasgyula: végignézve,és végigélve orbán és a fidesz harminc éve zajló pálfordulásait,köpönyegforgatását nem igazán értem ezeket az érveket Pálinkás professzorral szemben tőled, aki echte fideszes vagy.Talán először a saját házatok táján kéne szétnézned. És igen én nagyon sajnálom a professzor urat, egy tudós elme-aki úgy gondolta ,hogy azon a poszton is tehet valamit a hazájáért.Egyet nem ismert fel, azt,hogy orbán önmagát azonositja a hazával, az országgal-és nem tűr ellentmondást.Szervilis hülyékre van szüksége, és mára már olyanokra is e mellett, akiknek vaj van jócskán a füle mögött,ezért kézben tarthatóak. Pálinkás meg nem ilyen.
gulyasgyula
@kereső: ...Csak hogy tud Pálinkás 1991-ben belépet az MDF-be ,1996-ban a Magyrar demokrata néppárt tagja ..1998-ban kilépet ..egy évre rá belépet a FIDESZBE Orbán államtitkára lett ..2001-ben Oktatási miniszter a Fidesz kulturális tagozat elnöke ..2006-ban listán lett a Fidesz Hajdu Bihar megyei országgyűlési képviselője // LISTÁS // úgy nyomták be mert egyéniben nem nyert...2012-ben Debrecenbe DISZPOLGÁRT CSINÁLTAK BELŐLE ...Ezek után mond hogy nem Orbán embere volt , csak nem kellet volna a CEU ügyben beleszólni ...Oda szart ahonnan eddig evett ..Azt kapta amit érdemelt ..Ő Is egy FIDESZ diszpinty volt eddig ..
kereső
@gulyasgyula: A lényeget elkerülted a válaszadásnál-mármint orbán köpönyegforgatását.Nem igazán érdekel,hogy Pálinkás József kinek-minek volt tagja,a tudományos ,oktatói eredményei alapján meg jogos a diszpolgári cim. Én érdemének tudom be,hogy megszólalt a CEU kapcsán-sokan mások,ugyanilyen tudósok nem tették-az,hogy orbán ezért bosszút fog állni nem volt kétséges/előttünk/. A CEU-ról, mindazok akik értékeli a tudományt, a tudományos munkát,nem érzik úgy ,hogy Pálinkás J.megszólalása az ügyben asztalra szarást jelentett.Ellentmondani orbánnak,nem egyenlő ezzel.És ha már onnan evett, azt az ételt nem orbántól kapta,hanem tőlünk magyar állampolgároktól.Kár,hogy a magyar tudomány képviselői közül nem tették/teszik meg többen.Ugyanigy az MTA kapcsán se.Éretem én ,hogy neked is ellenség a tudás,és a tudomány be is vállaltad szépen.Nem értünk egyet na.
gulyasgyula
@kereső: ...Hát a lényeg az hogy másképpen látjuk a dolgokat ..Én tiszteletben tartom a Te véleményed ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.