Gyengült a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.

Folytatódik a forint gyengülése

Az eurót háromnegyed nyolckor 324,16 forinton jegyezték az előző esti 323,89 forint után. A forint a héten kedden érte el idei leggyengébb árfolyamát az euróval szemben. Az eurót akkor 325,26 forinton is jegyezték. Hasonló árfolyamra három és fél éve, a 2015. január elején volt példa.

A forint gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben is: a dollár jegyzése a szerda esti 279,50 forintról 280,51-re, a svájci franké pedig 280,45-ről 281,05 forintra emelkedett csütörtök reggelre.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Gyengült a forint a valutákhoz képest?
A fideszes pénzpolitika eredményeképpen a forint már önmagához képest is gyengül. És állandóan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Az a véleményem ,hogy pontosan látszik az eszeveszett választások előtti pénz költés , tulajdonképpen az Uniós források 70 százalékát szét tapsolták a haverok közt és azzal nem számoltak , hogy ennyi pénz nem jön be . Megelőlegezték az elvtársak csak jött egy kis gubanc . Nem véletlen hogy Orbán már gazdasági bedőlést jósolgatott Európába , persze pontosan tudta , hogy ez Magyarországot , mint saját magát érinti , nem az Uniót . Szerintem lehet kapaszkodni mert bizony a szamarak leléptek a nem létező kordély elöl , szóval nem fog megállni 326 -ná a forint , sajnos ez még nem a vége , és a kancsal nem fog kamatot emelni csak a végén de az már brutális lesz . Ne legyen igazam , de végtére is a magyarok megszavazták ezeket , folytatjuk vagy nem?
F_Viktor
@Grafix69: Írod:
"Szerintem lehet kapaszkodni ..."

De lehet ám, az optimista elemzők is 343-345 forintos euróról beszélnek, de év végére nem elképzelhetetlen a 390-395 forintos is.
Ennek viszont örülnek majd a szlovákok, szlovének, horvátok, szerbek, románok.
tulipan
IGY IGAZ!

"Tudod mi a merészség? A 2,8 millió (jó sok csalással összeverbuvált) szavazó mögé felsorakoztatni az összes többit. Nem a fideszre szavazók némileg többségben voltak, pedig a mi pénzünkön megvásárolt külföldiek is Orbánt nyomatták."
verőce21
Csak nehogy azt gondolja már valaki, hogy Soros hírhedt devizaspekulációi nincsenek ott a háttérben. De amúgy meg jól jön átmenetileg ez a kis feltőkésítés az MNB alapítványoknak, hisz' a (pénz)piacról élnek.
Na meg most kezdődnek majd a devizatartalékból swapügylettel adott vállalkozói hitelek visszatörlesztései is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.