Gyengült a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.

Az eurót reggel 324,34 forinton jegyezték az előző esti 323,89 forint után. A forint a héten kedden érte el idei leggyengébb árfolyamát az euróval szemben. Az eurót akkor 325,26 forinton is jegyezték. Hasonló árfolyamra három és fél éve, a 2015. január elején volt példa.

Már megint gyengélkedik a forint

A Portfolio azt írja, kedden az MNB kamatdöntése után óvatos utalásokat tett a szigorításra, annak hatására a forint egészen 322 alá tudott visszaerősödni, azonban a jelek szerint a piac hamar beárazta a jegybank kommunikációját, így szerdán megint a 324-es szint feletti euró-forint jegyzéseket láttunk. A dollárral csütörtök reggel ismét 280,5 körüli árfolyamot látunk.

A forint gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben is: a dollár jegyzése a szerda esti 279,50 forintról 280,51-re, a svájci franké pedig 280,45-ről 281,05 forintra emelkedett csütörtök reggelre.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(portfolio.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ez jó. (nem) Ettől nő a gdp, az adóbevétel, a törlesztőrész, csökken a nyugdíjak költségvetést érintő terhe, ... több pénz folyik be a kormány által vezérelt területekre. Magyarul Magyarország erősödik. Hol van már a 260Ft-os euró?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.