Bicske és Tatabánya között, a Győr felé vezető oldalon 12 kilométeres, egybefüggő szakaszon kezdődik felújítás hamarosan az M1-es autópályán, a terelés kiépítését június 28-án kezdik el – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Hamarosan kezdik az M1-es Bicske és Tatabánya közötti szakaszának felújítását

Az útalapot is érintő munkálatok várhatóan novemberig tartanak. A kivitelező a szokottnál hosszabb nappali műszakban dolgozik majd, az ideiglenes terelések kialakításakor pedig éjszaka is.

A Győr felé vezető oldalon korábban csak kisebb, lokális javításokat végeztek, a mostani beruházással a pálya 28-as és 40-es kilométere közötti szakasz kap egybefüggő, új burkolatot.

A három ütemben megvalósuló munkálatok során először a külső, majd a kapaszkodó sávot, végül pedig a belső sávot újítják fel.

A kivitelezés ideje alatt – ahol a leállósáv és a külső sáv teherbírása engedi – a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leállósávon és a külső sávon haladhat, a Győr felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a főváros felé vezető oldalra. A Győr felé vezető oldalon pedig egy sávot használhatnak majd a közlekedők. Ezzel a 2+1+1 sávos terelési módszerrel – ott, ahol lehetséges az alkalmazása – a pálya áteresztőkapacitása a felújítás idején is megmaradhat – közölték.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Foltozás lesz 3,5 tonnás terhelésre méretezve, mert a forrásokat elapasztja az alkotmányos költség??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.