Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Áprilisban már nettó 226 ezer forint volt a magyar átlagkereset

Az év negyedik hónapjában a keresetek emelkedése ismét gyorsult a februári 11,9 és a márciusi 11,3 százalékos emelkedés után – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év első négy hónapjában 12,4 százalékkal emelkedtek a keresetek a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Az áprilisi 2,3 százalékos és a négyhavi 2,1 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek áprilisiban és január-áprilisban is 10,1 százalékkal emelkedtek.

Nemzetgazdasági szinten az áprilisi átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 226 500 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 235 000 forintra becsülhető

- közölte a KSH.

A közfoglalkoztatottak nélkül számolva a vállalkozásoknál 10,9 százalékkal nőtt a havi bruttó átlagkereset a márciusi 8,5 százalékos éves emelkedés után. A rendszeres – prémiumok, jutalmak és más egyszeri különjuttaások nélkül számolt – bruttó keresetek 9,7 százalékkal voltak magasabbak, míg a nem rendszeres jövedelmek 20,8 százalékkal 41 ezer 600 forintra nőttek.

A költségvetési szektorban 14,2 százalékos volt az emelkedés a márciusi 18,1 százalékos tizenkét havi rekord mértékű emelkedést követően. Ezen belül a rendszeres jövedelmek 10,5 százalékkal emelkedtek, a prémiumok és jutalmak 75,8 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisiakat és átlagosan 31,5 ezer forintra rúgtak.

A közfoglalkoztatottak száma áprilisra 33 ezerrel csökkent egy év alatt, a vállalkozásoknál foglalkoztatottak száma 95 ezerrel, a költségvetésben 12 ezerrel nőtt.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Shikari: Te ehhez is hülye vagy,mint mindenhez!!Tudod hogy készül a statisztika..?
Megvilágítom neked gyengeelméjű...9 melós kap nettó 80-at az igazgató 1.5 millát... és máris megvan a nettó 222 ezres átlag!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Ejha, a fideszes képviselők fizukicsije jól megdobja az átlagot.
Macskaszem
Ez még mindig nagyon messze van attól az összegtől, amiért a kivándorlók vissza akarnának jönni, másrészt a dolgozók 70%-a ennél jóval kevesebbet keres.
Hellcat
226 ezer...lakhatásra elmegy 150 albérlettel rezsivel, marad 76 és akkor egyél igyál ruházkodj tegyél félre stb.
Peller Anikó
@Macskaszem: 2 és fél millió nyugger ellátásának az átlaga kb 80 ezer Ft. Közmunka kb 50 000.
csak úgy....
@Shikari: neked mennyi a fizud,hogy reggeltöl-estig itt mereszted a valagad ? "kisköcsög" :)
bótba nem jársz sürün belöle...
Peller Anikó
@csak úgy...: nem tudjuk pontosan mennyit kap ezért, lehet majd most megmondja. De biztosan megéri neki. Szerintem összejöhet akár egy harmincas is ha elég aktívan szennyezi a propit.
Eladott Ország
Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Magyarország a szegényebbek között van továbbra is.
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/R_bktkqTURBXy8xMzY4ZTJmODgyMDg4NDQ0ZmVjMmUxZmE1YjQ1MzEwMy5qcGVnkZUCzQJsAMLD
csak úgy....
@Peller Anikó: gondolod a "sikeres" választások után,megéri még a kúrmánynak ezeket a majmokat tartani ? ez a lökött,már kommunista müszakba löki a hülyeségeit.
cs.n.
Ennek biztos örül a 75-80 százaléknyi átlagon alul kereső munkavállaló.
eszegfu
Nehezen elképzelhető, hogy egy vállalkozó, mint munkáltató havi 350 eFt bruttó keresetre jelenti be alkalmazottjait... Remek példa erre Mészáros Lőrinc, akinél az alkalmazottak bruttó 263 eFt-ot, mint gyerekei cégeinél bruttó 225 eFt/hó a fizetés. Kiváncsi lennék egy olyan táblázatra, ahol csak azt sorolnák fel Pl. x fő keres 500 eFt felett, y fő keres 400 eFt felett, stb., vagyis hogyan jön ki ez az átlag. A KSH honlapján semmi hasonló sincs, csak egy mondat, hogy a pénzügyi és biztositási szektorban kerestek a legtöbbet, a szálláshely és vendéglátásban a legkevesebbet.
kereső
Az aranylábúak 8 milla/hó fizetése IS benne van! Átlag=bikini.
Levendula
Ugye, ez vicc??? Mert ha igaz lenne, akkor a vagy a férjem, vagy az én fizetésemet félretennénk, és egy év múltán új autót tudnánk vásárolni...
Pálinkás Pál
@Shikari: Te ehhez is hülye vagy,mint mindenhez!!Tudod hogy készül a statisztika..?
Megvilágítom neked gyengeelméjű...9 melós kap nettó 80-at az igazgató 1.5 millát... és máris megvan a nettó 222 ezres átlag!!!
Nessy
Hja kérem, az a fránya Kohn féle átlag!
Kohn megkérdezi a rabbit:
Rabbi leben, nem értem ezeket az "átlagokat", magyarázd már el.
Nü, Kohn Hány éves vagy?
80.
És a legkisebb unokád?
4.
Na látod, a kettő átlaga 42 év, a legszebb férfi kor, de te már nem tudsz..., az unokád még nem tud...!
Na ennyit az "átlagokról"!
nevemnick
@Shikari: kispofa, te hülyébb vagy mint a rezsibáró. Minden sz@rt beveszel, igaz ahol a nyelved jár ott nem is nehéz.

:D
division
Nejem ennél többet keres pedagógusként, szóval van benne igazság, az enyém meg...azt hagyjuk.
Akik meg keveset keresnek ott általában bennük van a hiba.
Nessy
Aki rendelőbe asszisztensnek, bölcsödébe gondozónak, óvodába dadusnak, iskolába iskola titkárnak,kistelepülésre védőnőnek, szociális munkásnak, és még lehetne sorolni, abban tényleg hiba van!
koszpeko
"Áprilisban már nettó 226 ezer forint volt a magyar átlagkereset"

Melyik országban???
Borsodi
Jól tudnak számolni,igen a dajka 80000Ft az ápoló140000Ft keres= 3 közmunkás bérével= 1 pedagógus = Matolcsi 1 napi Fizetése Hány perc alatt keresi meg Mészáros?
simmering73
Na abból a bruttóból vegyetek le gyorsan egy százast, hogy közelítsen a nagy büdös magyar valósághoz.
division
@Nessy: Akiket felsoroltál valóban nem keresnek ennyit, csak ha az ő bérüket emelnék fel eddig akkor a pedagógusoknak fél milliót kellene keresniük például. Az a baj hogy arányaiban ez nem kivitelezhető itthon.
verőce21
Ehhez képest nem érződik ez a kraft a vásárlóerőn! Két éve jobban tömve voltak a bevásárlókocsik a nagyáruházakból kijövet.
Persze értem én, hogy most nem aprózzák el az emberek, mert mindenki lakásokat, házakat vásárol inkább. Most, hogy 60%-kal drágultak az ingatlanok, sokkal jobban megéri vásárolni ugyanazokat a lakásokat. Így gondolkodik a magyar. Hát nem igaz!
Desischado
Hűha, akkor az én juttatásommal baj van! Hiányzik belőle 156 000 forint! Hol van a többi?!
Eladott Ország
Az emelkedő bérek ellenére Magyarországon a fizetések uniós, de régiós szinten is a béka segge alatt vannak. Ha a béreket és az árakat összevetjük, akkor meg az a helyzet, hogy már Románia is megelőzött minket. Gondoltam, szólok. Hátha nem tűnt fel Varga könyvelő úrnak.
Pálinkás Pál
@Shikari: te barom...pont erre mutattam rá...a statisztikában a a tolvaj mészáros lölö is benne van... meg a közhasznú is az 50 ezer forintjával!!! Te tényleg mongolidióta vagy...vagy egy kiemelten gerinctelen fideszféreg!!! aki némi alamizsnáért tolja itt a pártdumát...nem érzékeled hogy többen hánynak tőled itt???
Pálinkás Pál
@Shikari: Te hülye...csak azért válaszolok néha neked,mert szórakoztat a tudatlanságod!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Akkor húzzál valami fideszes oldalra...itt csak ezt kapod mindenkitől!!
Pálinkás Pál
Az hogy te mit irdogálsz,az a kutyát nem érdekli...és ha emlékeznél,ami agy hiányában lehetetlen,én tárgyilagosan mindkét oldalt bírálom!!! Nem csicska nyalonc vagyok mint te,újmagyar,állampolgárságodon megszáradt már a tinta???
papa.49
Ez a maszlag amivel kábítják a budifülkeforradalmárokat, ahogy látom itt némelyeknél hatásos !!!
Hari
Statisztika=játék a számokkal, kinek -kinek a szája íze szerint. És mekkorát fog nőni, sa Semjén ur javaslata megvalósul a miniszteri befizetésekből !
Eriksson
Van akiknek ez jó hír, bár sokáig senki nem fog örülni. Az átlagfizetések emelkedése mindig magával hozza az inflációt, így nemsokára csak annyit fog érni a bérük, mint nem sokkal előbb. Viszont a nyugdíjasokat, s az ahhoz kapcsolódó járadékosokat ez nagyon keservesen fogja érinteni.
nevemnick
@Shikari: böfögjél ,,tu murdar românesc,". Sokat kell még nyalnod, ahhoz, hogy magyar legyél.
nevemnick
@Shikari: ideges vagy kispofám? szedj valami gyógyszert mert ha így folytatod agyvérzést kapsz, lebénulsz majd belehalsz, mert nem tudod a szádat (pláne, ha még be is verik) és kezed-lábad használni.
nevemnick
@Shikari: írtam, hogy anyámat ne vedd a szádra. Utoljára figyelmeztetlek.
nevemnick
@Shikari: nana. Azért nem úgy van ahogy gondolod. De majd hamarosan megbeszéljük, tibi.
Yoda69
A forint azota romlott 5%-ot az eurohoz kepest, es inflalodott egy masik 5-ost.
Igy penz az ablakban.
nevemnick
@Shikari: ez meg a te szegénységi bizonyítványod, tibi.
nevemnick
@Shikari: ne idegeld magad. Ráérsz majd ha találkozunk, tibi.
nevemnick
Ne röhögtess. Inkább nyugodj le az nem terheli meg az agyad, tibi.
Eladott Ország
Dübörög a magyar gazdaság, fel is riadok rá minden éjjel. Így hát futja a közös pénzünkből a hatalom kényeztetésére. Mégse morogjunk, mert az idei első négy hónapban a bruttó átlagkereset 322 440, a nettó pedig 214 400 forint volt. Mindkettő 12,4 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Tegyem hozzá, a KSH-nak egyetlen adatát sem hiszem el, amióta Orbán-parancsra bojkottálta a szegénységi mutatókat. Inkább legyen a neve Központi Siker Hálózat. Bánná a fene a hatalmi bukszatömést, csak… Annyit kaphat majd egy miniszter egy hónapban, mint 15 átlagkereset. Jó kis átlagnövelő summa ez az ötmillió. Mifelénk, a környezetemben, egyetlen átlagfizetést nem markol föl senki. Rossz helyen lakom.
Semjén Vadász Zsolt most bukjon rá a kenyai leopárdokra, kafferbivalyokra, oroszlánokra, mert lesz idő, amikor tyúkot etethet csak pici kunyhójában.
Nessy
Ez tényleg siker! Már akinek. Majd jövőre viszont lesz ez még kevesebb is, ha megszünik a cafeteria!
Eladott Ország
Ezt hogyan számolták ki ? Ez medián vagy számtani közép? Tegyem hozzá, a KSH-nak egyetlen adatát sem hiszem el, amióta Orbán-parancsra bojkottálta a szegénységi mutatókat. Inkább legyen a neve Központi Siker Hálózat.
Sámannus
No számoljunk utána. Átlagos adó 120 000/fő adó Vagyis több mint a nettó ötven százaléka.
Mondjuk ki világosan, nem tudjátok hogyan, de kifacsarjátok az országot.
desiro57
@Shikari: El olvastam a hszeket, neked tényleg g. orbán seggében van a fejed!!!
Húz ki és látni fogod a valóságot, PONDRÓ!!!
kereső
@eszegfu: az már nem számtani átlag lenne, hanem súlyozott!- azt meg nem számolják.
eszegfu
@kereső: Na látod! Pont ezért lennék rá kiváncsi! U.is nyilvánvaló, hogy sokkal többet "mond" egy sulyozott számtani átlag!! Láthatnák, hogy mondjuk 200 ezren keresnek havi x milliót és 2 mill. 80 eFt-ot.
kereső
@eszegfu: pont azért, mert sokkal "többet"mondana, ezért nem számolják, ahogy a mediánt se.Elég a sima számtani átlag, ami ápol és eltakar.
csipetke
@Pálinkás Pál: tegnap 8:14 De a fidesz csak akkor fizet ezeknek az agyatlan trolloknak,ha ellenzéki oldalon b@sztatják a jónépet.Ráadásul,láthatod,csak ilyenekre telik a fidesznek.Esze semmi,fogd meg jól...
Eladott Ország
Churchill : “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” – érvelnek a statisztikában nem bízók rendszeresen, legtöbbször .
vladimir putin
@durbincs: jol mon do d, ezek nekanyi az I Q lyuk , hoggy mé g szil vás gom bocb , ól iske vés len ne.
eszegfu
@vladimir putin: 8:50 Viszont, ha halacskát édesapja egy párzási inger beteljesülése után a "falhoz veri", akkor nem lenne itt!:)))) Nem? A Te mondatot még igy is érthető... közelében sem vagy az alultáplált agyunak! Szedd össze Magad!:)))
kereső
@vladimir putin: ne már! Ez tök értelmes, az 50 -es I kulyú ezt még érti.
eszegfu
@durbincs: Ennyi?:((((( Rettentően halovány vagy...:(((
csak úgy....
@eszegfu: ...ennyi! :( született idiótákkal nincs mit kezdeni...
a halovány ,ezekhez képest egy jól kontúrozott dolog...
Nessy
@durbincs: A Jó Isten áldjon meg! Mi lenne, ha egyszer értelmes mondatokban a témához szólnál hozzá? Impotenciát okozna?
Szellemi kielégülést hoz számodra, hogy goromba és érthetetlen vagy?
Aztán csodálkozol, hogy a pokolba kivánnak!
Nessy
@durbincs: Én nem gorombáskodtam veled!
De, tudod mit, pont a rományok azok, akik idepicsognak, szavaznak a fideszre, és viszik a pénzünket! Oszt a birkák meg tapsolnak nekik!
Na látod, tudsz te igazat is írni, csak el kell tudni olvasni!
vladimir putin
@Shikari: én is azt mondtam mindig, amikor szembe mentem az autópályán, hogy ez mind hülye.
csak úgy....
@Nessy: Nem köll kímélni a vén pondrót! ;) ...sosem hálálja meg, sött...
Nessy
@durbincs: romány a kedves rokonságod, esetleg te magad!
Na, én befejeztem a veled való társalgást! Ha neked jó ostobának lenni, jó szórakozást!
csak úgy....
@Nessy: nincs rokonság,durbincsal kihal a család ,ö az utolsó ütödött muki!
Azt hittem,hogy már tudod,hogy ez egy ,hogy is mondjam finoman..., migráncs típus ;)
eszegfu
@durbincs: 17:15 Gyenge vagy még mindig, mint a lepke szellentése... de azért nyugodtan ismételd a hülyeségedet...
Nessy
@eszegfu: Tényleg becsülettel megpróbáltam normális emberként kezelni, értelmesen, gorombaság nélkül.
Feladtam! Naivitás volt részemről.
Van egy szint, ami felett nem megyünk egy szint alá.
csak úgy....
@eszegfu: Így is helyes , felénk molyfingnak nevezik az ilyesmit ! :)
csak úgy....
@Nessy: ne ám exkuzáld magad egy hottentotta 1/2 hal miatt...
csipetke
@eszegfu: @Nessy: Tényleg leálltok vitatkozni ezzel az elmeroggyanttal?Ez a célja,hogy provokáljon.Nyilván hozzászólásonként kapnak pénzt a fidesztől csikarival együtt,hogy itt b@sztatják a jónépet.
csak úgy....
@csipetke: nyugi-nyugi! a valóban elmerogyott durbincs,csak egy ingyen hülye!
teljesen ártalmatlan,nem is magyarországon él ,és vénségére csak a mások izélgatása marad ,ez az egyetlen hobbija.
csipetke
@csak úgy...: Ó,én nyugodt vagyok,mint a nyúl a hurokban...Azt mondják,az idióta ebihal román.Feltételezem,van két ügyes keze,elb@szhatná az időt másképp is,minthogy itt buzerálja az embereket
csak úgy....
@csipetke: erre a kétkezi dologra hívd majd föl a figyelmét ,legközelebb . :) nem rossz ötlet...
Grafix69
Gazdagság van , végre valami normális fizetés .
Grafix69
@division: Akik meg keveset keresnek ott általában bennük van a hiba ? Tudod miben van a hiba ? Abban ,hogy a kurva vállalkozók még akkor sem fizetnének több pénzt a magyar melósnak , ha az állam nem baszna a munkáltatókra akkora sarcot mint állat . És tudod miért nem , azért mert az emberek , legfőképpen a magyar vállalkozók a szarukat is megennék ha nem volna büdös , na ezért.
division
@Grafix69: Vállalkozók, munkaadók nélkül az emberek zöme éhen halna, ezt azért ne felejtsd el mielőtt ilyeneket leírsz.
csak úgy....
@durbincs: beszarás és bepisálás mentes iccakát...,ne zaklasd az éjszakás növért mert ki tesz a kuka mellé...oszt ha gyün a mackó és megesz, töled az is hülye lesz...
Nessy
@division: Mint ahogy a vállalkozók, munkaadók is becsukhatják a bótot munkavállalók nélkül. Egyedül nem megy! Külön, külön mindegyik félkarú óriás.
division
@Nessy: Igaz. A különbség annyi hogy a munkaadó bármikor talál embert, míg a munkavállaló...Nem folytatom.
Nessy
@division: Embert talál, legfeljebb nem használható semmire. Vagy olyan bért kér, ami a vállalkozás számára teljesíthetetlen. Lásd a balatoni vendéglősöket, az egészségügyet, az oktatást, a szolgáltatásokat és így tovább.
division
@Nessy: Ez is igaz. Szerencsére egy jól működő vállalat kifizet annyi pénzt egy szakembernek hogy az ne menjen el, én legalábbis így vagyok vele. Alap munkára bármikor lehet embert találni, de ahová kell a komoly precizitás oda már nem biztos.
namihami
Az, hogy ""átlag"" már teljes mértékben fedi azt a tényt, hogy ebből ki-ki milyen mértékben részesedik.
eszegfu
@Nessy: tegnap 20:28 Magam is hasonlóan kezdtem...egy ideig eltüröm, mint a propeller bohócát... De hogy valaki helyből ilyen ostoba, rosszindulatu, egysiku legyen, hogy hozzá képest a 100-as szög is egy integrált áramkör... ritka egy fajtához tartozhat...ha ezt Darwin megélhette volna?!:) Valóban át kell lépni rajta.
eszegfu
@csipetke: Tegnap 20:40 Le a kalappal Előtted, amiért meg tudod állni, hogy nem szólsz vissza ennek az "elmeroggyantnak"!!!
csipetke
@eszegfu: Sokszor belefutottam,de rájöttem,hogy egy szimpla román idióta,aki láthatólag ismeri a magyar szavakat,egymás mellé is rakja őket,de értelmet nemigen lehet belőle kihozni.Ha belegondolsz,az,hogy ők csikarival ittvannak,ez olyan,mint egy fradimeccsre bemenni lila göncben.Vajon miért nem egy fideszes oldalon tobzódnak istenítve a vezírüket?Mert csak így kapnak pénzt a fidesztő,ha itt b@sztatják az embereket.Aki válaszol nekik,hozzásegíti őket a pénzkeresethez.Át kell nézni rajtuk.
eszegfu
@csipetke: Persze én is rájöttem bizonyos dolgokra... csak bennem időnként felmerül: miért kellene ráhagyni mindent, hiszen a végén azt hiszi nála van a bölcsek köve... De ugy lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok