Indokolatlanul lassan halad egy megkülönböztető jelzést viselő autó, ezzel szabálytalankodásra ösztönzi a mögötte haladókat.

Mint köztudott, a rendőrség tavasz óta jelöletlen autókkal is vadászik a gyorshajtókra és más szabálysértőkre. 

A Totalcar vette észre, hogy néhány napja olyan fedélzeti kamerás felvételt töltött fel egy kamionos, melyen nagyon furcsa manővereket végez egy kék-piros villogókkal felszerelt Opel Zafira. 

A felvétel az M7-es autópálya Siófok és Zamárdi közötti szakaszán készült, és az látható rajta, hogy

az Opel Zafira egy teherautó elé húzódik le a szélsőbe, majd 70-72 km/órára lelassítja a sáv forgalmát. A kamionok nem előzhetik meg, cammoghatnak mögötte, amíg el nem gurul a gyógyszerük. Egy horvát kamionos bele is sétál a csapdába, több szabálysértést is elkövet.

A felvételt készítő kamionos felhívta a 112-t és a megyei kapitánysággal is beszélt – nem sok eredménnyel. A rendőrség és a NAV is tagadta, hogy az ő akciójukat látnánk a videón.

Végül a Totalcar egyik olvasója vezetett nyomra: a közlekedési hatóság emberei ültek az Opelben. A hatóság az Innovációs és Technológiai minisztériumhoz tartozik, ahonnan megerősítették, hogy a hatóság munkatársai ellenőrizték a kamionokat június 14-én, az M7-esen. 

A minisztérium szerint minden szakszerűen zajlott, az autós magazinnak ezt a közleményt küldték:

A kérdéses időpontban, 2018. június 14-én, 12:05 és 19:10 óra között a közlekedési hatóság Dél-nyugati Régiós Ellenőrzési Osztálya Opel Zafira típusú gépkocsival végzett kivezetéses ellenőrzést az M7 autópályán.

A kivezetéses ellenőrzések célja, hogy a hatóság a jellemzően szabálytalanság gyanúja miatt kiválasztott járműveket biztonságos körülmények között, a forgalom akadályozása, zavarása nélkül arra alkalmas helyszínen – gyorsforgalmi utak esetében lehetőleg parkolóban – ellenőrizhesse. Ennek érdekében a hatóság munkatársai az autópályás kiterelések során követett gyakorlat szerint az ellenőrzés alá vonandó járművet az útszakaszra megengedett legnagyobb sebesség betartása mellett megközelítik, majd megelőzik. Ezután a kivezető jármű vagy a beleszerelt „közúti ellenőrzés” és „kövessen” szövegű fényjelző felirattal, vagy megkülönböztető jelzéssel, vagy ezek együttes használatával fokozatos sebességcsökkentés mellett az ellenőrzés helyére vezeti ki a kiválasztott járművet. A kivezető jármű a sebességet minden esetben csak a szükséges mértékben – a jelenlegi esetben is mindössze 10 km/órával – csökkenti úgy, hogy a kivezetés biztonságosan kivitelezhető legyen. E szempontok a nagy tömegű haszonjárművek, járműszerelvények kitereléssel történő ellenőrzése, alkalmas helyszínre való kivezetése során hangsúlyosabban érvényesülnek, megvalósításuk több feltétel egyidejű fennállását igényli, így az ilyen ellenőrzéseket a hatóság munkatársai a közlekedés biztonsága érdekében fokozott körültekintéssel végzik.

Fontos hangsúlyozni, hogy – amint az a felvételen és a közlekedők számára is látható volt – a sebesség csökkentésekor már használták az ellenőrzésre utaló megkülönböztető jelzést, így a cikkben megfogalmazottakkal szemben egyértelműen nem történt provokatív előzésre kényszerítés. Tájékoztatásul jelezzük továbbá, hogy ugyan azonos parkolóba hajtott ki, a felvételen előző járműszerelvényre a kivezetés és az ellenőrzés nem terjedt ki.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Megérne egy bírósági feljelentést. Hivali visszélés, indokolatlan megkülönböztető jelzés szabálytalan használata, forgalom szándékos akadályozása miatt. Ezért ellenségek a valódi civil szervezetek, mert ilyenkor kiállnak a polgárok jogaiért, szót emlnek a törvények hatósáokra is vonatkoztatásáért, a jogállamért. Mért dolgozik még a közlekedési hatóságnál aki elkövette, és aki próbálta védeni megmagyarázhatatlant?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: ...szóval buzi vagy,...gondótam.
csak úgy....
@durbincs: most íppeg egy vén gyesznóval konzultálok a semmirü,...
csak úgy....
@durbincs: muki,te agyilag meg vagy zakkanva...
csak úgy....
@durbincs: te vagy a bajom,meg a hozzád hasonló idióták ,pld a shikari tibi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.