Egyértelműen tovább folytatódik az adócsökkentés Magyarországon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kormányinfó: tovább folytatódik az adócsökkentés

Fotó: Pixabay.com

Gulyás Gergely a héten beterjesztett adójogi változásokról szólva elmondta, hogy a szociális hozzájárulási adó mértéke, amely öt éve még 27 százalék volt, jövőre további két százalékkal 17,5 százalékra csökken. A gazdasági növekedés függvényében további adócsökkentések lehetnek a következő években, reményeik szerint négy év múlva a szociális hozzájárulási adó mértéke 11,5 százalék lehet – tette hozzá.

Kitért a családi adókedvezmény további növelésére – amely két gyermek esetén eléri majd a havi 40 ezer forintot –, és arra, hogy a nyugdíjasoknak munkavállalás esetén csak személyi jövedelemadót kell majd fizetni. Az UHT és az ESL tej áfája is 5 százalékra csökken, amivel jövőre 20 milliárd forintot spórolhatnak a családok – idézte fel.

Az egészségügyi kockázatot jelentő ételek, italok népegészségügyi adója átlagosan 20 százalékkal nő. Ezt népegészségügyi intézkedésnek tekintjük – ismertette a miniszter.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Azt is meséljétek el ahol emeltek...mert a cafeteria elemekben lesz emelés bőven...
Jozefina
Én az előző hírekben elég sok emelésről olvastam. Vagy azok csak a szokásás megtéveszések? Szerintem a hazugság sorba beálló gulyás olyanokról mesél, amik még csak tervezve vannak. Akkor mondja, ha más alaptörvénybe iktatták!!!
Eladott Ország
Varga Mihálynak annyit üzennék a magam nevében, hogy azt elfelejtette megemlíteni a nagy örvendezésben és melldöngetésben, hogy az emelkedő bérek ellenére Magyarországon a fizetések uniós, de régiós szinten is a béka segge alatt vannak. Ha a béreket és az árakat összevetjük, akkor meg az a helyzet, hogy már Románia is megelőzött minket. Gondoltam, szólok. Hátha nem tűnt fel Varga könyvelő úrnak.
Eladott Ország
Ünneplőbe öltözött a lelkem, rózsaszirmok hullanak csendesen a hazámért dobogó, forrón lüktető nemzeti szívemre. Nagyjából. Gyereknap van, ez persze kihagyhatatlan apropó fideszéknek, mert hát ők a családbarát kormány, vagy mi a bánat. A családtámogatás, a szaporodás, a szüljüktelieurópát lett az irányvonal. A gazdaság jól teljesít, a kormánynak mindig is a családok voltak az elsők, Európában egyedülálló a családtámogatás és majd most meg akarják beszélni a családokkal, hogy hogyan is lehetne még a jelenleginél is jobban támogatni őket. Pontosabban úgy fogalmazott valaki (Bencus is így olvasta fel), hogy a kormány nemzetileg konzultálva egy zsák pénz újbóli ellopására készülget és most ennek a fedősztorija, hogy megkonzultálják a családtámogatási habzsidőzsit az érintettekkel. Közben kuss van arról, hogy a hanyatló nyugaton mi a büdös francért születik több gyerek, mint ebben a Tündérországban, ahol most éppen keresztény franctudjamit épít a Züllött Tolvajok Társasága. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/05/gyerek.png
Nem a melldöngetve, közpénzből finanszírozott, de totálisan értelmetlen családtámogatás a megoldás, hanem egy kiszámítható, stabil jogi és gazdasági háttér. Például egy olyan, ahol viheti sokra az is, akit pont nem Matolcsynak, Rogánnak, Lázárnak, Simicskának, Orbánnak, Tiborcznak, Mészárosnak hívnak. Ameddig ez nem lesz, addig hiába óbégat a komplett nemzeti bűnbanda, hogy nincs elég kis alattvaló. A jelenlegi tendencia az, hogy versenyzünk a fideszes bandával. A verseny tárgya pedig az, hogy ők halnak ki előbb, vagy az ország.
Yoda69
Mar vege a valasztasnak te geci! Nem kellene hazudni.
A 326-os euro elvitte az osszes fizuemelest, es meghozta az 5-7%-os inflaciot.
EBRESZTO IDIOTAK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.