Gyöngyösi Márton szerint kampányidőszak volt, de mindenkinek visszafizetik azt a pénzt, amennyit az ÁSZ büntetése miatt küldtek nekik.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, akinél Rónai Egon hosszan rá is kérdezett, hogy mi a helyzet az adománypénzekkel, ugyanis azt hallani, hogy azt a párt nem az Állami Számvevőszék által kirótt büntetésre, hanem másra költötte el – hiába ígérte ennek ellenkezőjét korábban.

Kampányra költötte a Jobbik a választóktól az ÁSZ-büntetésre kapott pénzt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0 pl. /Adrian Grycuk

Gyöngyösi elmondta, hogy hát kampányidőszak volt, és a Jobbik kormányt akart váltani, vagyis ez egy összetett kérdés, de végtére is az emberek az ő győzelmükre adták össze a százmilliónál is nagyobb összeget.

Ez egy összetett dolog, tehát nagyon sok ember a Jobbiknak adta, a Jobbiknak a kampányát megtámogassa. Az ÁSZ-bírság és az ÁSZ-nak a büntetése, illetve a Jobbiknak a kormányváltó szándéka, ezek azért ilyen összefüggő dolgok

- magyarázta Gyöngyösi.

Rónai Egon rákérdezett, hogy akkor most a párt szegény-e mint a templom egere, mire a frakcióvezető rávágta, hogy igen. Többek közt ezért sem tudják a Postának kifizetni a 61 milliós tartozást, és várnak az államtól érkező pártpénzre (ez mindegyik pártnak jár, amely bizonyos százalkot elért és még ezen kívül a Parlamentbe is bejutott).

Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e erkölcsileg aggályosnak, hogy azt a pénzt, amit a büntetésre adtak az emberek, azt a párt a kampányra költötte, Gyöngyösi ezt felelte:

Ezt a pénzt azoknak, akik azért adták a pénzt, hogy az ÁSZ-bírságot törlesszük belőle, vissza fogja fizetni a párt.

Hogy ezt hogyan fogják kivitelezni, azt egyelőre nem tudni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
@Mirabilis: én egyből tudtam miről van szó, és ugye nem tudom hová tenni a dolgot.
Kábé megpróbálták nyerőgépbe bedobálni, de veszítettek.
karma1
@Mirabilis: Van bizony: amikor az ASZ kiszabta a 663 millios buntit a jobbikra, mert "csak", akkor a jobbik nagyon is tudta, ha ezt mind befizetik, akkor ures marad a kassza, feloszlathatjak a legnagyobb ellenzeki partot - igy elkezdtek keregetni, es nagyon sokan adakoztak is nekik, penzadomanyokkal. Errol szol a cikk, vagyis hogy masra forditottak a befolyo penzt, nem a buntire, amire kertek, es amire kaptak a penzt.

Ugyan vajon hogy fogjak visszaadni a nevtelen adakozoknak a penzeket? Ez csak egy szinpadi fogas, hogy lecsillapitsa az igazan megvezetett szegeny adomanyozok duhet,...;O(((
Pálinkás Pál
Tiszta fidesz...agyhalott jobbikosokon kívül bárki is gondolta hogy valóban bírságra fogják költeni???
Egy újabb formáció,ami maga köré gyűjti a gondolkodásra képtelen, pusztán érzelemből,vágyálmokból döntő szavazókat!!
KisGenyo2
Na ezért mondom én (és ez teljesen pártfüggetlen) hogy aki politikusnak pénzt ad az szerintem idióta... ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.