Újabb becslés érkezett a külföldre vándorolt magyarok számáról: az OECD most megjelent adatai szerint az egymilliót közelítheti azok száma, akik hosszabb-rövidebb ideig külföldre vándoroltak. A visszatérést sokkal nehezebb mérni, így nem tudjuk, közülük mennyien élnek ismét Magyarországon, de az adatok ismét alátámasztják, hogy akár 600 ezren is élhetnek jelenleg Európában, ahogy azt a Portfolio korábban becsülte. Továbbra is folyamatos az elvándorlás Magyarországról, bár ennek üteme 2016-ban csökkent kicsit - derül ki az OECD napokban megjelent elemzéséből (International Migration Outlook 2018). A szervezet adatai szerint 2016-ban 85 ezren vándoroltak el az egy évvel korábbi 99 ezer után, a 15%-os visszaesés egy része a Brexitnek volt betudható

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerintem ettol sokkal rosszabb a kep, mert sokan ugy vandoroltak ki, hogy nem adtak le a szemelyit, es a lakcimkartyat. Ezen embereket tovabbra is ugy kezelik hogy itthon vannak, holott valojaban kulfoldon elnek, dolgoznak adoznak, es esetleg majd valamikor hazajonnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.