A magasabb inflációs várakozások miatt nem kell módosítani a 2019-es költségvetési törvényjavaslatot, vagyis nincs szükség megszorításra - mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. A héten jelent meg a sajtóban a hír, hogy akár 300-350 milliárd forintos megszorításra is szükség lehet 2019-ben-. Ennek oka az lenne, hogy a költségvetést még 2,7%-os inflációval tervezték, miközben az MNB friss inflációs jelentése már 3,1%-os drágulással számol. A stabilizációs törvény értelmében pedig külön szabályokat kell életbe léptetni, ha a növekedés az infláció is meghaladja a 3%-ot, ez pedig nagyobb adósságcsökkentést indokolna, ebből adódhatna a megszorítás szükségessége. A fentiekre reagálva mondta péntek reggel a kormányfő azt, hogy szerinte a magyarországi infláció egyik legerősebb befolyásoló tényezője a nemzetközi olajár, amely ingadozik, a magyar költségvetést pedig nem lehet hozzákötni a nemzetközi olajár változásaihoz. Ilyenkor egy középértéket kell...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Na ilyenkor kell rettegni, hiszen koztudott es orban maga mondta, ne azt figyeljuk amit mond, hanem amit csinal. Es ez unortodoxul annyit jelent hogy mindig az ellenkezojet csinalja, mint amit mond.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Na ilyenkor kell rettegni, hiszen koztudott es orban maga mondta, ne azt figyeljuk amit mond, hanem amit csinal. Es ez unortodoxul annyit jelent hogy mindig az ellenkezojet csinalja, mint amit mond.
F_Viktor
Semmi meglepő, SunyiKuszaszeműEltolcsy 40 új adóneme esetében sem szabadott kimondani fityeszes berkekben, hogy megszorítás!
Yoda69
A cafetria eltorles az veletlenul sem megszoritas. Ismerek olyat akinek ez -300e Ft-ot jelent havonta, mert nem csak az etkezesi penz volt benne, hanem a gepkocsi koltsegterites is.
karma1
Hat persze hogy nem lesz jovore, mert akkor valasztasok lesznek: ezrt aztan minden megszoritast meg veghez visz most azonnal melegeben, amig az egesz nemzet le van dermedve. Nade egyszer csak eleg lesz nekik is - legalabbis remelem...
papa.49
@Eladott Ország: Rajta lógassuk fel !!!
Hellcat
Tehát lesz...a cafeteria elemeket szanaszét adóztatják...hazudik a geci tök nyilvánvaló.
papa.49
Azt mondta nem lesz tehát LESZ MÉGPEDIG IGEN KOMOLY MEGSZORÍTÁS !!!
karma1
@Eladott Ország: Mar eltunt a cikk a netrol...:o(((
kereső
Akkor biztosan lesz-ami majd nem lesz "megszoritás",mert azt csak a csúnya gyurcsány tud.
Az infláció miatt meg nem fogják módositani, hiszen az alultervezett infláció az állami büdzsében keletkeztet + pénzeket.
Qqberci
Pontosítok: nem jövőre lesz megszorítás, hanem már idén, akkora, hogy belegebedünk...
Jó hír viszont, hogy Őfelsége felköltözik a Várba (de még nem a várbörtönbe)...
kisrigó
A minisztereknek tényleg qrva jó lesz meg a kicsccsaládnak sem kell aggódni, van már elég a ládafiában, mi meg megint így jártunk! Ja, és "oszt jónapot!" Megint a képünkbe hazudott, szokás szerint!
Commenter
@kisrigó: meglesz a minisztereknek a tömény által javasolt havi 5 milla az tuti. A rohadék azt egy nap alatt eltapsolja rénszarvas vadászatra!
kisrigó
@Commenter: Teszi mindezt önelégült mosollyal csak úgy (ál)keresztény módra! Az ember zsebében kinyílik a bicska! Persze a svéd kalandot is meg fogja úszni, lehet, hogy a svéd gazdát sunyi módon kártalanították, természetesen közpénzből!
Commenter
@kisrigó: a svédet/svédeket összetévesztik önmagukkal. Ott nincs helye a korrupciónak. Azért is élnek olyan "alacsony" színvonalon. Remélem a fiatal szarvasgazda nem hagyja ezt annyiban és hallani sem akart a kenőpénzről, vagy ha ilyennel megközelítik, hívja a rendőrséget. Én úgy tudom már jogi útra terelte a dolgot még áprilisban...
tudode
Fújja fel a JOG-ÁSZ tudományát!
.
Nem veszi észre, hogy VISSZANYAL a fagyi! Már mint az, hogy nyugdíj mellett nem lehet tovább dolgozni, a multik olcsó bérrel CSALOGATÁSA, visszamenőleges törvénykezés, olcsó állam, stb. stb.
.
KIÜRESEDETT AZ ORSZÁG, mivel az alattvalókat NEM EJTETTE FEJRE az anyukája!
.
Bővebben (annyi bűnt követett el at alatt valók ellen, mint égen a csillag)
.
olvass-nezz-lass.hupont.hu/13/fidesz-bunlajtsrom
.
Ezek után MÉG VILLOG "is" azzal, hogy NEM LESZ MEGSZORÍTÁS? És az óra körbejár:
.
Hontalanok, menekültek, Soros, Akadémikusok, Cafetéria, stb. stb.
.
MÁR NEM .. F É R .. a .. B Ő R É B E .. a jóléttől, (Egy kis szorongatás ráférne!)
Nessy
Lehet, hogy előveszem édesanyám háborús szakácskönyvét?
papa.49
@Eladott Ország: 16.58 ra ÚGY LEGYEN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.