Vizsgálat indul az egymással versenyző buszsofőrök ügyében – írta meg a Zoom. A két távolsági busz versenyzését az egyik jármű sofőrje vette fel a mobiljával. A zoom.hu portál szerint a buszokon több utas is utazott.

A versenyzésről tegnap a portál tett közzé egy videót, amit aztán továbbított az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-hez is.

A központ ezt követően vizsgálatot indított a Zoom.hu portál által megjelentetett videó ügyében.

A szankciókat az eljárás eredményétől teszi függővé, ez szerepel az ÉNYKK Zrt. levelében, amit a portál számára küldtek el.

Ebben azt írták:

hogy az az autóbusz, amelyet meg akartak előzni, hozzájuk tartozik, míg azt a járművet, ahonnan felvették a manővert, más üzemelteti. 

A lapnak ezt írták:

Tájékoztatásukat köszönjük, a videó felvételről ezúton szereztünk tudomást. A társaság minden szolgáltatásával kapcsolatos észrevételt, panaszt, információt kivizsgál. Megállapítottuk, hogy az előzni tervezett autóbusz üzemeltetője az ÉNYKK Zrt, míg a felvételt felvevő, előzni szándékozó gépkocsivezető nem a társaságunk, vagy alvállalkozója állományába tartozik. A kivizsgálás lezárásának eredményétől függ a belső intézkedés, az esetleges személyi felelősség és a hozzá tartozó szankció meghatározása.

A zoom.hu tegnap tette közzé azt a videót, amelyben két távolsági autóbusz izmozik egymással a 83-as főúton, Tét felé. A sávok között lavírozva versenyeztek egymással.

A videót azóta eltávolították a Facebookról, a Zoom.hu YouTube-csatornáján azonban elérhető.

Forrás: zoom.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.