A 15 éves madár több mint 30 fiókát nevelt fel, míg egy szörnyű baleset nem végzett vele is.

Elpusztult Fülöp, a gólya, aki már 13 éve élt az országban – számolt be a TV2-n Azurák Csaba műsorában az Aggteleki Nemzeti Park osztályvezetője.

A 15 éves madár nekirepült egy villanyvezetéknek, ami azonnal megölte.

Rózsa Sándor a műsorban azt mondta, baleset történt. Pedig Fülöp jól ismerte a környéket, mégis tragikus véget ért a fokozottan védett madár élete.

A szakember is egyetért azokkal, akik a föld alá vinnék a villanyvezetékeket, de nem valószínű, hogy ez egyhamar megoldódik hazánkban.

(Index)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@Horizont: ezekhez a villanyoszlopokhoz nem nyúltak évtizedek óta, hogy néz már ki a zömük? Korhadt fa, összevissza lógó vezetékek, huzalok. Stadionra meg egyéb nettó baromságra bezzeg van pénz. Nemcsak az állatokra veszélyesek. Ha áttelepítik onnan a fészket, talán még ma is élhetne... :(
csipetke
Ez olyan szomorú,hogy így pusztulnak el ezek a madarak,már így is kevés van belőlük.Azt mi már nem érjük meg,hogy a föld alá kerüljenek a vezetékek,mint a nyugati országokban sok helyen.Az ELMÜ,vagy mi is most a szolgáltató neve,fene tudja hány kézben van,de nyilván fontosabb a haszon,amit ki tudnak venni,mint visszaforgatni valamennyit ilyen célra.A mi kisvárosunkban az idén tettek ki oszlopokra műfészkeket,de az idén még nem akadt lakója.
Commenter
@csipetke: a múlt héten rájárt a gólyákra a rúd. Egyet sörétes puskával lőttek meg :( Nagyon nehéz dolguk van itthon az állatmenhelyeknek, a Madárkórháznak hiszen adományokból tartják fenn magukat az államtól egy fillért nem kapnak. Bezzeg stadionokra, focira, luxusvadászatokra van pénz dögivel! :( ELMÜ is van, EON is van...
Cicamama55
Végtelenül sajnálom! Megtette azt a hatalmas távolságot, s idehaza érte a baj...Az állatvédőknek kellene hatásosan fellépni, mert nagyon sok gólya pusztult már el hasonló okok miatt. Egy-egy kutyáért csapatostól kiállnak, ezekért a védett madarakért meg nem!
csipetke
@Commenter: 16:12 Láttam a meglőtt gólyát valamelyik híradóban.A hortobágyi madárkórháznak utalok némi kis pénzt kéthavonta,bár én se vagyok jól elengedve,de ez az én perverzióm.Cserébe megkapom az érdekes,színes újságjukat a legfrissebb esetekkel.Az mindennek a legalja,ha az ember kiszolgáltatott lényeket bánt,és az mindegy is,hogy kisgyerekről,állatról,esetleg idős emberről van szó.
Commenter
@csipetke: nincs tv-m...de amúgy is rosszul tűröm az ilyen jellegű mozgóképes beszámolókat. Én amikor tudok mindig adok az állatvédőknek (állat fajtától függetlenül), mert mint írtam nekik nincsenek lopott állami vagy EU-s forrásaik. Igaz amit írsz: a legkiszolgáltatottabbat bántani a legalja.És mégis, ez már napi szinten fordul elő. (Az sem segít hogy a kormány is pont a társadalom legvédtelenebb rétegeibe rúg a legnagyobbat). Működik ez ember vs. ember szinten is, nemcsak ember vs. állat szinten. Hogyne működne, amikor az ország ún. miniszterelnök-helyettese folyamatosan állatokat öl?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.