Kínos incidensbe keveredett a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. alkalmazottja. 

Leszállított egy idős hölgyet a kecskeméti busz sofőrje, mert a néni rászólt, hogy ne telefonozzon vezetés közbenFotó: Pixabay

A Kecskemét múltja és jelene Facebook-csoportban vette észre a bejegyzést a hiros.hu, amely arról szólt, hogy egy fiatal buszsofőr csütörtökön leszállított egy idős nőt, mert a néni megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben. A sofőr annyira zokon vette a dolgot, hogy fogta magát és leszállt a buszról, majd a járdán ülve folytatta a telefonálást. Utasait azzal hergelte, hogy addig nem indul el, míg a néni le nem száll.

Jó pár perc eltelt, az utasok egy része leszállt, illetve átszállt egy másik buszra. Végül a néni kénytelen volt otthagyni a buszt és némi vita és ordibálás után gyalog volt kénytelen továbbmenni. A sofőrnek ezután mondta az egyik utas, hogy most már induljon, mert a néni leszállt. A fiatal sofőr ezután visszaült és hajlandó volt elindulni

– írták a posztban.

A hiros.hu a sofőr munkáltatóját is megkérdezte az ügyről. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. illetékese azt válaszolta, több utaspanasz is érkezett a szóban forgó üggyel kapcsolatban, melyről megdöbbenve értesültek. Amíg az ügyet vizsgálják, a sofőrt felfüggesztették állásából.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
És a többi utas hagyta leszállni a nénit, hogy tovább mehessenek!
Ennek az országnak tényleg olyan vezetője van, amit érdemel!
Itt már a többség az út szélén hagyja embertársát.
Jó munkát végeztél vezér!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Lehet ám ezt még fokozni, kedves utasok!
"Egy kétéves kisfiút felejtettek a 3-as metrópótló buszon, osztotta meg a történetet egy szemtanú a Facebookon: az utasok fel-leszálltak, de senkinek nem tűnt fel sokáig az egyedül utazó babakocsis fiúcska. Végül egy utas csak észrevette és szólt a buszvezetőnek, aki megállt és hívta a rendőrséget. A rendőrök elvitték a gyereket, aki remélhetőleg már újra otthon van "feledékeny" szüleinél..."

13.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/180625/buszon-felejtettek-gyereket-senkinek-nem-tunt-fel-az-egyedul-utazo-babakocsis
KisGenyo2
Annyira szarul keresnek, hogy egy 6000 ft-os headsetre sem telik nekik? Vagy inkább simán csak tahók és mások épségével/életével játszanak.
Hiányszakma ez is, kénytelenek mindenféle idegbeteg jöttmentet alkalmazni a volánok...
Várom a robotjárműveket! Jó lesz!
Cicamama55
Én is utaztam Kecskemétről olyan távolsági busszal, melynek sofőrje az indulástól után rögtönel kezdett SMS-ni, s a városból kiérve a szélmalomnál fejezte be. Mindenki látta, figyelte, de senki nem mert neki szólni. Egy kézzel kormányozva kerülgettünk, kanyarodtunk végig a városból kifelé. 40 év körüli lehetett a sofőr.
Cicamama55
Szóval, "az indulás után rögtön elkezdett sms-t írogatni..."@Cicamama55:
Kádár János
Kötelességmulasztás a sofőr részéről! Indokolatlanul hagyta el a szolgálati helyét...
POM-POM
@Kádár János: Sőt veszélyeztetés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.