Harmadik alkalommal kapta meg az egyik nemzetközi szervezet a "komprehenzív onkológiai centrum" minősítését az Országos Onkológiai Intézet – tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-t.

Újra megkapta a legmagasabb minősítést az Országos Onkológiai Intézet
Fotó: onkol.hu

A magyar intézmény az OECI (Organisation of European Cancer Institutes, Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége) minősítését kapta meg. Ezt csak a legmodernebb infrastruktúrával rendelkező, az ellátás széles palettáját biztosító intézmények kaphatják meg, amelyek a graduális és posztgraduális orvosképzést, az alap- és transzlációs (alkalmazott) kutatást, valamint a prevenciót egyaránt kiemelkedő szinten végzik.

A csaknem száz onkológiai intézetet tömörítő OECI 2008-ban dolgozta ki minőségbiztosítási akkreditációs programját az európai onkológiai centrumoknak. Célja, hogy a daganatos betegek ellátásában tapasztalható különbségeket harmonizálja, ezáltal a betegek Európa-szerte hozzáférhessenek a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eljárásokhoz, növelve ezzel esélyüket a túlélésre.

Az elmúlt 10 évben 19 centrum kapta meg ezt a minősítést. Az Országos Onkológiai Intézet 2008-ban, az elsők között vett részt a programban, majd 2012-ben és 2017-ben sikeresen megújította az akkreditációt.

A tanúsítványt Polgár Csaba, az OOI főigazgató főorvosa vette át az OECI éves közgyűlésén pénteken Lengyelországban, Poznanban. A közép-kelet-európai régióban az Országos Onkológiai Intézet továbbra is az egyedüli centrum, amely megfelel a szervezet nemzetközi minőségbiztosítási kritériumrendszerének – emelte ki közleményében az ÁEEK.

Itthon - 2019. February 21., 07:43
Amerikában is eltemették Andy Vajnát
Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Mire fel minősítik?
Hány embert sikerült kinyírni a kemóval, meg a sugárral?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. February 21., 07:58
Szmájli is lehet a rendszámtáblán
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:54
Ilyen árukra költenek a legtöbbet Magyarországon
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:41
Felvásárolja a Coca-Cola a Bambit