Megszünteti a kormány az 55 év feletti munkavállalók után járó szocho-kedvezménynek nevezett adókedvezményt.

Megszünteti a kormány az 55 év feletti munkavállalók után járó úgynevezett szocho-kedvezményt, amelynek értelmében a munkáltatók által fizetendő, jelenleg 19,5 százalékos szociális hozzájárulási adó most még a bruttó munkabér 9,75 százalékával csökkenthető (legfeljebb 100 ezer forintig). Ez éves szinten 117 ezer forint kedvezményt jelent az időseket foglalkoztató munkaadóknak – írja a Népszava.

Megszünik az 55 év felettieknek járó adókedvezmény

A munkáltatóknak járó adókedvezménnyel korábban éppen az 55 év felettiek (újra) munkába állását akarta támogatni a kormány, hisz ez a csoport az, akit egyre kevéssé alkalmaznak.

55-64 éves korú magyar munkavállalóból jelenleg közel 689 ezer van, a 2013-as munkahelyvédelmi terv indulása óta pedig közel 200 milliárd forintnyi kedvezmény maradt a munkáltatóknál az 55 évnél idősebbek foglalkoztatása után.

A lap szerint Varga Mihály pénzügyminiszter azzal érvelt a kedvezmény eltörlése mellett, hogy a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, ugyanis utánuk egyáltalán nem kell a foglalkoztatónak szochót fizetni.

A nyugdíjkorhatár viszont 58-65 év között mozog, 55 éves kor felett pedig van pár munkában eltöltött év.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
NER Nyugdíjkassza Mesterterv:

1: Kirúgják őket
2: Elmennek közmunkára pár évre (50 ezer/hó)
3: Hajléktalankodni tilos!
4: Elérkezik a nyugdíj, megállapítanak nekik 28 ezret.
5: De legalább nincsenek migráncsok!

Problem solved
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
@gulyasgyula: több az havi 3-400 ezernél van az a duplája is!
Yoda69
@vladimir putin: Az meg hozzatartozik, hogy a nyugdij korhatart felemli a fideSS 72 evre (a ferfiak atlag eletkora 75 ev). Es a tetejebe meg ott van a temesd el magad program.
Ordogien kifundaltak ezt orbanek, hogy ne keljen jaradekot fizetni egy ledolgozott elet utan.
advocat
Ezt megúsztam! Így a nyugdíjamból most fogok befizetni egy egyhónapos Hawaii útra. Mert élvezem a nyugdíjas éveket! Aztán felébredtem.
Lepényleső
Ezektől vígan éhen is lehet pusztulni,csak nehogy 65 felett nyugdíjat kelljen fizetni?
Eladott Ország
@wpym: 2018. június 23., 10:29; Majd Mészáros Lölö fogja őket szállítani, nem csak csúti ünnepi beszédeire és a választásokra.
emerencia
@advocat: Valamelyik éjszaka éppen azt álmodtam, hogy kaptam egy hónap +szabit megszakítás nélkül ugyanannyi fizetéssel mintha dolgoznék és később sem vonnak le emiatt a szünet miatt a jövedelmemből egy kanyit sem. Ráadásul még a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időbe is beleszámít. Azt mondták, hogy 62 évesen a cégnél eltöltött majd húsz évért megérdemlem. Nem mentem sehova csak otthon pihentem és az elmaradt magándolgaimat rendeztem. Nagyon jól éreztem magam a szabin csak az a baj, hogy csörgött a telefonom: ébresztőőőőőőő, munkába kell menni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.