A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonába kerül a felújítás alatt álló, a Széll Kálmán téren álló volt Postapalota – olvasható a pénzintézet honlapján.

Az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be az épületbe, amelyért 45,3 millió eurót (több mint 14 milliárd forint) fizet – írták. Hozzátették: a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit az épületben, amelynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.

A Széll Kálmán téren álló Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18 500 négyzetméter alapterületű, hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház állaga folyamatosan romlott. A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euróért, majd megkezdődött a felújítása.

Hasonlóan a Várkert Kioszk és a budai Óvárosháza felújításához, a Pallas Athéné Alapítványok a Buda Palota esetében is a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, amelyre az értékesítés lezárásáig 22,1 millió eurót költenek – olvasható a közleményben.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Igy is indult a felújítás! Mi ebben a friss hír?
Eladott Ország
Volt az ókor, a középkor és van a Matolcsy-kor. Vagy kör, már a fene sem tudja. Minden napra jut valami ínyencség, valami bicskanyitogatóan gejles gagyi a hülye magyar kisember arcába. Mert mi – hülye magyar kisemberek – jól bírjuk, ha idiótának néznek. Ha mellette még ki is fosztanak, azt direkt szeretjük. Miután a kormány mindent megtesz, hogy boldoggá tegyen minket, ezen belül, vagy ezen felül pedig a Matolcsy kézivezérelte jegybank teljes szimbiózisban működik a kormánnyal, mi sem természetesebb, minthogy a napi öröm menetrendszerűen érkezik. Dudál is minden kanyarban, mint a hírneves felcsúti kisvasút.
Egyébként ez az egész Matolcsy alapítványos história bárhol máshol világbotrány lenne. A deviza árfolyamkülönbözetéből elért nyereséget a Magyar Nemzeti Bank alapítványok létrehozásába fekteti, iszonyatos összegeket fizet ki elképesztő baromságokra, ráadásul az alapítványok egymásnak is beszámláznak, százmilliók vándorolnak innen-oda, ameddig már követni sem lehet a pénz útját. Nem beszélve az ilyen extrém megbízásokról, mint ez a meg nem nevezett magánszemély és a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány között létrejött megegyezés: Megbízási szerződés – a megbízó részére az Európa és Ázsia határát alkotó régióval kapcsolatos átfogó geopolitikai témájú rendszeres elemzések, riportok készítése.
Nem tudom pontosan, mi lehet ez a nagyon fontos elemzés, de havonta kell elkészítenie a magánszemélynek. Havonta egymillió forint ellenében. Nem tudom, a nagytudású jegybank elnök pontosan mi módon óhajtja utolérni Ausztriát – pláne még a mi életünkben – de érdemes lenne addig elindulni, ameddig nem épül ott is egy kerítés hirtelen. Mielőtt ez bekövetkezne, nekem lenne egy javaslatom: dobjunk össze a jegybank lézertekintetű elnökének egy autósatlaszra valót, úgy egyszerűbb lesz bemérni az irányt. Mi meg talán olcsóbban megússzuk. A jegybank elnöke mintegy mellékesen, két műkincsvásárlás között megoldotta az ország összes baját és meglátta a szebb jövőt. Íme mutatom:...
kereső
Felújitás után meg valamelyik a belügyminiszter által jónak!! talált harmadik országbeli befektető megveheti matolcsy alapitványától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.