A Demokratikus Koalíció (DK) szerint lelepleződött a "nagy metróátverés", ezért feljelentést tesznek a 3-as metrók felújítása ügyében.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi közgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek telefonon azt mondta: az internetre két napja kikerült, a Metróért Egyesület által felfedezett fotók alapján a 3-as vonal szerelvényei nem felújítottak, hanem újak. Az azokon látható régi budapesti járműnek ugyanis 2018 márciusában már vissza kellett érkeznie Budapestre – mondta a DK politikusa, aki szerint amennyiben bebizonyosodik a képek valódisága, azok bűncselekményre utalnak.

Budapest ugyanis a látszattal ellentétben egy fillért sem spórolt azzal, hogy felújítás helyett új kocsik érkeztek – emelte ki. Hozzátette: egy új szerelvényekről szóló tenderen az orosz gyártó el sem indulhatott volna, a felújításra szánt keretből pedig új kényelmes, klímás nyugati, vagy dél-koreai járműveket lehetett volna vásárolni.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@eroica: ma, 14:09
Ennyi pénzért vehettünk volna újat és modernet, pl. légkondícináltat,stb
Union belül vásárolva vámmentes is lehetett volna!!!
Ez nem zavar?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Es megis, KINEL??? (fogjak feljelenteni es kit?)
Sámannus
Ha új akkor is annak a selejtje, mert már most rohad.!
bencemacska
@karma1: ma, 13:12
Feljelentést csak annak érdemes tenni, akinek ebből kára származott! Az pedig az összes, a versenyből kizárt gyártó!
De lehet, hogy a felújítást finanszírozó is!
eroica
Hű micsoda szörnyűség! A régi lestrapáltak helyett újat küldenek a javítás áráért...!
Adják vissza nekünk a régieket, mert kicsi, sárga, de a mienk!
(A DK. most magánál van?)
bencemacska
@eroica: ma, 14:09
Ennyi pénzért vehettünk volna újat és modernet, pl. légkondícináltat,stb
Union belül vásárolva vámmentes is lehetett volna!!!
Ez nem zavar?
Yoda69
@karma1: Unio. Mivel es is unios penzbol lett elmutyizva.
CsipkeRózsa
Akkor Tarlós István nem ezért kapott kitüntetést.
eroica
@bencemacska: Egész biztos vagy ebben, vagy csak olvastad valahol? Miért nem akkor tett feljelentést a DK?
bencemacska
@eroica: ma, 15:14
Elég sokat utaztam a 2-es Metrón már a megépítése óta. Le tudom mérni mi a különbség a régi és az új kocsik között! A 3-a Metrón meg a 2-esről kiselejtezettek futottak az utóbbi időkben! Azon a vonalon kevesebbet utaztam (azaz nem naponta!), de ismeretem a rozsdatemetőt!
egyember
@eroica: Ki határozta meg a FELÚJÍTÁS árát?
CsipkeRózsa
@eroica: Úgy tudom, a DK akkor is tett feljelentést, azzal nem foglalkozott az illetékes szerv. Most egy felvételen láttak bizonyítékot az igazukra, újból tettek feljelentést.
eroica
@CsipkeRózsa: Részletességében nem ismerem az ügy előzményeit, de egy dolog azért érdekel, ha felújítás helyett helyet — ami nem minden alkatrész cseréjét jelenti, sőt inkább azt, hogy „életképes-sé” tegyék a szerelvényt — zsír újat kapunk, az miért baj? A most elküldött kocsik cca. 40 éve működnek többé-kevésbé az utóbbi időket leszámítva, elég megbízhatóan. Ez számom-ra azt jelenti, hogy eredetileg is strapabíróak volt, mint általában anno minden szovjet gyártmányú kütyü (lásd: Rakéta porszívó, Szaratov hűtőszekrény a zajával együtt, stb).
A most kapott szerelvényekre, születési idejüktől függetlenül, 30 év garanciát vállaltak, ami azért nem kevés!
A már említett más relációban beszerezhető külföldi szerelvények beszerzési árát nem tudom, nem hiszem, hogy kevesebb lenne, mint a felújítás, aminek az árát szintén nem ismerem. Tehát nincs összevetési alapom, mert a különböző médiákban lehozott számok számomra nem hitelesek, mert bármelyikük is közli az nagy valószínűség szerint valamilyen érdek alapján történik.

Azért érdekelne a feljelentés indoklási része, mert az, hogy jobb árút küldenek vissza a bárhogy feljavított használt helyett (nincs értékcsökkenés, sőt!) nem hiszem, hogy reális egy feljelentésben. És egy gyártó nem fog vesztegetni azért, hogy még a gyártásra is ráfizessen.
Persze nem vagyok a feljelentést befogadó szerv fejében, épp ezért csak nagyon kíváncsi vagyok a kimenetelre.
CsipkeRózsa
@eroica: ma, 14:49

Ebből az írásból jobban megtudod, mintha én válaszolnék.
Eladott Ország
Ezt a veretes pusztítást egyedül még a kettő félisten Orbánnak sem sikerült volna véghez vinnie. Ennél már csak az lesz gyönyörűbb, amikor a metrókocsikat is Mészáros fogja felújítani, mert alkalmasabb vállalkozót széles e hazában nem találnak arra a feladatra sem. Megevett itt a fene mindent.
Sámannus
@Desischado: A légkondi biztosan kijönne belőle.
eroica
@CsipkeRózsa: Ha cikkre gondolsz, az kevés, én konkrét adatokra lennék kíváncsi, pl. melyik gyártó milyen kondíciókkal mennyiért kínálja/kínálta, mennyi volt a felújítási díj és mit vállaltak, stb.
Azért mert nem szeretek valakit, én pl. nem sok jót köszönhetek az oroszoknak mégis megpróbálom reálisan elemezni a tényeket (szakmai hibám, sorry).
Te nem vagy kíváncsi a natúr adatokra? Pedig tanulságos lenne mindkettőnknek.
Üdv.
tulipan
Ezt a veretes pusztítást egyedül még a kettő képzelt félisten Orbánnak sem sikerült volna véghez vinnie. Ennél már csak az lesz gyönyörűbb, amikor a metrókocsikat is Mészáros fogja felújítani, mert alkalmasabb vállalkozót széles e hazában nem találnak arra a feladatra sem. Megevett itt a fene mindent, nem most, már régen!!!
Jozefina
orbán-tarlós bűnszervezet is létezne???
tulipan
@csipkeRózsa:: Dehogy kíváncsi, csak azt sajnálja, hogy neki még nem juttattak a lopásból!!!
Madácsi Pali
@Shikari: krisztusról is letagadnád a szemfedelet, ha a Csúti Kopcos G^cit es bandáját kel védened. Mások viszont a levegvételért is halállal lakoljanak.
bencemacska
@eroica: június 25., 16:22
Az általad hiányolt adatokat csak akkor tudnánk, ha nemzetközi beszerzési tendert hirdettek volna! De ezt nem tették! Nem is gondolod miért!?
Felújításra viszont csak az eredeti gyártó jelentkezhetett! Nuku konkurencia!
Nem is volt olyan buta, aki kitalálta, sok embert meg tudott vezetni vele!!!
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: Ehhez buta vagy, ne szólj bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.