A zirci rendőrök segítettek egy eltévedt kirándulónak a Bakonyban.

Egy budapesti lakos tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. június 23-án 17 óra 11 perckor, hogy eltévedt a Csesznek környékén lévő erdőben.

Egy budapesti férfi nagyon eltévedt a Bakonyban

A Zirci Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka telefonon fel tudta venni a kapcsolatot a férfival, így a bajba jutott leírta a környéket, ahol tartózkodott illetve ahol túrázása során járt. A helyszínhez érkező járőrök a szolgálati autóval elindultak a turistaútvonal irányába, és a gépkocsi hangjelzésével próbálták a kirándulót a helyes útra visszairányítani. A bejelentést követő egy óra múlva a rendőrök egy ösvényen megtalálták az eltévedt férfit. A rendőröknek elmondta, hogy 9 óra körül indult el Cseszneken a vár alatt lévő turistaútvonalon barangolni, de eltévedt. A férfi nem sérült meg, így a Zirci Rendőrőrs munkatársai a túrázót a Cseszneken parkoló gépkocsijához vitték, ahonnan hazautazott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a túrázók biztonsága érdekében javasolja, hogy aki kirándulni megy, indulás előtt töltse fel a mobiltelefonját és használjon térképes alkalmazásokat! Tájékozódjon előzetesen a tervezett útvonal sajátosságairól! A túra végét úgy alakítsa, hogy még sötétedés előtt kényelmesen célhoz érjen! Bizonytalan vagy ismeretlen helyről menjen vissza a lakott területre vagy csatlakozzon más túrázó csoporthoz! A Bakonyban több helyen magas, akár 1,5 méter az aljnövényzet a kiránduló útvonalon is, ezért ha elvesztette a turistajelet, forduljon vissza a legutolsó jelzésig! Ha eltévedt, maradjon egy helyben és hívjon segítséget! Őrizze meg a nyugalmát, és gondolja végig, hogy honnan indult, hol találkozott emberekkel!

(police.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Magyarországon eltévedni? nemááá..ha van vize, akkor néhány órás gyaloglással biztosan találkozik valakivel...fatolvaj, gombaszedő, medve, stb..
öt óra gyaloglással már ki kell jutnia bármilyen erdőből...ha tudja, merre van az előre...
wagabund
@egyember: erre nem gondoltam..ha ez így van, akkor ügyes.
KisGenyo2
Már kb. 4-5 éve a legfostosabb telóban is van GPS, meg térkép progi. Aki meg azzal eltéved... XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.