Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében - írja az MTI. A Kelemen Imre érseki irodaigazgató-helyettes által felolvasott méltatás szerint Tarlós István városvezetői munkája a hitélet szempontjából is jelentős, hiszen sokat tesz a templomok és egyházi intézmények fejlesztéséért és fenntartásáért. A városvezető "nem a politikai divat" követését, hanem az "erkölcsi normákon", "hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának" - hangzott el. Neki köszönhetően a főváros "költségvetésében mindig jut rész az egyházi- és hitéleti tevékenységek támogatására". Több budapesti katolikus templom és intézmény - például a Szent István-bazilika és a Mátyás-templom - is részesül műemlékvédelmi, rekonstrukciós, fenntartási támogatásban.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A Mária Terézia valagrend az összes szarcsimbókkal jobban illene hozzá!!!
Nessy
Ja, a költségvetésből adakozik? Így könnyű! Viszont, ennyi pénzért talán napközben is nyitva lehetne tartani a templomokat, mint anno a fene nagy keresztény üldözés idején az átkosban!
SystemError
Ez a keresztény Magyarország? Hánynom kell...
Grafix69
Az elvtársak egymásnak osztogatják a plecsniket , elismerésül a seggnyalásért . Tarlós mikor nyilatkozik úgy besszél mint akinek nagyon fontos mondandója van , a mondat végére meg kiderül , nem is beszél semmiről . Kiváló ember és polgármestert , mindenkinek tudja azt a fontoskodó szart mondani amit hallani akar .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.