Eddig nem látott mélységekben jár a forint; bemutatta a kormány a 2019-es adótörvényeket; hiába ígértek 800 ezer dolgozó nyugdíjast, 7 ezer embert vezettek vissza a munkába. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója. Nem jött be eddig a Fidesz nagy terve a nyugdíjasok foglalkoztatásáról. Hiába beszélt Kósa Lajos tavaly még arról, hogy akár 800 ezer nyugdíjast is visszavezethetnek a munkába a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül, május végéig 7 ezren dolgoztak. A hvg.hu kérdésére, hogy csalódott-e a gyér eredmény miatt, Kósa Lajos úgy válaszolt, cseppet sem elégedetlen. A 2019-es adótörvény tervezete pedig gyakorlatilag lenullázná a nyugdíjas szövetkezeteket, mert a nyugdíjasokat foglalkoztató cégeknek 2019. január 1-jétől nem kellene sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást fizetniük, így elveszne az előnyük.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Beismerték, lenyúlás a nyugdíjas szövetkezet. Nem egy szövetkezet akad ugyanis, amelyik tulajdonképpen közvetítői díjként 30 százalékot tesz zsebre a munkáltatóktól. Ez az a pénz, amit sem az idősebbek, sem az állam nem lát viszont. Kósa Lajos azt állította azzal az okos szájával, hogy minden második nyugállományú országlakó verdesi a fenekét a földhöz örömében, amiért majd mostantól szövetkezetbe tömörülhet és visszatérhet a munka édesbús világába. Tegye már fel a pracliját az a kedves, vagy kedvetlen, esetleg teljesen zsémbes olvasó, aki beszélt erről a Lalival, esetleg Harrach Péterrel, vagy magával a fényestekintetű fővezérrel! Vagy bárki mással, aki Mátyás királynak volt öltözve. Kapott valaki ilyen nemzeti inzultációs kérdőívet esetleg? Mert Kósa tutibiztosan igazat mond, az neki régi szokása.
Ha ő azt állítja, hogy egymillió nyugdíjas (a kétmillióból) visongva örül ennek a páratlan lehetőségnek, akkor az úgy is van. És én meg is értem, mert ilyen nagyvonalú gesztust egy kormány se gyakorolt még, az biztos is. Ebből is tisztán látszik az a végtelen szociális érzékenység és humánum, ami nekik sajátjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Mar elnezest, de mi a faszert kellene a nyugdijasokat visszavezetni a munkaba? Kozmunka program nelkul csucson jarna a munkanelkuliseg.
kereső
@Yoda69: a szakképzett ,/és tapasztalt nyugdijasokról van szó-hiszen struktúrális munkaerőhiány van az országban,a létező munkanélküliség mellett.Csak hát,pont ez az a része a nyugdijasoknak,akik még gondolkodnak is.
Yoda69
@kereső: Meg kellene fizetni a szakkepzett munkaerot, es akkor nem mennenek kulfoldre. Sot meg a kulfoldiek jonnenek ide :)
Sámannus
@Yoda69:Hogy lenyúlják a nyugdíját és kizavarják az országból..
kereső
@Yoda69: mond ezt a vállakozóknak/ és az államnak IS!Az állami vállalatok dolgozói sincsenek túlfizetve.
tulipan
@Yoda69: Meggfizetni? Ami MÁR nincs, illete, örül, hogy sikerült elérnie a nyugdijig??? Ha a tudást, időben megfizeték volna, nem kéne most "vissza"csalogatni senkit !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.