Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja az LMP.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta:

pártja hétfőn módosító javaslatot nyújt be a kormány adócsomagjához azért, hogy az alapvető élelmiszerek – köztük a zöldség-gyümölcs, a pékáru, a tejtermékek – teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá.

Véleménye szerint a kormányzat "véletlenszerű áfacsökkentése" se nem igazságos, se nem fenntartható. Nem 1-1 terméket kellene a kedvezményes kulcs alá vonni, hanem az élelmiszerek egész körét – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a 27 százalékos áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél.

Jelenleg egy kiló kenyéren az állam többet keres, mint a kiskereskedő, aki azt eladja – mondta a képviselő, aki szerint gazdasági értelemben egyre nagyobb a szakadék a magyar társadalom két széle között.

Ha a kormányzat valóban elkötelezett a mellett, hogy az emberek mindenképpen hozzájussanak az alapvető, egészséges élelmiszerekhez, akkor támogatja az LMP javaslatát – mondta Csárdi Antal.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Lássuk be nyóc év kevés volt, hogy megjöjjön az eszük.
CsipkeRózsa
@Sámannus: A 27 %-ra felemelés viszont nagyon hamar megtörtént, a II. Orbán kormány elején. A közüzemi díjakat is felvitték 27 %-ra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.