Egy lefejezett kutyatetemet találtak az egyik családi ház kapujánál szombaton Helvécián. A rendőrség nyomoz az ügyben – tudta meg a Bács-Kiskun megyei hírportál.

A lap azt írja, a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport aktivistái hívták segítségül az Argos Állatvédelmi Egyesületet szombaton.

Egy helvéciai családi ház portájánál egy lefejezett kutyát találtak: a 15-20 kilós kutya teste a kerítésen belül, a feje az utcán hevert, az egyik füle pedig a feje mellett a járdán

– tájékoztatta a baon.hu-t Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke.

Az Országos Állatvédőrséggel közösen hívtak hatósági állatorvost az éjszaka. A helyszínelők órákon keresztül rögzítették a nyomokat, és azonnal megkezdték az adatgyűjtést.

A nyomok alapján egyelőre nem zárható ki sem az állatkínzás, sem a kutyatámadás eshetősége.

Még az illegális kutyaviadalokon sem történik olyan, hogy leszakadna egy kutya feje. Több állatvédelmi egyesülettel beszéltem ezzel kapcsolatban, de egyikünk sem gondolja azt, hogy kutyatámadásról lenne szó. De amíg a szakértői vélemény nem készül el, nyilván csak a sötétben tapogatózunk és találgatunk

– mondta az egyesület elnöke.

Hozzátette:

egy 15-20 kilós kutya feje egy támadástól csak úgy nem szakad le.

Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta:

a Kecskeméti Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást, azonban a folyamatban lévő ügyről nem adhat bővebb felvilágosítást.

Forrás: baon.hu

Fotó: facebook.com/argosegyesulet

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
és hány embernek nincs fedél a feje fölött, nincs kenyere, sem pénze orvosságra. Talán azzal kéne foglkozni
ittott
és hány embernek nincs fedél a feje fölött, nincs kenyere, sem pénze orvosságra. Talán azzal kéne foglkozni
Macskaszem
A szegénységgel nyilván foglalkozni kell, de nem lehet szó nélkül elmenni ilyen brutális kivégzés mellett akkor sem, ha az áldozat egy szerencsétlen állat.
Peller Anikó
A kutyus úgy tűnik kikezdett egy medvével. Én a múltkor láttam olyat is, hogy az állat feje le volt vágva és a szerencsétlen kicsi teste meg szét volt hasítva neki.

A lábát meg éppen töltötték befele a saját belébe, csupa vér volt minden. Az asszonyok húzkodták a belét szegény állat még mozgott. A darálóban. Mégiscsak az ember a legnagyobb állat, még szerencse.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.