Megakasztaná a reformokat, elvenné a déliek és keletiek pénzét és elege van a mélyebb integrációból: a liberális holland kormányfő északi szövetségével megy neki a német-francia tengelynek az EU-ban.

(Forrás: Index)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Shikari: Analfabeta! Tanulj meg magyarul! "A populizmus megtévesztés, megvalósíthatatlan ígérethalmaz hangoztatása, olyan szöveg, amit szívesen hallanak a választók, de a - többnyire hataloméhes - politikusok nem veszik komolyan, választási kampányfogásnak tekintik. A populizmus árát a félrevezetett választók fizetik meg."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@teuton: Jelen liberális felfogás szerint minden populizmus, ami a választók és az adott ország többségének akarata a nemzetközi pénzhatalmi elit elképzeléseivel szemben.
Populizmus megtagadni a migránsok beáramlását, mert a nemzetközi pénzügyi elitnek nem érdeke egy erős Európa, hanem egy lepusztított, a fehér emberektől mentes, határok nélküli, könnyen irányítható katyvaszt képzel el, amit könnyű irányítani, manipulálni!
A populizmus jelenleg Európa egyetlen adható válasza az áruló Eu-s bürokraták és támogatóik, pénzelőik elképzelésére!
teuton
@Shikari: Rossz a forditoprogrammod! Jelentkezz durbincsnal!
Shikari
@teuton: Így van ez liberálisékkal, ha gondolkodni kellene!
nevemnick
Ilyen a jelenlegi populizmus Magyarországon:

A populizmus középpontjában a “népi politikus” imidzsének fölépítése áll, aki – különleges érzékenysége, kivételes becsületessége, karizmatikus elhivatottsága vagy szociális szülőhelye folytán – az “egyszerű emberek” fejével gondolkodHATNA, a “nép szívével” érezHETNE, a “nemzet szájával” beszélHETNE. Ami a nép szívén, az a nemzet száján, és Ő ez a száj, mely megalkuvást nem ismerve, vakmerőn az ELIT KÉPÉBE VÁGHATNÁ a tiborci igazságot: “Fázunk és éhezünk, átlőve oldalunk, és szabadok se vagyunk! De meddig feszíthető még a húr? Meddig fog tűrni még e jámbor, szelíd és becsapott nép?”
tulipan
A félremagyarázások elkerülésére :

A populizmus a politikai ideológia egyik ága, latin eredetű szó, jelentése: népszerű. A nép többségi akaratával összhangban tett erőfeszítések - esetlegesen a választók bizalmának megszerzéséért, gyakran kivitelezhetetlen ígéretekkel operáló irányzat. A populizmus bizonyos nézetek szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták elsőszámú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”. A populizmus politikai fogalom, lényegét tekintve: mesebeszéd. A populizmus megtévesztés, megvalósíthatatlan ígérethalmaz hangoztatása, olyan szöveg, amit szívesen hallanak a választók, de a - többnyire hataloméhes - politikusok nem veszik komolyan, választási kampányfogásnak tekintik. A populizmus árát a félrevezetett választók fizetik meg.

Értelmezései
Egyik értelmezése szerint a populizmus részben az uralkodó „elit” elleni társadalomfelfogás. Olyan antielitista politikai ideológia, amely legfőbb nézete szerint a nemzetet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi „elit” tartja elnyomásban, megfosztva a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták első számú célja a politikai, gazdasági, kulturális és egyéb (állami és köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”, a nemzetnek.

A törvényhozásban az „elitista” minoritás /kisebbség/ hatalomgyakorlása s érdekeinek kizárólagossága miatt a többségi vélemény nem juthat felszínre, emiatt a nemzeti, illetve a közakarat nem érvényesülhet. A populizmus felfogása szerint a kizárólag az „elit” kezében lévő írott és elektronikus média az „elit” érdekei szerint befolyásol és manipulál.

A populizmus politikában ismeretes jelentése röviden: Hangzatos, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen és megvalósíthatatlan ígéretek halmaza.

A populizmus a nép bizalmának megszerzéséért - kivitelezhetetlen...
tulipan
Na persze! Ennek a pénz- és hataloméhes pókhasúnak éppen ez volt a nagy célja!

http://168ora.hu/itthon/a-fideszesek-sem-mind...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok