Pár napja szavazta meg az Országgyűlés azt az alaptörvény-módosítást, amely egyebek közt tiltja az életvitelszerű közterületen tartózkodást. A cikk szerzői szerint a kiszolgáltatott emberek büntetése és ellehetetlenítése helyett valódi megoldásokra, hajléktalanságot megelőző szakpolitikai eszközökre, szociálisan célzott lakhatási támogatásokra és a hajléktalanságból kivezető utakra van szükség. Vélemény.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
@Shikari: Szaros-hugyos vagy te, aljadek mocskolodo! Ki tette öket hajlektalanna??? Ki arvereztette el az emberek lakasait??? Miben tamogatja öket az allam???
csak úgy....
@Shikari: már megint hazudsz ! fogalmad nincs róla,hogy mi miatt kerültek azok az emberek az utcára! te annyira stupid vagy ,hogy mást mint alkoholizmust nem is látsz a hajléktalanság mögött! te egy ritka buta bunkó alak vagy,mentségedre szolgáljon,hogy szellemileg vissza vagy maradva...
division
@Shikari: Egy ismerősöm szociális munkás, és mesélte hogy több olyan hajléktalan van akiket erővel sem lehet rávenni arra hogy bemenjenek a szállóra legalább megmosakodni. Teljesen érthető ez a törvény.
csak úgy....
@Shikari: a "látvány" ? nem szégyenled azt a mocskos pofád? te mivel vagy szebb vagy jobb "látvány" náluk? benned van valami keresztényi ? mi különböztet meg téged egy tetves,arab terroristától? te kategorizálod az embereket , aki nem az te elveidet,vallásodat követi és esetleg hajléktalan,az vesszen! szar náci vagy ,buta szar náci ...
Nessy
A szállók egy része csak éjszakai műszakban üzemel. Télen van amelyik nappali melegedőt is működtet, ahol leülhet a delikvens.
Nyáron viszont marad a "mauthner" szálló nappalra.
Néha érdemes szóba állni egy,két hajléktalannal, és érdekes sorsokról lehet hallani. Arról nem is beszélve, ha nincs lakcímkártya, nincs munkahely. A hajléktalan szállók címét meglátva, ( ha van lehetőség bejelentkezni),minden állás be lett töltve, percek alatt.Tisztelet a kivételnek!
Azok, akik igyekeznek segíteni a hajléktalanokon, az elesetteken, azt pártunk és kormányunk ellehetetleníti, lásd Iványiékat! Nekik csak a Máltaiak az egyedűl üdvözítők. Ott viszont kicsi a kapacitás.
Nem vitatom, vannak köztük már sok év alatt leépült, alkoholisták is!
Minő szerencse, hogy egyébként kis hazánkban rajtuk kívül még lámpással sem találni részeget, alkoholistát. A részeg gk vezetők meg álruhás hajléktalanok!
division
@csak úgy...: Ne haragudj, de te sem tudhatod miért kerültek oda, akik velük foglalkoznak sokkal jobban rálátnak a helyzetre mint te vagy mondjuk Shikari, vagy esetleg én. Mivel nekem van ismerősöm (mint már említettem is) akinek ez (is) a munkája beszámol néha érdekes esetekről (amit pl. már meg is említettem). Egy dolog tény, általánosítani nem kell, de akik a legalapvetőbb higiéniára sem képesek valóban ne legyenek közterületen.
csak úgy....
@Shikari: tibi! te egy gondolkodásra képtelen,semmit tévö here vagy és ami a leg visszataszítóbb benned,hogy egy idióta,más kárán,nyomorúságán örvedezö szar alak...
csak úgy....
@division: Nem állítottam,hogy tudom ,egyszerüen nem vagyok hajlandó egy kalap alá venni öket! Az a világ elmúlt, (talán nem is volt) mikor az ember ,maga alakította a sorsát...
csak úgy....
@Shikari: tibi! te egy szóra sem érdemes szar alak vagy... ,remélem nem te vagy, az úgy nevezett átlag magyar...
division
@csak úgy...: Azért 90% - ban magunk irányítjuk a sorsunkat a mai napig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.