A svájci székhelyű MET csoport tulajdonába került a Tigáz, miután hivatalosan is lezárult a tranzakció.

A MET csoporté lett a Tigáz

A MET a Tigáz Zrt. jegyzett tőkéjének 98,99 százalékáról írt alá részvény-adásvételi megállapodást az olasz ENI-vel még 2017 decemberében. A tranzakció június 2018. június 21-én zárult le, a szükséges zárási feltételek teljesülése után, illetve a többi között a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyását követően – írják az ügyletről szóló közleményben.

Ebben áll az is, hogy a Tigáz új elemmel gazdagítja a MET eszközportfólióját, és így kiválóan illeszkedik a cégcsoport növekedési stratégiájába. A Tigáz Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. az északkelet-magyarországi földgázelosztási tevékenységért felel.

(hvg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Ezután gyakrabban fog a Miniszterelnök Úr kifele üres, befele megtömött böröndökkel utazni a MÁV szerelvényein, ezzel is a magyar gazdaságot támogatja majd.

Mert ilyen egyszerű, puritán ember a mi hőn szeretett Miniszterelnök Urunk.
papa.49
@vladimir putin: Hogy gebedne meg ))))))))))))
papa.49
Ezzel az akcióval a csuti kezébe került a fél Magyarországot ellátó volt Tigáz !!!
namihami
Puszta véletlenül, de nem ez volt az a cég , amelyik akkor is a régi áron adta nekünk a gázt, miközben a piacon már a feléért adták? Akkor mondhatjuk, hogy a Tigáz valóban jó kézbe került. Ez is olya mészárosi biznisznek tűnik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.