Mindössz 25 százalék szavazna a kétharmados kormánypártra, az Jobbik már csak 11 százalékon áll, beérte a stagnáló MSZP-t.

Publicus: csökkent a Fidesz támogatottsága, zuhanóban a Jobbik
Fotó: MTI

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 7. és 13. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságának alakulását.

A Fidesz-KDNP támogatottsága az előző hónapban két százalékpontot, most újabb egy százalékpontot csökkent, így 25 százalék. 

Az MSZP-P támogatottsága nem változott az utóbbi időben: 11 százalék. Április 8-án 12 százalék volt.

A Jobbik támogatottsága újabb két százalékpontot csökkent, így mindössze 11 százalék – az országgyűlési választás idején az összes szavazat 25 százalékát kapta még a párt.

Az LMP támogatottsága változatlan, 3 százalék, a DK esetében sem változott az érték, továbbra is 3 százalék. A Kétfarkú Kutya párt támogatottsága egy százalékpontot növekedve 2 százalék, míg a Momentum esetében nem változott a támogatottság, és maradt 2 százalék. A Liberálisok támogatottsága nem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve, 42 százalék.

A kutatás eredményeiről további részletek, például az országban zajló folyamatokkal való elégedettség változása a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírekben találhatók.

(Népszava)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szoval 28 % tamogatottsaggal lett meg az allitolagos 2/3?

Matematikusok, senkinek se nyilik ki a bicska a zsebeben?
A jobbik megerdemli, az mszp-ert nem kar...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Eladott Ország: A narancsosok MINDIG MINDENT ELCSALNAK!!! EZ AZ ALAPÉLMÉNYÜK!
tulipan
durbincs: Romány? Mint Te és összes felmenőid, a Regát legsötétebb mélyéról, ugyi??
SÍva
@verőce21: Nem! Szerintem azt jelenti, hogy igaz a választási csalás ténye! Nem volt akkora a támogatottságuk már a választás időpontjában sem!
tulipan
@SÍva: Naná, persez. hogy nem is, ezzel maguk is tisztában voltak, kezdettől foga! Ezért erőlködtek annyit a Trianoni határon túli árulókkal!!!
tulipan
@durbincs: Köszi a bemutatkozó tippeidet, ez mind rád ÉRVÉNYES! Csak nem , véletlenül a tükör elé álltál??? Hüye Herélt volt minivisli vagy Te ma is! Persze a mini répácskáddal méred maagd?? Nemhiába ilyen az élet ,lápi homlokú visszafajzott Neander-völgyi-törpe fajzat vagy, ugye??? A szerencsétlen apád -anyád meg, csak sírnak ha vannak egyaltalán és nem talát gyerek vagy! Mivel a 4 elemi óta ahol elhasaltál végleg ! Ennyit a buta eszedről a marék szotyiról ! Én inkább valami más magra gondolnék!!!TE kis agyatlan vákumfoliázott rettenet klón-rém! Mond csak, makogni azért valahogy tudsz???
A magyarság vasökle lesújt, nem is olyan sokára és szétveri a kobakodat, mint holmi akárhonnan-jött ment, kis szeget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.