A biztonságos növekedés és a gazdaságfejlesztés költségvetésének nevezte a 2019-est Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette: 2010 óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, visszafizette az IMF-hitelt, kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, és a hitelminősítők is megerősítették, hogy a magyar gazdaságpolitika jól működik.

Az európai uniós összevetésben is jó gazdasági növekedésben minden magyar ember munkája benne van, és elmondható, hogy 2018-ra a magyar az egyik legdinamikusabban növekvő gazdaság egész Európában

- tette hozzá.

A jövő évi költségvetés 4 százalék feletti bővüléssel számol, a növekedés fenntartásának ösztönzése érdekében pedig mintegy 4 ezer milliárd forint értékű kormányzati támogatással megvalósuló beruházást és fejlesztést terveznek

- közölte Szűcs Lajos.

Arról is beszámolt, hogy a hazai vállalkozások gazdasági versenyképességének javítása érdekében a munkát terhelő adók és járulékok további csökkentését is tervezik, így a szociális hozzájárulási adó mértéke 2019-ben várhatóan 2 százalékponttal 17,5 százalékra csökken. Ez mintegy 260 milliárd forintot hagy majd a munkaadóknál – jegyezte meg a Fidesz képviselője.

Hozzáfűzte:

továbbra is a magyarországi vállalkozások fizetik Európa legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját.

A kis- és középvállalkozások növekedési esélyeit több más intézkedéssel is segíteni akarják, például az ipari termelést segítő támogatásokkal, finanszírozási forrásokhoz jutással, a vállalati környezet és a szakképzés fejlesztésével, valamint a kutatási források céltudatosabb felhasználásával – mondta Szűcs Lajos.

Úgy összegzett:

a 2019-es kiszámítható, tervezhető és betartható költségvetése lesz Magyarországnak.

A költségvetési törvényjavaslat általános vitája szerdán kezdődik az Országgyűlésben, a zárószavazása várhatóan július 20-án lesz.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán 

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az a probléma,hogy az elmebetegek és a semmihez sem értők veszik be ezt a globális baromságot! És még meg is köszönik!:-)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Az a probléma,hogy az elmebetegek és a semmihez sem értők veszik be ezt a globális baromságot! És még meg is köszönik!:-)))))
nevemnick
,,továbbra is a magyarországi vállalkozások fizetik Európa legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját."

Ja az a maradék bodzagyűjtő, mert a többiek visszaadták, vagy visszaadják a vállalkozásukat.
simmering73
Köszönjük emese! Csak így tovább! Recskáznak a fideszhívők.
Pálinkás Pál
@Shikari: Elején betudtam még a marhaságaidat annak hogy román vagy!!De tisztán látszik hogy még ott is az alsókategóriások közé tartozol!!persze az is lehet hogy fizetett troll vagy,az még szomorúbb ,mert akkor tudod is hogy baromságokat öklendezel ide!!
Veleda
Bátor kijelentés. Csodálom, hogy nem szakadt le a mennyezet. Szücs meg azt mondta, amit a nagyvezér hallani akart.
papa.49
Ez a pacák megint nem vette be a gyógyszerét, az Unió eljárást kezdett az ország ellen, mert köze nincs a jelenlegi deficitnek a vállalthoz, kb. 2 X akkora mint ígérte a fütyisz !!!
Persze a szűcs elvtárson nem csodálkozom jó pártkatonához méltóan a szemünkbe hazudik, mint pár éve mikor elutaztatta a Pest megyei fütyisz vezetőséget az Azori szigetekre valamilyen ,,szimpóziumra,, amit meg se rendeztek !!!
kokopelli
@Pálinkás Pál: igazad lehet,mert anno az öregemék is azon röhögtek,hogy az
USA-CCCP atlétikai viadalon a "a Szovjetúnió az értéke második helyet érte el,
amig az USA csak ut5olsó előtti lett! Ilyen "Shikari fazonok" védték akkor is a véd-
hetetlen baromságokat! ;-) (egyébként nem román,hanem kosovó-albán-cigány
migráncs!) :-(( ...hálapénzért irogat) ;-)
Commenter
@papa.49: ni mán! az Azorin off-shore-oztak?
papa.49
@Commenter: Nem tudom de ott nyaraltak egyszer a Pest megyei önkormányzat vezetői az biztos !!!
nemfideszes
"biztonságos növekedés és a gazdaságfejlesztés költségvetése"... meg az anyátok 3.14csája!!!
Minek után a cafetéria és a lakás hiteltámogatás kedvezményes adózását megszüntettétek, ezzel lényegében magát a cafetériát és a hiteltámogatást, nyugodtan nevezhetitek a megszorítás költségvetésnek!
Pálinkás Pál
@Shikari: Most csak azért nem cáfolom tételesen...mert nem tudom olyan egyszerűen elmegyarázni,hogy te is megértsd!!!csak egy példa... tejtermékek,atlag 15 %-os emelkedés...tényleg stagnál az infláció...viszont az igaz hogy a bálnazsír ára ugyanannyival csökkent
nemfideszes
@Shikari: Annyira "stagnál" az infláció, hogy a tej, vaj és pékárú termékek ára alapból 15-20%-al nőtt.
A munkahelyek száma sem nőtt max. csak a közmunkáé. Azért nincs munkanélküliség mert már több száz ezren külföldön... Amúgy a szocializmusban sem volt munkanélküliség de attól a gazdaság még olyan volt amilyen. Az átlagbér és az életszínvonal csak az átlagot mutatja.Attól, hogy a fideszes gecik még gazdagabbak lettek a többségnek nem lett jobb.
Az államadósság sem csökkent hanem nőtt, mégpedig 27300 milliárdra, azaz 8000 milliárddal 2010 óta. És ebben nincs benne az orosz és a kínai hitel. Közben elköltötték a 3000 milliárdos MANYUP vagyont, a 3000 milliárdos nem megszorításból befolyt pénzt, és a szocik által felhalmozott 36 milliárd euró valutatartalékból több mint 10 milliárdot. Ami meg a migrációt illeti a menekülteknek is több esze van annál, hogy egy olyan országba akarjanak letelepedni ahonnan már több száz ezren migráltak. Segély most is van 28 ezer forint, viszont a közmunkáért kevesebb pénz jár mint 2010 előtt, akkor még minimálbért kaptak. Ami akkor még ráadásul adómentes volt. És akkor nem beszélve a 320 feletti euróról, vagy a 400 feletti benzinről.
"Gondoltam kiemelek pár példát, hogy te is átlásd a Fidesz gazdaságpolitikájának hozadékát!"... hogy miért is van annyi "csóró gyerek"!
nemfideszes
@Shikari: Pontosan mire is vered a nyálad a 0.9%-os alapkamattal?
tradingeconomics.com/euro-area/interest-rate
Majd akkor nyálazzál, amikor szép lassan emelni fogják, a hitelesek pedig sorra csődbe mennek.
kereső
@nemfideszes: az államadósság már!29 ezer milliárd fölött jár./csak picikét pontositok/
papa.49
A szücs csak azt nem tette hozzá HÁTULRÓL !!!
Yoda69
Penzugyi szakertok szerint az oszre 340 fole gyengulhet az Euro, egyfajta zuhano spiralba taszitva a gazdasagot. Ugyanis a forint gyengules elsodleges kovetkezmenye az allamadosag drasztikus novekedese, masodlagos pedig, hogy a kotvenypiacrol nem fogja tudni az allam bevonni a toket es fizetni az adossagot. Ha el akarja kerulni az allamcsodot, akkor pedig ujabb hiteleket kell majd felvenni. Es mivel az IMF-hez nem fognak fordulni, igy csak nagyon kedvezotlen feltetelekkel a kinaiktol, ruszkiktol, esetleg az araboktol fognek tudni kunyeralni.
kereső
@papa.49: és ebben nincs benne a manyup, a paks2-és a kinai vasút.
nemfideszes
@Shikari: A tejtermék és a pékárú valóban nem az összes árú, de alapvető élelmiszerek, főleg a szegények esetében. Mellesleg az ebből készülő egyéb termékek, amik már lassan luxusnak számítanak, joghurt, tejföl stb. ára még inkább emelkedik.
Azért keresik, mert elhúztak nyugatra még magasabb bérért, szerencsétlen. Szerinted a Balaton mellett azért nem lehet munkaerőt találni, mert duplájára nőtt a lángososok száma?!
Amúgy a vidéki falvakban több ezer kis üzlet zárt be, mert nem tudták kitermelni a kötelezően megemelt minimálbért.
"Aki rendesen, bejelentett helyen dolgozik, annak nőtt az életszínvonala"
A cafetéria megadóztatásával és a hiteltörlesztés támogatásának megvonásával 400 ezret bukok évente. Szerinted akkor most nő vagy csökken az életszínvonalam baromarcú?!!!
Az államadósság csak GDP arányosan csökkent ( az is csak trükközéssel lsd. Exim bank) nominálisan nőtt, minek után 2010 áprilisában még "csak" 19340 milliárd volt. Nem tudom milyen matekra jártál de az nálam kevesebb, mint a 27300 milliárd. Minek után defacto megzsarolták a népet, hogy ha nem lépnek át, akkor azt a pénzt amit amúgy az államnak fizettek be elvesztik valóban nem volt "kötelező". Mellesleg állami alkalmazottaknál a munkájuk elvesztésével fenyegették meg az embereket. De tényleg nem volt kötelező!
A csuti által befogadott 23000 ember akkor migráncs vagy menekült?!
Te tényleg azt gondolod, hogy közmunkát mérnökök, informatikusok és szakácsok végeznek, és nem az iskolázatlan csóró emberek?! Öreg, a te fejedben tényleg nagy a sötétség!
nemfideszes
@Shikari: Hogy jön ide Bokros? Az alapkamatot az MNB monetáris tanácsa határozza meg nem a pénzügyminiszter! Ezzel az erővel írhattad volna Járait is aki, a szoci kormány kérésére sem volt hajlandó csökkenteni az alapkamaton, így az embereknek forint helyett devizában vették fel a hiteleiket, mert a magas forint alapkamat mellett jobban megérte. Meg is lett az eredménye.
Amúgy az alapkamat 1990 óta kisebb nagyobb kilengésekkel, követve a világ pénzügyi változásait csökken. Az euró övezetben most 0%, nálunk meg 0.9%. Ha a világgazdaság vezető országaiban majd nőni fog, akkor a többi országban, így nálunk is, máskülönben a tőke azonnal kiáramolna. Ebben nincs semmi unortodoxia.
cikicakk55
Úgy őszintén! Ez most kinek hazudik? 5-6 millió Magyar ember ezt nem így érzi,mert még ha növekedett is valamit a keresete, az árak felfelé kúsznak. Pont tegnap mondták meg,hogy elég brutálisan fel fog menni a tejtermékek és a pékáruk árai. Ugye ez mind az időjárásra van rá kenve,de mindenki tudja,hogy nem igaz. Az IMF hitelt lehet,hogy kifizették( a Manyup pénzből nyílván futotta),de az Oroszoknak és Kínának totál eladósította magát az ország. A letelepedési kötvényeket is majd a közpénzből kell visszafizetni. A mutatók azért csalókák,mert már a 2020-ig kapott EU-s támogatást is elköltötték. Most még azokból futja a látszat növekedésre. A lassan 1 milliót elérő az Unióban dolgozó Magyar állampolgárt nem kéne bele számolni a gazdasági növekedésbe és a munkások számába. Most vesznek ki egy csomó pénzt a munkavállalók zsebéből,mert a caffetériát megszüntetik. Nem lesz útiköltség térítés,nem lesz lakhatási hozzájárulás,ami még egy kisvárosi viszonylatban is komoly mínuszt jelent egy dolgozónak. A Szép kártyával,amit helyette adnak,azért nem adnak buszbérletet és albérletet sem lehet belőle fizetni. A Magyar emberek tudják az igazságot, a Fidesz is tudja,elvégre Ők csinálják. Kinek hazudoznak? Ki hisz még nekik? Az a pár ezer falun és tanyán élő,akik csak az állami médiát tudják hallgatni,nézni,olvasni?
nemfideszes
@Shikari:
Persze én vagyok a hülye, hogy leállok egy idiótával vitatkozni...
1. A megemelt béreket ki is kell termelni, ha pedig nincs fizetőképes kereslet akkor lehúzhatják a redőnyt ahogy tette ezt már több ezer kisvállalkozás.
2. Nem csak a bérek miatt menekülnek az emberek, hanem az elől a sötétség elől ami belőletek árad. Tudod nem azért tanul az ember éveken át és szerez diplomát, hogy aztán egy büdös bunkó gázszerelőnek dolgozzon éhbérért.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/mennyit_keresnek_meszaros_lorinc_dolgozoi.645562.html
3. Ez eddig 100 millióból 100 embert sikerült visszacsábítani, miközben 100 ezrek menekültek el. Ez aztán a siker!
4. Számtalan dolog nem érint téged közvetlenül mégis nyomod ez ügyekben is a hazug kormányzati dumát. Ezért is vagy hiteltelen.
5. A "jól felfogott érdek követése" következtében mára eltűnt a teljes MANYUP vagyon, így az én millióim is. Viszont kuszaszemű Mariska és szivek norbika nagyot kaszált az államosított MANYUP részvényeken. De ahogy írtam írd ide a címed, csak hogy tudjam hova menjek majd a nyugdíjamért amit a fidesz ellopott. Addig ebben az ügyben is hiteltelen vagy.
6. A letelepedési kötvénnyel nem csak a futamidő végéig hanem egész életükre kaptak letelepedési engedélyt. Nézz utána agyatlan! A futamidő végén viszont visszakapják a pénzüket amin az állam, azaz az adófizetők milliárdokat buknak.
7. Ellentétben veled, veletek, akik folyamatosan a munkaalapú társadalomról pofáznak, diplomásként sem nézem le a közmunkásokat mivel ők is munkát végeznek. Mert veled, veletek és főleg a csuti vezéretekkel ellentétben én valóban úgy gondolom, hogy minden embert meg kell becsülni aki munkát végez, legyen az akár egy utcaseprő.
De hát, mint tudjuk, akinek az IQ-ja alacsony annak az EQ-ja sem magas, és ezt most neked sikerült ismét bebizonyítani. Úgyhogy nekem ennyi is elég.
nemfideszes
@Shikari: Megint olyan dologban próbálsz okoskodni amiben nem vagy érintve.2008-ban vettem fel devizahitelt, de csak mert 20%-al kevesebb volt a törlesztője, mint a forint alapú hitelé.
Természetesen van némi mozgástér de a trendtől nem igen lehet eltérni, mert annak súlyos következményei is lehetnek az ország gazdaságára nézve.
www.tozsdearnyek.hu/kamatlab-vezeto-gazdasagokban
csipetke
@nemfideszes: Ne reménykedj,nem fogja fel,amit írsz.Azt hajtja,amit beadagoltak neki,és akinek a feje orbán valagában van,abban a fejben nagy a sötétség...
csipetke
@csak úgy...: 15:56 Ez nagyon jó.Vagy nagyon be volt nyomva az ember,vagy csak összeakadt a nyelve,mint az őzike lába a vetésben.De amit mondott,az több,mint felháborító...Adja neki a jóIsten,hogy ne legyen sérült unokája,vagy ne érje a családját olyan baleset,ami után esetleg mozgássérültek lesznek...
Commenter
@CsipkeRózsa: és mennyi minden van amiről még nem is tudunk, de talán jobb is!
vladimir putin
@Shikari: Tegnap vittem virágot anyádnak.
(Ha ezt most nem köszönöd meg, akkor bunkó vagy.)
Zeta
Az összeszerelés nagyhatalma Magyarország!
kokopelli
...nem tépték le valakik a naptárt? Már csak négy nap és 2018-nak a fele "annyi"! ;-))
@Zeta...ha lesz valamit összeszereln a megrendelőktől! ;-))
papa.49
@CsipkeRózsa: Pont erről beszéltem feljebb, ez a díszfasz most eljátsza a hozzáértőt !!!
creativehun
Fidesz hívő..orbáni segget nyaló agyhalottakkal tök felesleges bármilyen vitát lefolytatni.Már jó ideje lemondtam róluk..és arra sem fecsérlem az időmet,hogy hosszú oldalakon keresztül tételesen cáfoljam a baromságaikat!
kulabombaafityiszre
@csak úgy...: Ez amit mond egy gusztustalan náci duma.
Ahogyan makog az gyógyszer vagy pia hatása alatt történik.
tudode
Ezek BECSUKJÁK a szemüket, amikor MAGUK SEM HISZIK el ezt a blablát, ahhoz képest, hogy a GAZDI HAVERJA gazdagabb II. Erzsébetnél is!
.
Sőt:
.
------ Ezt mind megvette Mészáros Lőrinc
www.napi.hu/magyar_vallalatok/ezt_mind_megvette_meszaros_lorinc.654058.html
.
Miközben 1,5 millióan rágják az ajtófélfát HÓNAP VÉGÉN!
.
Ennyi CINKOST, NÉMÁT még nem hordott ez az anya, v. apaföld!
namihami
Már csak az a kérdé, hogy csak mondja vagy (ami rosszabb), de hiszi is.
Ha mondja: cseléd. Ha hiszi: akkor hülye is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.