A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán.

Orbán: a közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata

Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Illyés Tibor

A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás.

Azt várjuk a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a központi közigazgatás is méltóztasson felzárkózni erre a színvonalra, hogy azt tudjuk mondani: ez a különbség a következő években majd eltűnik

– fogalmazott.

Hozzátette:

a középszintű közigazgatásban bevezették az életpályarendszert, de tervezik a központi közigazgatásban dolgozók fizetésének emelését is.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mi van dagadt törpe már a haza is te vagy???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi van dagadt törpe már a haza is te vagy???
Commenter
@RonaGyuri: ő hát, ki más? Ő itt a minden. Ő meg a közszolgálat meg a haza(fi) köszönőviszonyban sincsenek egymással!
Gauntlet
Életpálya rendszer! Megáll az ész! Milyen pályája legyen egy bürokratának? Varrónő majd vadászpuska?
nemfideszes
@RonaGyuri: Már akkor úgy gondolta amikor habzó pofával kajabálta, hogy " a haza nem lehet ellenzékben"... az állapota azóta pedig csak romlott...
Nessy
A "haza" melyik felének a kiszolgálása a feladat?
Commenter
@Gauntlet: fidesznyik életpálya rendszer...
tudode
Ahhoz, hogy SZOLGÁLNI tudjon a félresikerült JOG-ÁSZ tudományukhoz kedves MINDANNYIUKNAK úgy ÁLLAMIGAZGATÁSBÓL, mint ÁLLAMHÁZTARTÁSBÓL még mindig NEM KÉSŐ egy kis ismeret MAGUKÉVÁ TENNI:
.
Ki mondta ezt, belátva, hogy hijján vannak a legelemibb ismeretekkel is
.
------ Egyetemre küldi Orbán a minisztériumi vezetőket és nagyköveteket
eduline.hu/felsooktatas/2017/8/31/kozszolgalati_egyetem_allamtudomanyi_kepzes_CCS5VR
---------------------------------
Hajrá!
.
Ma olyan világot élünk, hogy HOLTIG TANULNI KELL, még ezeknek a SZAKBARBÁROKNAK "is", azzal, hogy TISZTELET a kevés kivételnek, és azoknak, akik ELHIVATOTTSÁGUKKAL a hátukon viszik ezt a szakbarbárok által ELFUSERÁLT ORSZÁGOT!
.
A TIZPARANCSOLAT csak 10 bekezdés, ANNAK SEM képeSSek eleget tenni az ORSZÁG FEJEI!
Gauntlet
Ki ne ejtsétek a hazát a szátokon ! rablóbanda !
Commenter
@Gauntlet: á, naponta megteszi(k). olyan fogalmakat járatnak le és taposnak sárba amiért mások éltek-haltak. :(((
nevemnick
'56-os forradalmár agronómus barátom mondta egyszer: ,,Tarlóra kellett vágnunk a búzát, még akkor is, ha nehéz volt a kiegyenesített kaszával."
tudode
Tudósítás a SZOLGÁLAT egyik helyszínéről az Ország Házából 19,31-kor:
.
Az ellenzéki képviselők a JEGYZŐKÖNYVNEK szólnak hozzá - napirend után, mivel egyetlen egy FIDESZES közszolga nincs a teremben!
.
Az illetményük felvételétől "is", ha tisztességesek ELTEKINTENEK!
tulipan
Hogy oda ne rohanjak már, a Dagadék ilyen szokványos semmitmondásától!
Madácsi Pali
Viktor Viktovics Gecikov miniszterálnok megint nem biszélni madjar. A közigazgatásnak a max feladata a haza szolgálata, és nem a mértékegysége. Hogy kerek legyen 3.14 szeres hazaszolgálatot mialapján tudjuk mérni? Ügyszám, munkanap? 2. szor ha ép szakmai döntest merészelnek hozni, és a minisszterálnoki ülep nyelvvel fényesítése hattérbe szorul akkor hazaárulók?
Eladott Ország
Varga Mihály örvendezik és roppantul elégedett a kormány és a saját teljesítményével. A közszolgálati tisztviselők valamiért nem tudnak a felhőtlen boldogság tengerében együtt lubickolni fideszékkel. Varga Mihálynak annyit üzennék a magam nevében, hogy azt elfelejtette megemlíteni a nagy örvendezésben és melldöngetésben, hogy az emelkedő bérek ellenére Magyarországon a fizetések uniós, de régiós szinten is a béka segge alatt vannak. Ha a béreket és az árakat összevetjük, akkor meg az a helyzet, hogy már Románia is megelőzött minket. Gondoltam, szólok. Hátha nem tűnt fel Varga könyvelő úrnak.
1. 2008. óta bérbefagyasztás van érvényben a közszolgálati tisztviselőknél, az illetményalap az óta 38 650 Ft, a 2019. évi költségvetés tervezetében is ez az összeg szerepel.
2. Az elmúlt tíz évben több mint 25%-os infláció volt, megvonták tőlük a 13. havi bért, így a reálkereset csökkenésük 35%-ot ért el! A nemzetgazdasági bérnövekedés ebben az időszakban elérte az 50%-ot.
3. 2014-ben a kormány közszolgálati életpálya modell bevezetését ígérte ennek a munkavállalói körnek is, három elemmel: kereset- és előmeneteli rendszer, lakástámogatás, valamint sajátos biztosítási rendszer bevezetése. Ezekből eddig semmi nem valósult meg.
stb.
papa.49
Milyen hazát szolgálsz te csutigörény Romániát, Ukrajnát, a vajdaságot, mert az biztos, hogy NEM EZT A 93 EZER NÉGYZETKILOMÉTERT !!!
A te szádból a szolgálat szó egyet jelent egy másik kifejezéssel a LOPÁSSAL elloptok mindent még ami le van hegesztve azt is !!!
Ellopjátok az emberektől az emberi élet lehetőségét is, az egészséges élet lehetőségével együtt, ellopjátok az emberektől a nyugodt nyugdíjas évek lehetőségét is, a féktelen harácsolásaitokkal !!!
simmering73
Kik az udvari íródeákok, akik ennyi baromságot nap mint nap összehordanak. Mert kizártnak tartom, hogy ennyi faszságot ki tudjon találni egy ember, még ha skizofrén is.
back up
Kend a hajadra, bla-bla-bla
Üres lózung, egy semmirekellő embertől semmirevaló embereknek.
Olyan, mint a fényes keménypapírra nyomtatott újság, amivel végszükség esetén még segget törölni sem lehet.
interceptor
Nem vagy te más, mint egy hazaáruló, szemét ,tolvaj g.ci!!!
nezelodo
Isteni szerencse, hogy a közszolgálat politikamentes, és gyakran hivatkoznak a hazára, Istenre, és a tíz parancsolatra.
Zeta
A közszolgálat rájuk nem vonatkozik! Ők a közből lopnak.
Sámannus
Ezt jól meg aztat mondtad, mindenki hülye képet vághat hozzá.
eszegfu
A közigazgatás az állam "adminisztrációja", vagyis egy eszköz, mellyel a közhatalmat gyakorolja: közfeladatokat lát el, jogszabályokat hajtanak végre. Tehát közvetve szolgálhatja akár az embereket és az országot is. De nehogy már azt mondja, hogy a különböző szervek álllandó összevonásával, majd szétszabdalásával milyen jól szolgálja az érdekeinket, meg a "hazánkét" is?! Pl. talán 1-2 éve a MÁK fizeti a családtámogatásokat (régi nevén a családi pótlékot), de ha valaki más megyébe költözik, akkor más megyében módosithatja az igényét és nem a MÁK-nál... vagyis szerintem ahonnan kapom a pénzt ott kellene intézni is! Egyre nehezebben döntöm el, hogy 1-1 ügyemmel melyik közigazgatási szervhez is forduljak... ugyhogy ezt megint kár volt beleszőni a mondókájába... habár nyilván a közigazgatásról sincs fogalma, de azért piszkosul ért ehhez is!
Commenter
@eszegfu: ilyen "minisztériumi" struktúra sincs még egy a világon, amilyet ez kialakított. Szétszabdalt, összevont évtizedekig működő minisztériumokat, buta korrupt csicskák ún."államtitkárok" és nem szakminiszterek körébe vont olyan ágazatokat, mint az oktatásügy, pénzügy stb.Így ért ehhez is.
magyarbakancs
A hazát minden ember szolgálja, munkájával, adózásával, minden napjaival.
Egyezek a pufogtatott frázisok mikkor fognak eltűnni ?
17-18-19-20 században is eszt dumálták ,Örökbecsű beszédek és mindig bedőlnek neki.
eszegfu
@Commenter: Valóban a minisztériumok is nagyon jó példák a "remek" közigazgatásunkra! Én nem mentem ilyen messzire, csak az emberek szempontjából próbáltam megérteni az ujabb hablatyot... ja meg a "haza szolgálata"?!
Commenter
@magyarbakancs: ez nem tud mást, csak közhelyeket pufogtatni, és még azokat is a sárga földig járatja le.
kereső
Létszámstop a közigazgatásban!!-orbán által elrendelve!
Commenter
@eszegfu: ez és a sleppje csakis önmagát szolgálja-hatalmon akarnak maradni a végtelenségig.Nem tudom mi hozhatná el a véget számukra, mert a 4 év múlva esedékes választás biztos nem... :((
eszegfu
@Commenter: csakis a "kihalás", az elmulás...
Commenter
@eszegfu: ezt ma már sajnos egyre többen gondolják így Azt sem hiszik már, hogy a rendszer belátható időn belül bedönti önmagát.És mint minden zsarnok, politikai utódról is gondoskodni fog...
eszegfu
@Commenter: Ahogy mondod! Nézd meg Felcsuton Mészáros Lőrinc javasolja polgármester utódjának Mészáros Lászlót (csak névrokonok!), de nyilván ő sem DK-s?!:))
Commenter
@eszegfu: ideológiailag "rokonok" és még névrokonok is, ez a lényeg. A félanalfabéta stróman már gazdagabb mint az angol királynő vagy Cristiano Ronaldo, és ez nem vicc, sajnos!
DK? meglepően csendben vannak, bár tegnap és tegnap előtt legalább kétszer is iszonyatosan beléjük szállt, de úgy gondolom hogy a szavak szintjén ezzel már nagyon rég elkéstünk...a szavak mindig is leperegtek ezekről mint víz az ablakról...számukra ellenzék és a kritika sem tényező. Ők a fidesz nevű bolygón élnek. Karácsony Gergely mondta a tegnap esti Zuglói vitában, hogy a Gulyás Gergellyel folytatott vita szürreális mert a külvilág megszűnt a fidesz számára...ez így is van.Érdemes elolvasni az index (fake news!) beszámolóját a "vitáról." Az is megdöbbentő hogy hol zajlott...ilyen vitákat régen egyetemek aulájában tartottak...
eszegfu
@Commenter: Nekem csak a DK jutott eszembe, de irhattam volna MOMA-t is, vagy bármit, a lényeg: nyilván Fideszes őkelme is!
Commenter
@eszegfu: erre csak azt tudom írni hogy hasonló a hasonlónak örül...megdöbbentő amit műveltek és művelnek. Orbán a 20-21.század egyik legkártékonyabb politikusa. Azt olvastam itt valahol hogy gyógypedagógiai végzettséged van. Úgy tudom Orbán anyja is gyógypedagógus, ehhez képest a fia komplexusos, nem kissé küzd mentálhigiénés és viselkedés problémákkal, és még erősen beszédhibás is. A szülők beleadtak apait -anyait a nevelésébe... :( És ez az ember mondta azt, hogy az idősek, a betegek, a rokkantak a magukat ellátni képtelenek idézem "még arra sem méltók, hogy éljenek." Ennél aljasabb, megdöbbentőbb kijelentést európai politikus a 21 században aligha tett. És már korábban is így vélekedett, mert az oldalra tegnap felkerült videó 2014-ben készült, épp idős emberek előtt beszélt. Igazi szörnyeteg. És a személyisége már csak tovább fog torzulni, sem formálni nem lehet, sem formálódni nem fog...
eszegfu
@Commenter: Elvonatkoztatva a "főbetegtől"... az a tapasztalatom, hogy a legtöbb pedagógus akármilyen remek is, a saját gyerekével kudarcot vall. Ha tehetném, bizony 1-2 maflást lekevernék O.V.-nek. Sajnos az idő előrehaladtával az emberben a rossz tulajdonságok még jobban felerősödnek... tehát semmi jót nem várhatunk, ami a javulást illeti.:(
back up
A félisten, Orbán, aki kulturáltan, kézzel-villával eszeik, a két számmal nagyobb nadrágjában (leülve kisimulnak a redők, és akkor láthatóvá válik ahogy kidomborodik... a golyóálló jégeralsó).
Commenter
@eszegfu: sajnos nála a "maflás" (ami nem nevelő célzatú volt) már gyerekkorában is ellenkező hatást váltott ki, maga mondta hogy az apja verte, nem is kicsit. Persze, ez sem menti már fel az alól, amit itt véghez vitt. Valóban itt már nem lesz javulás...azért az kétségbeejtő hogy egy ilyen ember letarolhat egy országot, egy népet.
eszegfu
@Commenter: Én felnőttkori maflásra gondoltam!:)) Én nagyon bizom abban, hogy azért 1x csak becsuszik egy homokszem a gépezetbe... u. ugy mint az ember életében is sokszor egy icipici hiba miatt bukik irtó nagyot az ember + az élete is! Ami eddig történt, azon változtatni nem tudunk... de talán azért lesz még jobb is!
Commenter
@eszegfu: nem segítene az a "maflás" már! Ez az ember menthetetlen. Tényleg abban lehet már csak reménykedni hogy a változás valamikor be fog következni, csak így nehéz lesz hogy még ütőképes ellenzék sincs!
eszegfu
@Commenter: Pedig én itt vagyok ellenzékként és még tudok ütni is!:))))
Commenter
@eszegfu: :) én is, ahogy a legtöbb ember is. A virtuális verbális ütés nem ér célba. Lepereg róluk!
eszegfu
@Commenter: Valóban ugy tünik, hogy "lepereg"... de hidd el valahol csak tudja ez a beste lélek... Biztos vagyok benne, hogy pl nem azért alszik naponta csak 4-5 órát, mert ez elég neki a pihenéshez, vagy ekkora lenne a "munkabirása"?! Meg az sem véletlen, hogy "beágyazza" az idegeit a zsirpárnáiba! Ha még "normális" lenne, akkor is egy miniszterelnökség bizony "kikezdi" az embert. Szóval a "virtuális ütés" is lehet fárasztó... szerintem.
Commenter
@eszegfu: lehet, de magának sem meri bevallani. Aki csak napi 4-5 órát alszik az rövid és hosszútávon is fullosan kikészíti saját magát. Az meg hogy az önbizalomhiányt és még ki tudja mi egyebet a kilói mögé rejti az még inkább önmaga lenullázásával egyenlő fizikailag és lelkileg is.
Míg itt a fórumon is lassan kezd már a lepukkant külseje is hosszú topictémává válni addig ő vígan röhög ezen,mert átsiklunk sokkal fontosabb közéleti témák felett. Akkor is az a véleményem hogy egy EU tagállam miniszterelnöke nem nézhet (ne) ki így, hisz ő az ország imázsa és arca a világban. Mit üzen a külseje a világnak? A magyar önmagára, környezetére,igénytelen, nemtörődöm nép, holott ez nem így van. Aki látta az ominózus V-4-es fotót az elborzadt...
Eladott Ország
@Commenter: A csúti kancigányt, már könnyebb átugorni, mint megkerülni.
papa.49
@back up: a 13.19. re gurulok a röhögéstől ma mindent ver a ,,golyóálló jégeralsó,, ))))))))))))))
Kösz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.