Minden eddiginél több forrás jut a jövő évi költségvetésben a családok támogatására – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin: minden eddiginél több pénz jut a családokra

Fotó: MTI /Kovács Attila

Novák Katalin elmondta:

egyetlen családi támogatást sem vonnak meg, inkább növelik azokat. Jövőre például megint emelkedik a családi adókedvezmény, a kétgyermekes családoknál havi negyvenezer forintra nő; a háromgyermekeseknél százezer forint marad.

Az államtitkár múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, a biztonságos növekedés és a családok költségvetése lesz a jövő évi, minden eddiginél több pénz, 2000 milliárd forintnál is több jut a családok támogatására. A családi adókedvezményekre 355 milliárd forint jut, otthonteremtésre 242 milliárd forintot irányoztak elő – tette hozzá.

Közölte azt is, jövőre 10 milliárd forintot biztosítanak a családbarát szülészetekre.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Némileg ez a "családbarát" intézkedést ellenmond pl.a győri 3 gyerekes anya kilakoltatásának ...egy parkoló kocsiban él 2 hónapja. Amennyit tudni lehetett a hölgyről elveszthette a munkáját, aztán nem fizethette vagy a lakáshitelét, vagy a rezsijét, de pl. az egyik gyereke most érettségizett, a kisebbet kollégiumba adta, hogy tanulhasson, étkezhessen és legyen a feje fölött fedél... tehát igyekezett felelősen gondoskodni a gyerekeiről. Neki mondhatja Novák Katalin, hogy majd mekkora "forrás" jut a családoknak...ő ebből semmit sem fog érezni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nevemnick: Vedd észre, hogy az államilag finanszirozott szülészeteken ez már megvalósult!:))
Celldömölkön hétvégén nincs szülés... igazi családbarát intézkedés!:) A családoknak hétvégén együtt kell lenniük, pihenniük, szórakozniuk kell... tehát ne rohangáljanak csak ugy szülni!:)))
nemfideszes
Jövő évtől megszűnik:
a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége
a mobilitási célú lakhatási támogatás adómentessége
a kockázati biztosítás munkáltató által megfizetett díjának adómentessége
a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentessége
a sportrendezvényre szóló belépők adómentessége
a kultúrautalványok adómentessége
a készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye

Ez az én családom esetében éves szinten mínusz 600 ezer forint. Ezek után csak annyit mondanék dagadék, hogy ott rohadjál meg ahol vagy!
eszegfu
Ha átgondolom, az sem véletlen, hogy a családi kedvezményt emelik és nem a családi pótlékot.
Pl. jelenleg 3 gyerek után havi 660 eFt az adóalap csökkentő kedvezmény, ami azt jelenti, hogy bruttó 660 eFt-ot kell keresnie a szülőknek összesen, akkor tudják csak érvényesiteni... (ez alatt pedig csak egy részét, tehát a támogatás növelése nekik u.ugy nem jelentenek nettó jövedelem emelkedést!) Szerintetek hány család van, ahol a házastársak ennyit keresnek?!
eszegfu
@papa.49: Ahogy mondod! Pl. Ha Semjénnek van 1 milliós havi fizetése, van 3 gyereke (mondjuk még nem 18 éven felüliek), akkor ő 1 mill. minusz 660 eFt, azaz 340 eFt után fizet csak 15 %-os SZJA-t, vagyis pont a legmagasabb keresetü családok tudják érvényesiteni a családi kedvezményt!!!
rosalinda57
@eszegfu: a rendelet hozioi leginkabb ! az atlagemberek nem tudjak kihasznalni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.