7,5 év börtönt kapott első fokon O. Áron, aki Janza Richárd és barátja halálát okozta tavaly a Szentendrei úton. A szerdán meghallgatott szakértők szerint a légzsákoknak esélyük sem volt kinyílni a vétlen fiatalok autójában, és az ütközés után szinte rögtön meghaltak. Azt mondták, ekkora erejű ütközésre egyszerűen nem terveznek járművet. Az ítélet ellen fellebbeztek.

Hét és fél év börtönt kapott a Szentendrei úti ámokfutó, aki részegen okozott halálos balesetet Óbudán – két vétlen fiatal halt meg

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A vádlott házi őrizetből érkezett a tárgyalóterembe, amit hétmillió forint óvadék ellenében engedélyeztek neki tavaly júniusban.

A vád szerint O. Áron tavaly március 18-án éjjel 1 óra 10 perc körül 160 kilométeres óránkénti sebességgel fékezés nélkül hátulról belerohant a Szentendrei úton egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba

- írja a 24.hu.

A harmadik kerületi Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében forgalomirányító lámpák vannak. Itt várakozott két huszonéves fiatal bekötött biztonsági övvel egy autóban, hogy a lámpák zöldre váltsanak – közölte az Index.

Az autóban várakozó 22 éves D. Bálint és utasa, a 22 éves Janza Richárd junior világbajnok kajakos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghaltak.

Az ütközéstől az áldozatok autója az előtte 20 méterre lévő irányjelző táblának, majd a mögötte lévő közvilágítási betonoszlopnak csapódott.

A nyomozás során kiderült, hogy a 29 éves O. Áron kártyázni volt és nagyobb mennyiségű alkoholt ivott.

A 29 éves budapesti férfi ellen halált okozó ittas járművezetés miatt emeltek vádat decemberben.

Hét és fél év börtönt kapott a Szentendrei úti ámokfutó, aki részegen okozott halálos balesetet Óbudán – két vétlen fiatal halt meg

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Perbeszédében ma az ügyész kiemelte, hogy az útszakaszon maximum 70-nel szabadott volna menni, O. Áron azonban az esős idő és a csúszós útviszonyok ellenére is több mint dupla ennyivel ment.

Ráadásul ittasan.

Az ügyész szerint egyértelműen megállapítható, hogy csak a vádlott okolható a két fiú haláláért.

Kiemelte a műszaki szakértők által elhangzottakat, arra pedig részletesen is kitért, amit a védelem forszírozott, hogy miért nem nyíltak ki a légzsákok az ütközés során. Azért, mert a hatalmas becsapódás hátulról érkezett, és megsérült az elektronika.

Az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért O. Áronra halált okozó ittas vezetés miatt.

O. Áron egyik ügyvédje a védöbeszédében azt kérte, hogy a bíró halált okozó közúti baleset okozása miatt ítélje el az ügyfelét.

Azaz hagyja figyelmen kívül az ittas vezetést megállapító szakvéleményeket. Ezt azzal indokolta, hogy eljárási hibák történtek akkor, amikor a baleset után ügyfelétől levették a vért.

A vádlott első fokon hét és fél év börtönt kapott halált okozó ittas vezetés miatt. Emellett véglegesen eltiltották a járművezetéstől.

A bíró határozatában közölte azt is, hogy O. Áron feltételesen csak a büntetés kétharmadának a letöltésekor bocsátható szabadon.

A vádlott, ahogy az első, márciusi tárgyaláson , most sem kívánt új vallomást vagy nyilatkozatot tenni. Az utolsó szó jogán a vádlott nem felmentését, hanem az ítélet enyhítését kérte.

Forrás: 24.hu, Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ez szép!!Ez a tetű olcsón meg úszta.7.5 év jó magaviselettel azt jelenti hogy mâr a következő választáson kint szavazhat!!Ennyit ér két élet???3-4 év???Ja hogy pénzes a családja és mindenkit megvettek! Akkor vegyétek figyelmen kívül a hozzászólâsomat!
Yoda69
Ez dobbenet. Orbanisztanban egy meggyilkolt fiatal elete 3 ev bortont erdemel? De meg annyit se, mert ezt a fideSSes gecit mar 2 ev utan kiengedik. Meddig kell meg ezt turni?
simmering73
Pofátlanul kevés. Aki részegen halálos balestet okoz, mérlegelés nélkül 20 év börtönre ítélném és jogsi végleges bevonásával. Aki megtette egyszer, hogy részegen ül volán mőgé, megteszi legközelebb is ergo nincs helye az autós társadalomba.
telegdilaci
Milyen gyenge törvények vannak,ebben az Országban,ez a mocskos patkány el vette két fiatal Ember életét,akiknek még előttük volt az egész életük! és még az Ügyvédje azt kifogásolta hogy nem lehet bizonyítani hogy ittasan,vezetett! 30-évre zárnám be az ilyen felelőtlen senkiházi,Tetves nagyzási hóbortban szenvedő Rohadékot! gondolkozzon legyen rá ideje hogy mit művelt,de a lelke ne nyugodjon meg soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.