Szerbiába tizenöt, Macedóniába pedig harminc magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába

A közlemény szerint a kontingensek tagjait Kuczik János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában.

A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is – írták a honlapon.

Hozzátették, mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátókészülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingenst pedig még mobil hőkamerával is felszerelték.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – fűzték hozzá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hurrá!!! Itthon rohadt nagy rend és biztonság van!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.