Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a Hatvani Járásbíróság szerdán, első fokon egy nőt és két férfit, akik bántalmaztak egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban – közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Összeverte a család az ügyeletes orvost Hatvanban – megvan az ítélet
Fotó: Pixabay

Puskás Csilla tájékoztatása szerint a három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönnel sújtották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017. április 6-án este a nő és a két férfi egy lázas kisgyermek ellátását kérte a hatvani kórház ügyeletén, ahol hangoskodtak és szóváltásba keveredtek az intézmény munkatársaival. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos felszólította őket, hogy fejezzék be a hangoskodást, és tájékoztatta őket arról, hogy a gyermek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már jártak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyermeket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszatért a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek.

Az orvos ismét rendre utasította őket, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadója ruházatát. Ezt látva a másodrendű vádlott – az elsőrendű vádlott fia – arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült; a két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg a sértett arcát.

A nő, a harmadrendű vádlott az orvos kezeit visszafogva próbálta megakadályozni a sértett védekezését.

A tettlegességnek egy beteg és kórházi dolgozók vetettek véget. Az ügyeletes orvos az ütések következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a bal keze egyik ujjának ficama és ujjpercének szakításos törése nyolc napon túl gyógyult – közölte a szóvivő.

Jelezte: az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás helyett – ugyancsak nem jogerősen – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik – tette hozzá Puskás Csilla.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi az ördögfüle tartott mostanáig? Az ilyen eseteket gyorsított eljárásban kellene tárgyalni és elítélni. Egyre gyakoribb, ha valakinek valami nem tetszik, akkor leüti az orvost, a nővért, a mentőst, a vonat kalauzt, a busz vezetőt, etc. Ja ez nem ellenzéki politikus, ebből nem lehet nagy előadást rendezni. Ezeket nem viszik előzetesbe vezetőszáron, hanem egy év múlva elítélik, aztán jön a fellebbezés, és évekig élnek odahaza kényelmesen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Mi az ördögfüle tartott mostanáig? Az ilyen eseteket gyorsított eljárásban kellene tárgyalni és elítélni. Egyre gyakoribb, ha valakinek valami nem tetszik, akkor leüti az orvost, a nővért, a mentőst, a vonat kalauzt, a busz vezetőt, etc. Ja ez nem ellenzéki politikus, ebből nem lehet nagy előadást rendezni. Ezeket nem viszik előzetesbe vezetőszáron, hanem egy év múlva elítélik, aztán jön a fellebbezés, és évekig élnek odahaza kényelmesen!
Pálinkás Pál
Írjuk csak le nyugodtan,cigányokról van szó...megint nem látom az amnesty,meg a többi here jogvédő szervezet elhatárolódását!!!
Horizont
Ez igazán jellemező a cigányokra. sajnos. Itt lenne az ideje a kórházakban rendet tenni velük kapcsolatban.
Shikari
Van ahová a mentők már nem hajlandóak kimenni csak rendőrrel!
nezelodo
Egy esetnek szem és fültanúja voltam, betegként várakozva a soromra. A háziorvosunk rendelője tele várakozó, előjegyzett beteggel este hat körül, (a rendelés hivatalosan már egy órája véget ért), akkor érkezik a "család". Mit sem törődve az ott várakozó nyolc-tíz beteggel, elkezdték ököllel verni a doki ajtaját. Ő rögtön kijött, de a tempót lassúnak találták a munkában megfáradt új betegek, és imigyen kérték az ellátást: "Mit képzelsz te fa,,,szopó...stb, stb, stb." A doki a meglepetése ellenére megoldotta a dolgot, igaz bemehettek mindenkit megelőzve. Ilyent kevesen, csak a legkiválóbbak tehetnek meg kis hazánkban. Persze mivel abban a körben ez természetes, következmény nincs.
vacsi
" A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos...tájékoztatta őket arról, hogy a gyermek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata."
Van egy népcsoport, akiket külön nem áll szándékomban védeni (nyilván itt róluk van szó), de a gyerekeiket ők is szeretik: Itt csak annyi történt, hogy ha nem velük, hanem egy átlag magyar családdal történik az eset, a gyereket hazaviszik, mert bíznak a sürgősségi orvosban - és otthon akár baj is történhet vele. Erre bőven látunk példát!
A megoldás nem ezeknek az aggódó, és ezért ingerlékeny rokonoknak a megbüntetése lenne, hanem az, hogy a sürgősségin minimum megvizsgálják a gyereket, és úgy küldik tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.