Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a Hatvani Járásbíróság szerdán, első fokon egy nőt és két férfit, akik bántalmaztak egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban – közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Összeverte a család az ügyeletes orvost Hatvanban – megvan az ítélet
Fotó: Pixabay

Puskás Csilla tájékoztatása szerint a három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönnel sújtották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017. április 6-án este a nő és a két férfi egy lázas kisgyermek ellátását kérte a hatvani kórház ügyeletén, ahol hangoskodtak és szóváltásba keveredtek az intézmény munkatársaival. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos felszólította őket, hogy fejezzék be a hangoskodást, és tájékoztatta őket arról, hogy a gyermek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már jártak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyermeket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszatért a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek.

Az orvos ismét rendre utasította őket, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadója ruházatát. Ezt látva a másodrendű vádlott – az elsőrendű vádlott fia – arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült; a két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg a sértett arcát.

A nő, a harmadrendű vádlott az orvos kezeit visszafogva próbálta megakadályozni a sértett védekezését.

A tettlegességnek egy beteg és kórházi dolgozók vetettek véget. Az ügyeletes orvos az ütések következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a bal keze egyik ujjának ficama és ujjpercének szakításos törése nyolc napon túl gyógyult – közölte a szóvivő.

Jelezte: az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás helyett – ugyancsak nem jogerősen – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik – tette hozzá Puskás Csilla.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi az ördögfüle tartott mostanáig? Az ilyen eseteket gyorsított eljárásban kellene tárgyalni és elítélni. Egyre gyakoribb, ha valakinek valami nem tetszik, akkor leüti az orvost, a nővért, a mentőst, a vonat kalauzt, a busz vezetőt, etc. Ja ez nem ellenzéki politikus, ebből nem lehet nagy előadást rendezni. Ezeket nem viszik előzetesbe vezetőszáron, hanem egy év múlva elítélik, aztán jön a fellebbezés, és évekig élnek odahaza kényelmesen!
Pálinkás Pál
Írjuk csak le nyugodtan,cigányokról van szó...megint nem látom az amnesty,meg a többi here jogvédő szervezet elhatárolódását!!!
nezelodo
Egy esetnek szem és fültanúja voltam, betegként várakozva a soromra. A háziorvosunk rendelője tele várakozó, előjegyzett beteggel este hat körül, (a rendelés hivatalosan már egy órája véget ért), akkor érkezik a "család". Mit sem törődve az ott várakozó nyolc-tíz beteggel, elkezdték ököllel verni a doki ajtaját. Ő rögtön kijött, de a tempót lassúnak találták a munkában megfáradt új betegek, és imigyen kérték az ellátást: "Mit képzelsz te fa,,,szopó...stb, stb, stb." A doki a meglepetése ellenére megoldotta a dolgot, igaz bemehettek mindenkit megelőzve. Ilyent kevesen, csak a legkiválóbbak tehetnek meg kis hazánkban. Persze mivel abban a körben ez természetes, következmény nincs.
vacsi
" A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos...tájékoztatta őket arról, hogy a gyermek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata."
Van egy népcsoport, akiket külön nem áll szándékomban védeni (nyilván itt róluk van szó), de a gyerekeiket ők is szeretik: Itt csak annyi történt, hogy ha nem velük, hanem egy átlag magyar családdal történik az eset, a gyereket hazaviszik, mert bíznak a sürgősségi orvosban - és otthon akár baj is történhet vele. Erre bőven látunk példát!
A megoldás nem ezeknek az aggódó, és ezért ingerlékeny rokonoknak a megbüntetése lenne, hanem az, hogy a sürgősségin minimum megvizsgálják a gyereket, és úgy küldik tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.