Összejátszottak a nyíregyházi önkormányzati cég megkárosítására. Nem jogerősen 3 év börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék a megyeszékhelyi NYÍRVV Kft. korábbi ügyvezetőjét és két társát hűtlen kezelés bűntette miatt.  Az ítéleti tényállás szerint B. P. az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt. 2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött a harmadrendű vádlottal, melyről tudta: az abban foglalt munkákat nem végzi el. E szerződéseket az önkormányzat illetékesei részére nem mutatták be, ellenjegyzésük sem történt meg. A szerződésben az önkormányzat részéről kapcsolattartóként a másodrendű vádlottat jelölték meg, aki tisztában volt az előbb említettekkel. Mégis vállalta a kifizetés érdekében szükséges okiratok, teljesítési igazolások aláírását. N. J. 2012 decemberében kiállította a fiktív számlákat és benyújtotta a NYÍRVV Kft.-hez. A vádlott társai a jogszerűség látszata...

Forrás: szabolcsihir.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nem küldtem volna be a cikket, ha ez az egész csak a vádlottakról és a városi cég megkárosításáról szólna de több annál. A másodfokú vádlott, D. P. ugyanis csoportvezető maradhatott az eljárás alatt is és idén májusban hozott egy olyan döntést mely szerint a város egyik ismert lakótelepén négy rozsdás oszloppal akadályozta meg, hogy költözés, sürgősségi mentős ellátás, vagy egy tűzoltóautó gyorsan megközelíthesse a társasház főbejáratát.Történt ugyanis, hogy az önkormányzat pár éve silány minőségű díszlépcsőt építtetett a ház elé melyet senki nem kért de szükség esetén még le lehetett menni rajta autóval. Ez dühítette fel az önkormányzati tulajdonú vállalat nagyhatalmi csoportvezetőjét.

Szerinte öregen, betegen, minden perc számít vészhelyzetben is nyugodtan sétálhatnak az emberek akár nehéz tárgyakat is cipelve, hogy be tudjanak menni a saját tulajdonukba. Tűz esetén is megéghetnek a tíz emeletes házban lakók, míg kiverik az oszlopokat, hogy a tűzoltóautó oda tudjon menni... A kéretlenül odaépített díszlépcső helyett a tragédiákat megelőzendő rámpa kiépítése fel sem merült a nagyhatalmú, sportos, fiatalos hűtlen kezelő csoportvezető fejében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.