Az európai demokrácia megbicsaklott, ezért azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben, az uniós tagállamok állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezve csütörtökön.

A miniszterelnök aláhúzta:

az európai demokrácia azért bicsaklott meg, mert nem azt csinálják az európai vezetők, amit az emberek elvárnak tőlük és amit világosan akarnak.

"Az emberek két dolgot akarnak: az egyik, hogy ne engedjünk be több migránst, egy nagyon erős határőrizetet akarnak. Valamint azt, hogy akik már bejöttek, azokat vigyük vissza" – fogalmazott.

Orbán Viktor: azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak az EU-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2018. június 28-án. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A demokrácia helyreállítása a következő hónapok feladata, amelynek a végére a jövő év elején esedékes európai parlamenti választásoknak kell pontot tennie

- tette hozzá a miniszterelnök.

Mint mondta, a kérdés az, hogy az európai vezetők tanácskozásuk során ebbe az irányba mozdulnak-e el, ugyanis a javaslatok tartalmaznak egyebek mellett például arra vonatkozó elemeket is, hogy a menekülttáborokat az Európai Unió területén kívül állítsák fel. Kijelentette: van esély arra, hogy a brüsszeli megbeszélések az európai demokrácia újjáépítésének irányába mozduljanak.

Mi a demokraták táborához tartozunk. Az európai megoldás azt jelenti, hogy a legfontosabb európai elv alapján oldjuk meg a problémát

- fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, az első számú európai elv és érték a demokrácia. Nem demokratikusan semmilyen európai értéket sem lehet képviselni.

Ahhoz, hogy európai megoldást lehessen elérni, a demokráciát kell újraépíteni az Európai Unióban, és Magyarország készen áll arra, hogy ebben részt vegyen

- közölte a miniszterelnök.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődik Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Forrás: MTI

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Azt a jó kurva fideszes anyádat ám, hogy van pofád ilyent kijelenteni...te aki a saját hazájában leépítette a demokráciát. Utolsó féreg hazaáruló geci. A híveid is azok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Azt a jó kurva fideszes anyádat ám, hogy van pofád ilyent kijelenteni...te aki a saját hazájában leépítette a demokráciát. Utolsó féreg hazaáruló geci. A híveid is azok.
Commenter
@Hellcat: ez tényleg azt képzeli hogy az EU tényleg vevő lesz arra amit ő előbb illiberalizmusnak most meg régivágású kereszténydemokráciának hív? Ha az EU a magyar parlament lenne már lekapcsolták volna a mikrofonját, hogy ne kelljen hallgatni az agymenését. Azt hiszi már péntek reggel van és Kossuth Rádió mikrofonja előtt ül...
Ő ad leckét az EU-nak demokráciából? Ő akit folyamatosan szankcionálnak? Elképesztően pofátlan...
Aki Én
@Shikari: 15:00 Első lépésként megvonják a támogatásokat...
Húúúú, de kibaszott buta vagy :(
Commenter
@Aki Én: a magyar kisGömbö(c) (s)...a világ mindjárt nem kellene neki?!
emerencia
Először talán méltóztatna őfensége a saját hazájában helyreállítani a demokráciát. Pl. a lakosság életéről ne egy önkormányzati tulajdonú vállalat hűtlen kezelés miatt vád alatt lévő csoportvezetője döntsön egyszemélyben, önkényesen.
propeller.hu/itthon/3361119-letoltendot-kapott-nyirvv-kft-volt-vezetoje?all#c2199287
Yoda69
Magyarul illiberalis demokraciat akar egesz Europaban. Ennek teljesen elment az esze. Elobb lesz Union kivul, mint hogy oda is atvigye azt a fertot, amit mar itthon elterjesztett.
Commenter
@emerencia: "Először talán méltóztatna őfensége a saját hazájában helyreállítani a demokráciát". nem fog méltóztatni...
papa.49
Az európai demokrácia köszöni jól van míg te csutigörény nem kutyulsz bele, a demokrácia a te olvasatodban azt jelenti ami ma itthon van !!! Két ember beszélget az utcán mát csoportosulásnak számít !!!
Egy biztos te ,,telefosott zokni,, biztos nem leszel SOHA EURÓPA VEZETŐJE, mert ott nincsenek agyhalottbudifülkeforradalmárok !!!
nevemnick
Ennek állandóan zsebhokizni kell? Vagy tetűje van?
CsipkeRózsa
Orbán nem tud helyreállítani, csak rombolni. Szerencsénkre, Európában demokrácia van, nem kell helyreállítania azt.
Peller Anikó
Ezt az arcátlan állatot, ez a betegliberális vadember azt hiszi a franciáknak, svédeknek meg a németeknek majd ő mondja meg mi a demokrácia. Aki már rég belebetegedett a harácsolásba és csupa hülyékkel veszi körbe magát. Csak rá kell nézni sziszikére és kész a diagnózis, idióták gyülekezete.

Lopni nem elég ám fiúk, hiába ezt tanultátok otthon.
Sziszifusz
@nevemnick: 15:45
Szerintem, a kényszeres mozgását, kezének elrejtésével igyekszik leplezni.
Commenter
@nevemnick: esetleg inkább kezdődő Parkinson kórja mint annak bizonyos másik vezérnek...
Qqberci
"azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában – jelentette ki Orbán Viktor"

Akkor sürgősen mondjál le, s*ggfej!...
CsipkeRózsa
@Shikari: ma, 15:36

Magyarországon illiberális diktatúra van.
JAJMÁR
Amúgy kíváncsi lennék rá, milyen a "helyes" demokrácia orbániában?
Jaj, de kevés közös szavunk maradt mára, talán az a legnagyobb probléma kis hazánkban, hogy ugyan azonos szavakkal, mégis más nyelven beszélünk. Hogyan is érthetnénk meg egymást? Európában pedig ez hatványozottan igaz.
Commenter
@CsipkeRózsa: vagy éppen ún."régivágású kereszténydemokrácia"...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Hellcat: Ezt szebben én sem bírtam volna megfogalmazni, totál igazad van.
F_Viktor
Ezt meghallva, elolvasva mekkora beteg elmének tarthatja a többi kormányfő ott Brüsszelben.
tudode
Egyáltalán amióta NEM a faterját KONFRONTÁLJA, na azóta, mióta KIENGESZTELTE egy bányával. Ugyan a fater AGYONVERTE egy szál tulipán lenyúlásáért, de a BÁNYA még mindig OSZTÓDIK!
.
Ki tudja HÁNY FA lett az áldozata az után, miután LEGALÁBB a hadarásról leszokott, és OLVASNI megtanult úgy, hogy NEM IS tudja kik hallgatják TÁTOTT SZÁJJAL a haqdováját!
.
Ahányszor olvasgatott, talán EGY KÉZEN megszámolható hány alkalommal NEM MONDOTT olyan baromságot, amin aztán MIKÖZBEN FELÉPÍTETTE ilyen, olyan úton SZEMÉLYES "boldogulását" az ETETŐJE be nem állt!
.
A FELTŰNÉSI VISZKETEGSÉG is betegség, megfűszerezve egy kis skizoféniával.
.
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo
-

.
Ettől olyan SPÉCI az egyénisége!
kereső
Maaaaaaaaaaaaargit! Nóóóóóóóóóóóórmális?
Gauntlet
Ő beszél? akik bebetonozták magukat?
akik konzultációval, plakáterdővel hergelik a népet?
simmering73
Végre egy épkézláb gondolat. Kezdjük mindjárt Magyarországgal. Takarítsuk el a fideszmaffiát, hogy a haza fényre derüljön.
Sámannus
Valójában mindennek az ellenkezőjét csinyájja, a szarházzy. 200éves intézményt is szétveri, mert ezt is kinézték a maffiózó haverjai.
Már évekkel ezelőtt látszott, hogy a tudást és a történelmünket sem tiszteli ez a hazaáruló.
cs.n.
Pont ő dumál demokráciáról, ami neki csak annyit jelent, hogy négyévente szavazás van, utána kuss legyen mindenkinek, azt csinál, amit akár. Esetleg néha bedob valami patyomkin-konzultációt a látszat kedvéért, hogy őt aztán milyen nagyon érdekli a zemberek véleménye.
kereső
Komolyra forditva a szót.Orbán elinditotta frontális támadását az európai demokrácia ellen.Kampány van! Most kell/kéne nagyon észen lenni az európai államok vezetőinek-mert tudniuk kell,hogy amit orbán mond annak mindig az ellenkezője igaz.Orbán nem demokrata,talán soha nem volt az.Szóval- vigyázzatok!
Zeta
Na itt a baj nem kevés!
Itthon is lesz vajon demokrácia?
Commenter
@kereső: ezt ígérte a miniszterelnöki "székfoglaló" beszédében is májusban. Majd ő az Uniót is a maga képére formálja. El is kezdte...ez? áldemokrata volt maximum!
Equus1
véget kell vetni a lopásnak. Ne legyen több terménylopás, markec, besurranás, baromfilopás, rablás, betörés - mondta a cigány és elégedetten hátradőlt a lopott karosszékben.
Eladott Ország
Ennek a kancigánynak minden ráfér a pofájára.
babp1982
Ez a mocsok nem semmi ennek a fő”gecinek,, már nem is vastag bőr van a pofájàn hanem páncél lemez! Hogy a telerakott jó annyába mer ez a szar alak demokráciáról ugatni amit ő hozna helyre mikor Európában diktátornak van elkönyvelve!
babp1982
Na a két mínusz IQ seggnyalonc is megszólalt-:)))) halacska meg síkagyú elvtárs-:)))))))))))))
kereső
Die Welt

Angela Merkel bocsássa el Horst Seehofer belügyminisztert – erre szólította fel a vezető jobboldali konzervatív német lap a kancellárt. A kommentár megállapította: Merkel szinte kiúttalan helyzetben van, itt az ideje egy felszabadító csapásnak. El kellene bocsátania Horst Seehofer belügyminisztert, és meg kellene kockáztatnia, hogy szakít a CSU-val, és a legjobb megoldás új választások kiírása lenne.

Seehofer még nem tudja elképzelni, hogy Merkel megkockáztatja-e a szakítást a pártjával, de a kancellár felhatalmazásairól szóló jogszabályok ezt lehetővé teszik. Jó lenne, ha Merkel lassan elkezdene barátkozni a gondolattal, hogy elbocsássa renitens belügyminiszterét, és a többi párttal olyan új szövetséget kovácsoljon, amelynek Európa fontosabb, mint az új nacionalizmus. Csak siránkozzon a CSU, az AfD és a Balpárt ellenzékben. „Stabil, Európa-párti szövetsége van szükségünk” – írta a lap.

Bajorországban október 4-én tartják a tartományi választást. Amióta az AfD bejelentette, hogy levadássza a többi pártot, a CSU pánikban van, és úgy érzi, hogy az AfD választóinak kegyeit kell megszereznie, és ehhez lerombolja Merkel menekültpolitikáját. Szégyenletes, és tovább nem tűrhető el az a mód, ahogyan Seehofer és követői most már sorozatosan lejáratják a kancellárt. Nem válik a CSU-nak sem hasznára, ahogyan azt a felmérések máris mutatják. Lehet, hogy Merkelnek távoznia kell, de akkor mennie kell Seehofernek és renitens bajor-berlini csapatának is.

Horst Seehofer – Markus Söder, bajor tartományi miniszterelnöknek, a CSU meghatározó figurájának megbízásából – tűzveszélyes, buta izmozást folytat. A fő vitapont, a máshol már regisztrált menekültek visszafordítása a határon, már ma is működik, ám a vita életben tartásával mindkét uniós pártot veszélyezteti. „Angela Merkelnek át kell vágnia a gordiuszi csomót, és vissza kell vágnia a bajor oroszlán karmait. Kancellár asszony, bocsássa el a belügyminisztert” – szólított fel a kommentár. A szerző szerint a legjobb...
kereső
l

„Angela Merkelnek át kell vágnia a gordiuszi csomót, és vissza kell vágnia a bajor oroszlán karmait. Kancellár asszony, bocsássa el a belügyminisztert” – szólított fel a kommentár. A szerző szerint a legjobb megoldás új választások kiírása lenne. Ez ugyan alighanem erősítené az AfD-t, de így is maradna bőven elegendő koalíciós lehetőség az AfD-vel való szembeszálláshoz.

Európának közös menedékpolitikára van szüksége, és ennek a másik oldala az, hogy keményen meg kell vonni a pénzt attól, aki cserbenhagyja Németországot, Olaszországot és Franciaországot a menedékkérelmek ügyében. A szolidaritás nem egyirányú utca, „nem Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország kifizető helye vagyunk, ha ezek az országok nem vállalnak semmit a menekültügyben. Az engedékenységnek ebben nincs helye” – írta a lap.

A külső határok megerősítését mindenki akarja, ehhez tehát ki kell építeni a megfelelő létesítményeket, és azoknak az országoknak, ahonnan a menekültek jönnek, megnövelt pénzügyi ösztönzéseket és fejlesztési segélyeket kell adni. Ez a munka már folyik, fel kell azt gyorsítani – követelte a lap.

WELT.DE
Koalitionskrise: Frau Merkel, entlassen Sie Horst Seehofer! - WELT
Edmond Dantes
Hát ez olyan,mintha egy magyar sarki kurva jó erkölcsre akarná tanítani Európát.
mariaberta
Na azt mi is szeretnénk, nem elég csak dumálni!
reseva
Melyiket? az illiberálisat vagy az őskeresztényt?
reseva
Melyiket? az illiberálisat vagy az őskeresztényt?
karma1
Azert neha fogalmazhatna germanizmusok nelkul is, vagy legalabb erre biztathatna az ot korulvevo firkaszokat is.
Ha pedig nem tudna, akkor csakis miatta epul le a demokracia Europa-szerte, dehat nem hibaztatom: a Soros osztondijas oxfordi tanulmanyait se fejezte be, pedig az csak par honap volt.
namihami
Szegény Viktor, egy hibàd van csak. Az a végtelen önbizalomhiány.
Szörnyű lehet ekkora kisebbségi érzéssel együttélni.
karma1
Hiaba, no. Okos ez a magyarok miniszterA'lnoka: nagy szabadsagharcos o, aki egy szal karddal is akar, de nekimegy a Zunijonak, meg mindenkinek.
Bizony, az a rengeteg migrans, aki hetente betor a magyar honba, azokat vissza kell am szoritani, azzal a rettento eros hatarvedokkel, akiket a jolelku hataron elo emberek etetnek, adnak nekik takarot, meleg ruhat telen, es amelyik hatarvedelmet eppen orban oszlatta fel anno.

Ertem en ezt a bolcs, okos szabadsagharcot, hisz Don Quijote is nagy lovag volt az o Sancho Panzajaval meg Rosinantejaval egyutt.
Akkor ha jol erterm, ezen a heten a pentek reggeli agymenese brusszeli mikrofonok es fuggetlen - amde ertetlen - ujsagirok elott zajlott le, es amikor majd hazajon a mi miniszterA'lnokunk, akkor azonnal elkezdi kisoporni azt a mar majdnem 50 ezres + 1300 + 237 migrans-tarsulatot, akiket pont o fogadott be az "emuttnyo'ceves" uralkodasa alatt.

Ennel ugyesebb modszert el sem lehetne kepzelni: eloszor hasznalja, eltunteti a letelepedesi kotvenyes migransok penzet, amikor meg aktualissa valna a 300 000 euro + kamat + hozam visszafizetese identol - akkor inkabb fog egy karabelyt, es szabadsagharcos modjara kikergeti oket az orszagbol - mert micsoda dolog az, hogy kerik vissza a penzuket ezek a sopredekek?
Ugyes ember o, akarki meglassa...
egyvandor
Gorbán most Európa demokráciájárol hablatyol. Hümm! A manyup pénzről már hallgat.
csipetke
@Commenter: 16:24 ...vagy már csak ennyiből áll a szexuális élete.Kár,hogy nem jár villamossal,mert a zsebesek besegítenének neki...:)
egyvandor
Gorbán abban bízik, látván hogy nálunk mindenkit hülyére lehet venni, mindenkit a hatalom alá lehet gyűrni, megerősödnek, erőfölénybe kerülnek a hozzá hasonló hatalom imádó férgek. Ha sikerül is abból nem lesz stabil, békének kedvező állapot. A demokrácia minden pillanatban veszélyben van amikor ilyen idióták vannak valahol hatalomban.
Nessy
Orbán érdekében is szót emelhet Krisztus Istennél:
"Bocsáss meg neki Atyám, nem tudja mit beszél"!
nezelodo
Biztos az illiberális demokráciát akarja a többi tagállamban is, hogy aztán küldhesse a többi százlábút is a családjából kifosztani őket.
ila51
nem csoda ha a sűrűn emlegetettek közt van , de leginkább az anyja
terlasz
Orbán a demokrácia védelmezője. Na, ehhez pofa kell! Neki van ilyenje.
nevemnick
@Eladott Ország: Jó! :D
(Nem is tudtam, hogy már van olyan hasbeszélő bábú, amit a fütykösével irányítanak...)
Desischado
Mindig elképedek, hogy van még ennél is lejjebb fideszéknél. orbán és a demokrácia?! Azt sem tudja, hogy az mi! És jelzem, máris lehet kezdeni a demokrácia építését, elsősorban nálunk!
Dr plágium
Nem mondja komolyan, illetve az orbán féle demokráciára gondol.
Az pedig nem demokrácia.
szép új világ
Ez totál hülye! Menjél Grazba, Te rohadt csuti patkány és vissza se gyere. Ha megszabadul tőled az ország, már is lépet egyet a demokrácia irányába.
kereső
@Nessy: az a baj,hogy nagyonis tudja.Nagyon nagy problémánk,hogy akinek ,akiknek kellett volna nem vették komolyan -és nem figyeltek oda.Pedig igy utólag látva a dolgokat-mindent elmondott jó előre.Az értelemezők!!,meg nem értették-vagy nem akarták érteni,mert gyurcsány...Elszabtuk...
Jozefina
Talán itthon el is kezdhetné!!! Jó példát mutatva!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Sargentini nem itt él, nem "élvezi" úgy a diktatúrát, mint mi.
Eladott Ország
Az viszont az eszelősség felső határát súrolja, hogy Orbán Viktor fogja demokráciára tanítani Európát, és plánesőt ő fogja azt visszaállítani. Az elvetélt jogász, akinek az emberi jogok egyszerű handabandák, akinek a demokratikus jogállam általa történő lebontásáról csak az ócska sorosozásra futja, akinek a média sokszínűsége azt jelenti, hogy minden csatornán tolják ugyanazt a büdöstalpú, hazug pártpropagandát, aki már nem csak hogy futva menekül a nyilvánosság elől, de immár ki is zárja a nyilvánosságot a közpénzekkel elszámolni nem hajlandó politikai elit (elit a nagy büdös francot) mocskos ügyleteinek megismerhetőségéből, aki számára nincsenek politikai ellenfelek, csak ellenségek, és aki a kibaszott nagy demokrácia nevében évek óta nem hajlandó válaszolni egyszerű, közérdeklődésre számot tartó kérdésekre. Ez a lény ugat demokráciáról, akinek minden megmozdulása a demokrácia tagadására épül.
black up
Azért a primitív zsebre dugott kéz megvolt.
Hozta a paraszt a formáját.

A demokrácia leépítő a demokrácia megújulásáról beszél.
És hagyják neki.
Van ennél lejjebb?
black up
Én mindig komolyan gondolom.
Amikor viccelek, akkor is.
Bocsánat!

Qrva sokszor viccelek, de ez fekete humor, és nem mindenki érti.
De ezt az ipart csak így lehet mívelni.
Csúnyán szépen.
Eladott Ország
@durbincs: Húzzatok el innen a picsába, az orosz gulágra. Baszódjatok meg!
CsipkeRózsa
@Shikari: Véletlenül nyomtam egy tetszik kezet.
Macskaszem
"Orbán Viktor: azt szeretnénk, hogy helyreállítsuk a demokráciát Európában"
Elég hülyén hangzik a Gecitől, aki saját hazájában páros lábbal tiporja a demokráciát.
evacica
Na ehhez aztán pofa kell! Orbán szájából ezt hallani, több mint nevetséges! Hiába ennek az embernek minden ráfér a képére! Ő aki folyamatosan építi le az országban a demokráciát mer ilyet kijelenteni, tényleg felháborító! Bár Mo. lenne olyan demokrácia mint Európában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.