A férfi még tavaly áprilisban tört be egy nyírturai házba, ahol súlyosan bántalmazta az ott élő 84 éves asszonyt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi előzetes letartóztatása alatt egy börtönőrre is rátámadt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy 42 éves férfit, aki 2017 áprilisában betört egy nyírturai házba, majd olyan súlyosan bántalmazta az ott élő 84 éves asszonyt, hogy az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Nem jogerősen, de életfogytig tartó fegyházra ítéltek Nyíregyházán egy rablógyilkost

Fotó: pixabay.com CCO

A férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság – írta Sterné Deák Andrea.

A közlemény szerint R. R. 2017. április 7-én késő este az idős asszony házának bejárati ajtaján az üveget betörte, majd kinyitotta a belülről kulccsal bezárt ajtót. Az egyedül élő 84 éves asszony a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a támadó azonban ezt megakadályozta.

Egy széklábbal többször megütötte a nőt, majd egy késsel negyvennégyszer megszúrta. Az idős asszony a helyszínen meghalt. A férfi egy vadásztőrt és ezer forint készpénzt zsákmányolva hagyta el a házat.

A férfi előzetes letartóztatása idején rátámadt egy börtönőrre, ezért a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is elítélte.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Már megint szemérmesen R.R. .Miért nem lehet kiírni ,hogy Raffael Rómeó ? ( egy brutális rablógyilkosról beszélünk ...)
emerencia
Mi itt városon sorban építtetjük be az acélajtókat biztonsági zárral. Ötvenes falusi ismerősöm a minap mesélte, hogy ő nem is szokta bezárni a bejárati ajtót, ha otthon van egyedül. Úgy gondolja, hogy őt ott falun nem érheti baj.

Nem volt a néninek egy hozzátartozója, gondozója vagy valaki aki egy rácsot szereltetett volna az üvegre? Miért nem volt a néni nyakában egy pánikgombbal ellátott készülék? Egyszer egy betörő le akarta venni az egyedül élő kilencvenes rokonom ajtaját. Rákiabált a fiatalemberre, aki elszelelt. A kihívott rendőr javasolta, hogy szereljen fel egy fadarabot az ajtajára megakadályozandó a hasonló eseteket. A szomszéd azonnal felszerelte, ő pedig belátta, hogy nagyobb biztonságban lesz a lányánál mint egyedül.

Remélem, hogy a gyilkos örökre ott fog rohadni egy szigorú börtönben!!!
Commenter
@emerencia: van még olyan aki a mai világban egy percre is nyitva hagyja a kaput az ajtót? Falun is van bűnözés...Hevederzár, ablakra rács? ez a minimum, és nem csak annál aki egyedül él. Az ítélet még nem jogerős, de remélem másodfokon nem enyhítik.
1000 Ft? Ennyit ér egy élet... :((( és ez nem az első ilyen eset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.