Strand és gyógyfürdő épülhet Budapest VIII. kerületében a volt józsefvárosi pályaudvar területén, a koncepciótervek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas.

A fürdő létesítésére vonatkozó terveket csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros fideszes országgyűlési képviselője, volt VIII. kerületi polgármester, Sára Botond (Fidesz-KDNP) kerületi alpolgármester és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Strand és gyógyfürdő épülhet a volt Józsefvárosi pályaudvar területén

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/OsvátA

Kocsis Máté közölte: a strand a volt pályaudvar területén létrejövő szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik része lesz. A standberuházás túlmutat a kerület határain, hiszen a belső pesti kerületek lakói is használhatnák a közelükben felépítendő létesítményt – tette hozzá.

Szólt arról, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor nekikezdtek Józsefváros újjáépítésének, még álmodni se mertek arról, hogy szabadidős funkciók bővítéséről is gondolkodhatnak majd. Egy rossz állapotban lévő kerületet vettek át, és az első legfontosabb feladatok között szerepelt a közbiztonság javítása – mondta, hozzátéve, hogy a területen jelentős sikereket és eredményeket értek el a rendőrséggel közösen.

Emlékeztetett arra is, hogy elindították a Józsefváros újjáépül programot, amelynek keretében közintézmények, közterületek és lakóházak újultak meg. Évente több mint egymilliárd forintot biztosítanak lakóházak, társasházak felújítására – közölte a volt polgármester.

Kocsis Máté a jövő vasárnapi időközi kerületi polgármester-választásról szólva azt mondta: bízik abban, hogy olyan polgármester választanak, aki az említett fejlesztésekben gondolkodik, folytatja az újjáépítési programokat és figyel a közbiztonságra, szemben Győri Péterrel, akinek a programja szerinte nem illik bele az elmúlt tízéves folyamatokba.

"Nem szeretnénk, hogy ha Győri Péter újra hajléktalantanyává változtatná Józsefvárost, (...) idecsábítaná a drogosokat, ahogy azt tervezi", és nem szeretnénk, ha a városvezetés bevándorláspárti lenne – fogalmazott Kocsis Máté, kérve a kerületi lakosokat, hogy ezért a jövő vasárnapi választáson Sára Botondot támogassák.

Sára Botond elmondta, a vizsgálatok szerint a terület alkalmas arra, hogy ott fürdő létesüljön, és a felmérések szerint ezt tízből hat józsefvárosi támogatja.

Kérdésekre válaszolva közölte, a beruházás előtt a területet rekultiválni kell, a kútfúrás a becslések szerint 200-300 millió forintba kerülhet, ehhez a terveik szerint állami segítséget kérnek majd.

Szőke László elmondta, hogy készült egy hévízbeszerzési szakvélemény, amely szerint az ottani víz összetétele nagy valószínűséggel hasonlít a városligeti Széchenyi fürdő alatt lévőhöz. A koncepciótervek szerint a fürdő egy 2,7-3 hektáros területen lenne és épülne egy 5800 négyzetméteres gyűrűformájú épület.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ragyogó kilátással a Sorsok Házára...
papa.49
Mátékislány menjél már este sötétedés után végig a Leonardo utcán vagy Tömő utcán egyedül, a ,,közbiztonság,, okán !!!
namihami
Hiányolom a tervrk közül a fűtött focipályát és a kapcsolódó fociakadémiát.
Anélkül ez és bármely beruházás max. félkarú óriás lehrt csak.
ila51
@papa.49: ..a Tömőn még nappal sem bírna , felújítanak , minden el van kordonozva , tiszta labirintus az egész
egyvandor
A récsölnek építünk közpénzől egy fürdőt. Rendkívül jó propaganda fogás. Ötvözve a hajléktalanokkal és migráncsokkal való ijesztgetéssel. Így jól el lehet adni a polgi választások előtt.
papa.49
@ila51: De említhettem volna bármelyik mellék utcát az Üllői út és a Baross utca között

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél