Azért gyengül a forint, mert most nem vagyunk jó befektetés EURHUF árfolyam napi alakulása 2018-ban Lehet agyalni azon, hogy mégis miért gyengül a forint, miért minket vesznek elő megint a spekulánsok, amikor a magyar gazdaság fundamentumai alapvetően rendben vannak, de erre a válasz piaci, befektetési szempontból elég prózai. Elég egy pillantást vetni arra, milyen reálhozamot kínál Magyarország egy forintban befektető külföldinek, és máris elég tiszta képet kapunk arról, hogy miért nem állnak sorba a forintos eszközökért. A szemléltetéshez azokat a régiós országokat választottuk ki, amelyek saját pénzzel, így önálló monetáris politikával rendelkeznek. Összehasonlításképp ábrázoltuk mellettük az USA és az eurozóna reálkamatát is, hogy lássuk, milyen kockázatmentes hozamot nyújtanak azok a térségek, ahol tudjuk, hogy a leginkább biztonságban van a pénzünk. A reálkamatok kiszámításánál 2019 első negyedévének inflációs várakozásait vettük figyelembe: az akkorra becsült...

Forrás: g7.24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Jajistenem, Kircsi ur, hat hogy mondhat ilyet? Hat a mi gazdasagunk az egekben hasit, szinte nulla a munkanelkuliseg, az osszeszerelo uzemek hasitanak, mint allat, kuszaszem va'llig turkal az allamkasszaban, alacsonyak a kamatok (na persze erre melyik jozan befekteto akarna rarepulni?), hat mi ez a gyengelkedo forint?
Szoval ennyike...Erdemes lenne elgondolkodni erosen a jovo evi koltsegvetes granitszilardsagu szamain, a GDP novekedesen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Jajistenem, Kircsi ur, hat hogy mondhat ilyet? Hat a mi gazdasagunk az egekben hasit, szinte nulla a munkanelkuliseg, az osszeszerelo uzemek hasitanak, mint allat, kuszaszem va'llig turkal az allamkasszaban, alacsonyak a kamatok (na persze erre melyik jozan befekteto akarna rarepulni?), hat mi ez a gyengelkedo forint?
Szoval ennyike...Erdemes lenne elgondolkodni erosen a jovo evi koltsegvetes granitszilardsagu szamain, a GDP novekedesen...
Nessy
@karma1: Jóval 300 forint alatti euróval terveztek! Ha jól emlékszem 210 forint körül.
Egy biztos, hogy egy importáló cég naponta sok ezer forintot bukik.
És miután mi import orientált ország vagyunk, az egész ország iszonyú sokat bukik naponta. Igaz, az MNB tud majd venni még egy két kastélyt, pár műkincset etc. az árfolyam differencián.
relatív
Látható, hogy egy megjelenő problémára ( enyhe kifejezéssel élve ! ) a nagy kúsza-szemű mágus nem találja a megoldást. Pedig iskolákat állítottak fel agyrémei terjesztésére...

Ennek az elmúlt 8 évnek hatását - mely több rétegű - nagyon nehezen, és nem rövid idő alatt lesz lehetőség ( ha egyáltalán lehetséges ) az országnak a későbbiekben ' kinyögni ' !

Manapság már mindenki érezheti a hatását, de az emberek még valami pálinka hatása alatt lehetnek többségükben, mert nem tesznek ellene semmit !
verőce21
@Nessy: (23:14) Nem "Jóval 300 forint alatti euróval terveztek!" Ekkora rizsát ne írj még a propi is elpirul belé! :)
A kormány 311 Ft-os euróval tervezte a jövő évi költségvetést.
karma1
Azert jo lenne tudni, hogy ez a 311 Ft-0s euro hol talalhato a tervezetben... Erdekes modon atbongesztem a legmervadobb Portfolio cikkeket, tablazatokat, es azokban nem szerepel ez az szam...
papa.49
Tökmindegy mit ,,terveztek,, megint a szokásos jött be, a pénzpiac a Lajtán túl nem szartolcsy kvalitású emberek működtetik, és látják ide nem szabad befektetni , PONT !!!
Amíg ez a tökéletlen banda garázdálkodik a pénzzel itt nem is lesz változás !!!
Az államadóssági ,,TERVET,, se sikerül tartani, a fiúknak, a féktelen harácsolásuk miatt !!!
Ezért megint jön egy, két koki !!!
advocat
Szóval. Javul a forint, a venezuelai pesohoz képest.

Ha ma, 330 körüli a forint, akkor nem én szitkozódom, hogy jól kitoltak velem, nyaralás előtt, meg drágább lesz az akármi (tej, liszt, autó, stb.). Ez is egy ok, de - szerintem - nem ez a lényeg.

Mert az importra termelők (Audi, Mercedes, gumiipar (nem az!), fék (Bremse), meg a fene tudja még mik) exportja - mert már nem mi építjük be - azért a gyártó forintot kap. És nem mindegy, hogy mennyit. Nem 300-at, 330-at! És ezután adóznak, forintban! Hiány van? Vagy minden pénz jól jön. Kipótolják az adók, amiből még Bözsi utalványra is jut választás előtt! Meg vietnámi kórházra, meg erdélyi akármikre.

Te fizetsz mindent. Bizony, a 27 % áfából erre is jut, bőven! Máshol miért 10 % az élelmiszeré (általában) és 20 % az iparcikk, és ebből is fut sok mindenre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.