Kovács Zoltán korábban a jegybankra mutogatott a helyzet miatt, a bank azonban hárít és duzzog.

Elértéklenedő forint: Matolcsyék nekimentek a kormányszóvivőnek

A napok óta haldokló forint ügyét Kovács Zoltán kormányszóvivő sem hagyta szó nélkül, sajtótájékoztatóján azt mondta, nem zárják ki, hogy spekuláció zajlik a háttérben, de az ügyben az MNB tud cselekedni.

A hvg.hu szerint az MNB igen furcsa közleményben reagált – mintha a helyzet miatt némi feszültség kezdene kialakulni a kormány és a jegybank között –, azt írták, nem osztják Kovács Zoltán véleményét, az MNB pedig

sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni.

A közleményben egyúttal leszögezték: az MNB elnöke a Költségvetési Tanács tagjaként folyamatosan tájékoztatja a kormányt a makrogazdasági környezetről és annak változásairól.

Az MNB elsődleges célja törvényi mandátumának megfelelően az árstabilitás elérése és fenntartása. Álláspontját a monetáris tanács a múlt héten ismertette közleményében és a hozzá kapcsolódó inflációs jelentésben

- tették hozzá.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube, TV2

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Most még egymásra mutogatnak aztán egyeztetés után szépen karöltve együtt rámutatnak a Sorosra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Mégiscsak eltolcsi lesz a hibás!!! ??
karma1
@Jozefina: Jaj, jaj, ugy izgulok,... Hat hol fognak talalni meg egy olyan ratermett embert, aki ilyen jol vezetne el az MNB-t?
Es hat a vajna papi se tud most hirtelen leakasztani penzt a potrohos oriasi igenyeit kielegiteni...

Talan ha e3gy picivel tobb kek fankot sutnenek ott a Belvarosban a timcsike fankozojaban...
Asszem, azon tudnanak fogni nehany forintot naponta...:o))
Mert aki a kicsit nem becsuli,...
nezelodo
Ajaj, nekimentek a kopasz CEU reklámnak a kuszaszemék! Alighanem kezdődik, csak megint mi szívjuk meg! Nem baj majd jön Orbán és kihirdeti mekkora siker a forint zuhanása is.
Nessy
@nezelodo: Egy import orientált esetében a forint zuhanása a gazdaság nagy részére nézve katasztrófa. Az, hogy minden drágább lesz, a több milliós jövedelem mellett nem számottevő tényező.
Viszont jól jár az MNB. legalább is egy darabig.
Igazad van. nem csodálkoznék, ha holnap egy másik szócséplő bejelentené, hogy az alacsony forint élinkíti a gazdaságot, csökkenti az inflációt, és jót tesz az egészségnek!
Hellcat
Most még egymásra mutogatnak aztán egyeztetés után szépen karöltve együtt rámutatnak a Sorosra...
nezelodo
@Nessy: Jót tesz az egészségnek, ha netán megtanul számolni (a tegnapi tejföl árát kivonni a maiból), és gutaütést kap az áprilisban kilóra megvett szavazó.
tulipan
Már kiloptak mindent, lehet vállrÁndítva közölni: "Ez van'"!!!
papa.49
A szokásos senki nem hibás a kontárok közül csak az Unió, meg a Soros, meg a bantu néger Afrikában!!!
Az meg se fordul a tökfejükbe BEÉRETT A BALFASZSÁGUK EREDMÉNYE !!!
Yoda69
Kovacs Zoltan termeszetesen Sorosra celzott, amikor spekulaciorol beszelt, csak nem mondta ki a nevet. Viszont a jegybenk, amely valoban spekulal a forinttal (shortolja azt) magara vette - felreertesbol. Gondolom ma jonb majd a helyreigazitas, immar Sorosra mutogatva,
Eladott Ország
"Az MNB elsődleges célja törvényi mandátumának megfelelően az árstabilitás elérése és fenntartása." Sikerült! Akkor Kuszaszemnek már le sem kell mondania és az illetékeseknek nem is kell kezdeményezni az alkalmatlansága miatti lemondatást.
tulipan
@papa.49: Már úgyes elraboltak mindent, nem mindegy???
tulipan
@nezelodo: Hidd csak el, az nem kap gutaütést, inkább alázatosan csontig nyalja a hájas seggeket!!!
kokopelli
@Eladott Ország: ...és akkor mit csinál a "piros pontjával" a kipuffogója fölött?
Leadja a portásnál,ha kirepül a bársonyszékéből?..egyébként a "hírvivőt" kell
karóba húzni,mert ők még a középkorban élnek!! ;-))
Rockxy
Csak le kéne feküdni brüsszelnek, és máris erősödne a forint.
cikicakk55
Talán nem kéne milliárdokat költeni az MNB berendezéseire. Egy ilyen silány munkát végző intézménynek teljesen megfelelne a használt piacon árult szőnyegek és bútorok is. A festményekről nem is beszélve. Amit Matolcsy már elköltött ilyen semmi szükség kiadásokra,abból jó pár kórház felszerelését és munkaerő gondját helyre lehetett volna hozni. Annak azért örülök,hogy az ellenzéki pártok után, a kormánypártban is megindultak az egymásra mutogatások. Lázár után lassan Kovács is pakolhat. Kérdés, hogy a pohos haza térte után melyiktől tart jobban,illetve melyik hozza a több lóvét a családnak.
Peller Anikó
Ja, 8 %-ot romlott a forint egy hét alatt, ezek a napi árfolyammozgások.
namihami
Nyugi, egy darabig még b@sztatják egymást, aztán jön a vezérütü, szétcsap köztük és máris kitör a szinkron.
Fradigege
Érdekes az MNB hiszti. Semmi rosszat nem mondott rájuk. Annyira fusztráltak, hogy mindenre ugranak. Félrehallanak. Nem baj, ha nyírják egymást. Azt a zsírmore bepipul és picsán rúgja a kócosszemű gnóm matolcsyt. Rohad szét ez az egész.
Peller Anikó
@Fradigege: kezdenek beérni a hazugságok.
papa.49
Régi mondás, nem teljesen igaz a mostani helyzetre de részben igen ,,a forradalom (a budifülke) felfalja a gyermekeit ,, !!!
papa.49
@tulipan: Nem mindegy le kell csapni mindkét kezet a tolvajnak !!!
Nessy
@papa.49: Az ötlet jó. Fellendül a műkéz gyártás. Legalább egy kézre szükség van a gombnyomogatáshoz, meg a bankkártya használathoz!
papa.49
@Nessy: Nyomogassák az orrukkal )))))))))))
CsipkeRózsa
@cikicakk55: Sorold hozzá a több értékes ingatlan megvásárlását is.
Yoda69
@Rockxy: Hulyeseg. Mi koze Brusszelnek a forint arfolyamahoz? Kuszaszemnek kellene igazitani az alapkamaton es maris helyreallna a rend. Mar az USA-ban is magasabb az alapkamat mint mint nalunk, pedig az egy megbizhato eros gazdasag.
Csak hat orbanek meg shortolnak egy kicsit. Majd 340-nel megteszik a lepeseket.
cikicakk55
@CsipkeRózsa: Szerintem,ha mindent elkezdenénk felsorolni,ami kárt okozott Matolcsi az állam háztartásban,akkor a karakterek legalább 5 hozzászólást foglalnának el. Az biztos,hogy rengeteget költ olyan dolgokra,aminek semmi értelme.( legalább is számunkra)
karma1
@papa.49: Hat ne is haragudj, sokkal szarabb volna szembenezni a tenyekkel, es beismerni, hogy "elqurtuk", mint ez az egymasra mutogatas, bunbak-kereses...
Desischado
Lassan csak csak beérik a gyümölcse az ámokfutásuknak. A baj csak az, hogy ezt MI a magyar nép szívjuk meg! Amúgy meg nyírják ki egymást, nagyon nem bánnám!
Eladott Ország
Tehát az van, hogy a Vajda Zita hites ura által irányított jegybank nem süllyed odáig, hogy napi árfolyammozgásokat (értsd: egy hónapja tartó egyenes vonalú zuhanás) kommentáljon. Én ezzel egyetértek, szerintem is sokkal indokoltabb volna Kósa Lajoshoz fordulni az effajta kínokkal, az ő megnyilatkozásai már egyszer nagy szolgálatott tettek a forint bedőlésének, hátha van valami érdemi mondanivalója ezúttal is. Ahhoz képest, hogy tíz évvel ezelőtt 274 forintos árfolyam mellett az akkor ellenzékben hörgő Orbán Viktor egyenesen a miniszterelnök-cserében látta a forintválságból való kilábalás egyedüli lehetőségét ,egészen szórakoztató ez az unortodox oda-vissza üzengetés. Anyu meg apu persze nem érti majd, hogy miért került idén olyan kurva sokba a nyaralás, mert bár ők alapvetően a NER nyertesei közé tartoznak, azzal nem feltétlenül számoltak, hogy az ilyen sorscsapások nem válogatnak abban a tekintetben, hogy ki szavazott helyesen és ki nem. Azt meg pláne nem értik, hogy mi miért van, de nem is érdekli őket. Ahogy azt nálam sokkal hozzáértőbbek elmagyarázták, nem spekuláció van itt, hanem tőkekivonás, amire Matolcsyék nem kívánnak reagálni. Miközben a világ nagy jegybankjai a szigorú monetáris politikát favorizálják, az MNB a 2020-ig tartani kívánt 0,9 százalékos alapkamatával olyan laza, mint a pamut . Pedig kellene valamit lépni vagy pofázni legalább, ugyanis a világ nagyjából a 2008-as válság mélypontja óta gyakorlatilag úszott a pénzben, nulla közeli kamatok és esetenként negatív reálkamatok uralkodtak. Ez megkönnyítette a befektetők dolgát. Ők viszont, amióta megneszelték a korszak végét, tőkekivonásba kezdtek a bizonytalanabb, feltörekvőnek nevezett piacokról, és ebbe a szórásba Magyarország is beleesik.
tulipan
@Jozefina: Köszi! Ez tényleg nagyn jó! Rég láttam Lengyelt ennyire elemében!!!
karma1
@Eladott Ország: Csakhogy 10 evvel ezelott a vilagon MINDENHOL recesszio volt, nemcsak Magyarorszagon...
Sámannus
Árstabilitás. Mindig az ellenkezőjét csinyáják! Most éppen kiigazítás folyik A Forint elengedésével, a kilopott pénzekhez igazítják az árfolyamot. Ezt nem lehetne megcsinyáni az Euróval, pedig az jelentené a valódi árstabilitást. Várhatóan ők maguk generálják a válságot, ŐK a spekulánsok.
Gauntlet
Úgy úgy! Nyírjátok egymást mint a répát ! Kerüljetek 3 százalék alá !
tulipan
Hurráááá! Megint úszunk az adósságban, a narancsos horda miatt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.