Sürgősen vegyük le a glóriát Geréb Ágnes fejéről – írja blogján a közismert gyermekorvos, Novák Hunor. Elismeri, hogy egy személyben sokat tett, de szerinte még többet ártott az otthonszülés ügyének, nem követte a nemzetközi ajánlásokat, és modern orvosi szemmel vállalhatatlannak tartja tevékenységét. Novák hangsúlyozza, bár kórházban szülni a legbiztonságosabb, tiszteletben kell tartani a nők jogát, hogy választhassanak.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@papa.49: ez a nő bűnös, foglalkozás körében elkövetett gondatlanságból fakadó emberölés bűntettében, zugorvosként magánlakáson és nem magánrendelőben való praktizálásban. Nem értem hogy kaphatott kegyelmet, és ha már, akkor legalább miért nem örökre lett eltiltva a szakmájától...
görbetükör
Ez a "nő" szülész, nőgyógyász orvos (!) Dr.Geréb Ágnes, aki az életét a szülő nők helyzetének megkönytésére tette fel. Sok száz, ezer gyerek szülésénél segített minden baj nélkül. Sok száz, sok ezer anya és gyerek hálás neki. Nem a pénz volt számára a fontos, hanem az, hogy a szülés természetes úton, családias környezetben zajlodjon le.
A kórházban végzett szüléseknél a halálozási arányt össze kellene vetni - és aztán véleményezni.
És kéz- lábbilincsben azokat a zugorvosokat kellene elvezetni, akik igazgatók a kórházakban, ahol betegek halnak meg a gyalázatos körülmények között.
Commenter
@papa.49: de nem mindenki ért ám itt sem egyet a kollégával aki szintén orvos ráadásul gyermekorvos. Vannak olyan terhességek ahol a komplikáció eleve adva van ilyen az ikerterhesség is. Szó sem lehet ilyen esetben otthonszülésről.(ismerősnél pont ikerterhességnél ugrott úgy meg a vérnyomás, hogy azonnal császározni kellett, mert életveszélyben volt ő is és a babák is.) Orvosként ezzel tisztában volt, mégis vállalta-tragédia lett a vége. Másik topicban leírtam már bővebben is, hogy pont azért visszataszító amit Geréb tett, mert orvos. Nagyon rosszfajta küldetéstudat az övé, nézett volna körül Nyugaton, és láthatta volna hogy a nyugodt biztonságos családias "otthonszülésnek" nem az a háttere amit ő biztosított. A jogerős ítélet jogos volt, a felmentése érthetetlen.
Commenter
@papa.49: annyira felháborító az elnöki kegyelem, hogy a teljesség kedvéért ide belinkelem Novák dr teljes blogbejegyzését:
www.novakhunor.hu/vegyes-hirek/fekete-angyal-surgosen-vegyuk-le-a-gloriat-gereb-agnes-fejero
az egyik képen a mezítlábás Geréb egy friss méhlepényt mutat meg egy egészen kicsi gyereknek. Döbbenet a kép. Többször volt büntetve, több ember halálát okozta...magára kicsit is adó elnök visszavonná a kegyelmet...
papa.49
@Commenter: Nem lehet elégszer elmondani akár több ezer szülést levezethetett jól, de néhányszor a legsúlyosabb hibát is vétett akkor el kell tiltani a hivatása gyakorlásától, plusz megérdemli az elzárásos büntetést !!!
Commenter
@papa.49: Rengeteg hibát vétett, de a gondatlanság amely a tragédiához vezetett végzetes hiba. Ezt nem lehet jogilag, sem orvosetikailag többféleképpen értelmezni, csak a jogerős ítélet végrehajtásával és akkor még olcsón megúszta ennyi emberéletért és a tönkretett szülőkért.Jogász köztársasági elnökünk ezt sajnos másképp látja. Másnak kellene kegyelem, nem Gerébnek. Például megkegyelmezhetett volna a jogállamnak, az alkotmánynak, a demokráciának, azt sem tette meg. Kifutott az időből, nem tartja kötelességének. Geréb felmentését sajnos igen.
wagabund
Nem lenne semmi baj Geréb Ágnessel, mert aki szereti, az úgyis hozzá megy...
...csak...mindent megtesz azért, hogy még csak véletlenül sem láthassunk rajta valami nőies vonást...talán egyszer egy fodrász jót tenne az ügynek...kozmetikus már nem is kell...

a megjelenés nagyon sokat számít...még a bíró is kevesebbet ad, ha csinosban adja elő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.