Az LMP szerint fontos döntések születtek a migráció kérdésében az EU-csúcson, de a probléma súlyához képest kis előrelépések történtek.

Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese pénteken budapesti sajtótájékoztatóján a korábbi időszakhoz képest üdvözlendőnek nevezte azt, hogy mivel nem volt mindenben egyetértés, azokban a kérdésekben jutottak egyetértésre, amelyekben megvolt a közös minimum. Azt mondta, hogy a külső határok védelme szempontjából a legfontosabbak ezek a döntések.

Az unió állampolgárainak szabad mozgása érdekében ma is alapvető fontosságú Schengen megőrzése, éppen ezért fontos eredmény a másodlagos belső migráció szigorúbb ellenőrzéséről való gondolkodás

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a csütörtöki témákról elfogadott zárónyilatkozat újabb megerősítése annak, hogy nincs szó semmilyen kvótáról.

Elmondta, pártja szerint az a kérdés, hogy mit fog csinálni az Orbán-kormány: például hogyan kapcsolódnak majd be a Frontex munkájába, hogyan használják fel a segítséget a határvédelemhez, az uniós forrásokat hogyan veszik majd igénybe, valamint mit fognak tenni a balkáni országokkal való együttműködésben.

Demeter Márta közölte, az LMP szerint a bevándorláspolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és fel kell lépni az illegális migráció ellen. Ehhez a kormánynak cselekedni kellene az ügyben, hogy a hazai intézményrendszert alkalmassá tegye a biztonsági ellenőrzések hatékony lefolytatására, és végezze el ezeket az ellenőrzéseket – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Demeter Márta azt mondta, hogy a zárónyilatkozat nem értékelhető sem a V4-ek sem Orbán Viktor miniszterelnök győzelmének.

"Orbán Viktor vajmi keveset tett ezért, hiszen szinte végig a tagadás politikáját folytatta, és semmilyen érdemi, konkrét szakmai vagy konstruktív javaslattal nem állt elő" – értékelt, majd hozzátette: az a közös döntés, hogy megerősítik a határok védelmét, a magyar emberek érdekét szolgálja, de ezért nem tett Orbán Viktor.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ennek a sok buta birkának ez nem számít, ők azt zabálják, amit a dagadt törpe mond, s ő nem szégyenlős! =))
Nessy
@RonaGyuri: Már reggel óta minden tele van a győzelmi jelentésekkel.
Akinek az egyetlen tájékozódási lehetőség a királyi média, azoknak mindent el lehet mesélni. Ja, hogy nem egészen úgy van, az úgy van, az hanyagolható csekélység.
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Tudod mi a te bajod??Baromi okosnak képzeled magad,pedig nem vagy az...Azért valahogy mégis csak már önkéntes táborokról vanb szó...nem pénzelvonással fenyegetett kényszer betelepítésről!!!és valóban...tevőlegesen nem sokat tett a duce...de azért valahogy mostanság egyre több ország jelenti ki,nem kell nekik afrikai parazita!!
RonaGyuri
@Nessy: a példád jó; itt van ez a szerencsétlen barom @Pálinkás Pál: is, aki pont ilyen buta és tudatlan! =))
Nessy
@RonaGyuri: nem buta, csak valószínüleg jelenleg nyertese a NER-nek.
Azt nem feltételezem, hogy ő is nyertese lett volna a letelepedési kötvény biznisznek. csak úgy van vele, hogy akinek van pénze, az jöhet, az nem zavaró, akinek nincs, az terrorista ingyenélő. Nincs egyedűl ezzel az állásponttal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.