1. Elismerik, hogy tulajdonképpen nincs is válság. „Az illegális bevándorlók száma a 2015 októberi csúcshoz képest 95 százalékkal csökkent, még úgy is, hogy az elmúlt időszakban a földközi-tengeri utakon újból nagyobb a beáramlás” – áll a szövegben. Vagyis a krízist jelenleg nem is a Líbia felől érkezők, hanem az európai fővárosokban székelő kormányok tartják életben – addig sem kell másról beszélni. Tizennégy óra alkudozás és három év késlekedés után született megoldás az uniós menekültpolitikára. Méghozzá olyan, amilyennek még Orbán Viktor magyar kormányfő is örül. Nem véletlenül. Három éve tetőzött a menekültválság, az EU pedig sem előtte, sem azóta nem volt képes tartós megoldást találni a problémára. Egészen mostanáig – legalábbis ha hihetünk a hajnali győzelmi jelentéseknek, amelyekben úgy ünnepelték magukat az uniós tagállamok vezetői, mintha minimum egyszerre abszolváltak volna egy holdraszállást, egy kiütéses győzelmet Donald Trump ellen, mellesleg felfedezték...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Macskaszem: A migráció és menekültkérdés továbbra is probléma. Főleg azokban a közelkeleti és afrikai országokban ahova milliók menekültek a háborúk elől vagy az életkörülmények miatt. Az emberek akkor kezdenek el vándorolni, ha üldözik őket vagy nem tudnak megélni ott ahol eddig éltek. A háború egy nyilvánvaló ok. De ott van még az éghajlatváltozás és a túlnépesedés.
Egy biztos. A problémákat megoldani kell és nem a szőnyeg alá söpörni, vagy politikai érdekből azt meglovagolni és riogatni vele a lakosságot.
A problémákat megoldani nem Németország vagy Franciaország fogja. Ahhoz ők is kevesek. Ezt csak a világ országainak összefogva lehet kezelni.
human
@lampa laz: Poénos meg minden, de azért nem ez a felvétel az ami igazolja, hogy egyes vezetők elhatárolódnak Orbántól. Azt kell nézni kik és hányszor hívták meg Orbánt. A diplomácia ott jelzi a vezetők viszonyulását egymáshoz.
lampa laz
@human: neki diplomáciai kapcsolata ami kölcsönösen szívélyesnek mondható, csak a diktátorokkal van... Ez az elkapott pillanat azért sokat elárul abból, h mellőzött személy, az igaz, h sokat dolgozik is azon, h megutáltassa magát mindenhol az elvadult politikájá miatt, amit meg is érdemel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.